Jechałeś TB 120KM ? Skoro piszesz, że służy do wożenia to jestem pewien że nie, bo jeździ dużo lepiej niż wydawało by się po ilości koni i wydech brzmi lepiej od QV-ki przedliftowej. Jeśli chłopak ogląda samochody za czterdzieści parę tysięcy to namawianie go na QVkę to pewne pakowanie go w kłopoty, bo za te pieniądze pewnie kupi ulepa. W tej kwocie niech skupi się obydwu wersjach silnika 1,4 - przy odrobinie szczęścia kupi coś ciekawego.
2200 km normalnej jazdy - po Bieszczadach i drogach krajowych oraz 300km autostradą z pedałem w podłodze- pokazuje 7,5 litra. Przed jazdą autostradą było 6,9 - klima on.
- - - Updated - - -
nic dodać nic ując- Brawo.
łącznie przejechałem ponad 160 tkm silnikami T-JET ( TB) i naprawdę daje radę i jest bezproblemowy.
Szanowni Państwo.Jutro ,jesli nie wyjdą żadne niespodzianki,zabieram to auto http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ytPwb.html . Co myślicie o cenie w stosunku do tego co sobą prezentuje ?
Ponieważ kilka razy do roku robię trasy długości 1500 km,chciałem zapytać jak znosi autko takie długie podróże ?
Będę wdzięczny za sugestie.
Ja byłem Giuliettą w Chorwacji (Makarska) i we Włoszech (Rimini) - żadnych problemów.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
z pedałem w podłodze 7,5 litra to naprawdę musiałeś jechać bardzo normalniepozostaje tylko pozazdrościć takiego spalania przy dającej radość jeździe - jestem pod wrażeniem
w temacie wydechu QV MK1 - mojej małżonce bardzo odpowiada jego "cichość", zresztą mnie też - ale to kwestia upodobań - w QV po lifcie przeszkadza mi głośność wydechu, szczególnie to "pufpuf" towarzyszące zmianie biegów.. ale każdy ma swoje zdanie, nam wystarczy jedno auto z głośniejszym wydechem w rodzinie
pozdr.,
t.
* nie chcę nikogo ładować na minę, dyskusja dotyczyła +/- wersji 170MA i QV, stąd wyraziłem swoją opinię
Hej, wyprzedzam coś w trasie od święta. Auto głównie śmiga po mieście więc tbi odpada ze względu na spalanie i wyższą cene zakupu. Zresztą temat 1.75 zgłębiłem w przypadku 159. Ogólnie 120 kucy daje radę w mieście bez większej spinki. Przewaga MA zaczyna się od 4 tys obrotów w górę. Nie chcę wsadzać kija w mrowisko ale IMO cywilny t-jet 120 kucy ma większą kulturę pracy niż 1.4 MA 170 kucy. Ale na 3 biegu już nie słychać różnicy![]()
3mam kciuki za powodzenie w znalezieniu wymarzonej ARczasami są okazje, ale trzeba być cierpliwym
pozdr.,
t.