Strona 86 z 135 PierwszyPierwszy ... 36767778798081828384858687888990919293949596 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

zgadza sie czytalem po lebkach

ja tylko pisze ze swojego doswiadczenia...bo w nowej ktora uzywam od maja i ma juz prawie 20K wiec mycia sporo bylo nigdy jeszcze nie robilem od nowosci plastikow specjalnymi produktami i wygladaja bardzo dobrze, gleboki czarny kolor i zarazem matowe, bo nie lubie jak sie blyszcza...potem caly syf lapia itp.

stara Julke zaniedbywalem na samym poczatku, mylem jakimis beznadziejnymi szamponami niby markowymi ale gowno dajace (o czym sie przekonalem po jakims czasie dopiero) i musze poprawiac zawsze po myciu produktami do plasitkow...bez tego wygladaja jak by ta czern byla sucha (ale nie biala)

Oczywiscie moze byc jakas wada plastikow nie mowie ze nie...ale u mnie w 2 sztukach z 2010 i 2014 wszystko jest ok.
    Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 14-10-2014 o 07:50
    2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm

2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał Jabolek Zobacz post
    zgadza sie czytalem po lebkach
    Oczywiscie moze byc jakas wada plastikow nie mowie ze nie...
    jaka tam wada , po prostu TTTM
    ale u mnie w 2 sztukach z 2010 i 2014 wszystko jest ok.
    pewnie nie jest ok tylko jeszcze o tym nie wiesz .Przyjrzyj się dobrze szczególnie tej starszej.
    Jak dotąd to żaden z kolegów nie był tak miły aby umieścić fotki ( może nie wychodzi to na zdjęciu??) ale jesli to jest to o czym myśle (takie jaśniejsze kreseczki widoczne z bliska) to (nie)stety prawie wszystkie Giulietty tak mają. W mojej 4-letniej to troche widać ale trzeba się przyjrzeć. Powiem więcej - byłem dziś w aso a że miałem trochę czasu to obszedłem sobie z ciekawości wszystkie julki jakie tam były zarówno na salonie używanych (ok 5-6 sztuk z 2013r) , potem klientów na serwisie ale również dwie zupełnie nowe. W efekcie stwierdziłem że w 8 samochodach na 10 obejrzanych coś takiego widać. Co dziwne nowa julka ktora stała pod chmurką jako jedna z tych dwóch miała idealne plastiki na ktorych nic nie dojrzałem, wydawało mi się że nie ma kreseczek ale wszystko było mokre bo lało więc albo nie było wcale albo nie dojrzałem z powodu zalania wodą. Największe moje zaskoczenie było tym że na salonowej model 2014 ktora stała w środku z przebiegiem na liczniku 25km było to widać i to zdecydowanie najbardziej ze wszystkich które widziałem- bardziej niż w mojej 2010r. Może się myle ale wydaje mi się że w tych w ktorych jeszcze nie ma to chyba wcześniej lub później to kreseczki się pojawią -ale pewnie zdecydowana wiekszość osób nawet nie zwróci na to uwagi lub nie bedzie im to spędzać snu z powiek , jako że są to regularne i równe kreseczki to wyglada jakby tak miało być . Na koniec dodam że obejrzałem też kilka mito które same obudowy lusterek mają przecież identyczne i w żadnym nie było śladu czegoś takiego .To chyba taka już cecha konstrukcyjna lusterek julki . Można zastosować jakieś czernidło- może starczy na jakiś czas - ale nie wiem bo nie próbowałem a jak komuś to bardzo przeszkadza to psiknąć lekko czarnym pół-matem i będzie spokój. Jakby mieli wymieniać przez to lusterka we wszystkich to fiat chyba by zbankrutował . Dajcie znać jak serwis do tego podejdzie bo sam jestem ciekaw
    Ostatnio edytowane przez tx555 ; 16-10-2014 o 08:39

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

jeśli chodzi o kreseczki na czarnej obwódce lustra to ja to wymieniłem przy okazji wibrujących lusterek, bo jest to intergalny element.
    1+1 = 69 czyli Wyższa Matematyka Stosowana

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Dobijam do 100 tys km w 3 lata. Padło jedno łożysko z tyłu (jeszcze na gwarancji) i dwa razy wymieniałem żarówki świateł mijania (na stałe włączone). Przebieg w zdecydowanej większości trasy.
    Jak to "na stałe włączone"? Jeździsz tylko w nocy?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Dołączył w 2007 ale konto wcześniejsze skasowali

Domyślnie

U żony 10tys km minęło;
    W sumie po 80km padł aku, po 120km wymieniali element tapicerki, który chyba uszkodzili podczas instalacji alarmu.
    Po 9tys. woda w zamku (ale to standard chyba).
    Ostatnio zaczęła się zabawa; w sumie 4 wizyty w ciągu 2 tygodni, stuki z przodu przy niskich prędkościach, wymienione całe zawieszenie z przodu włącznie z amortyzatorami (bez wachaczy), ponieważ ASO nie zdiagnozowało problemu. Teraz jest OK i cisza. Auto zrobiło więcej km na drogach we Włoszech. W tym roku utwierdziłem się, ze drogi w Polsce wcale nie sa takie złe, to co miałem w tym roku na drogach we Włoszech poza autostradami to prawdziwy dramat. Nie wiem co było powodem stuków u mnie, szkoda, że się nie dowiedziałem i że musieli wymienić amory z wszystkimi śrubami, poduszkami, itd oraz łączniki dolne, górne. Na przyszłość dobrze byłoby wiedzieć.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

W przednim zawieszeniu julki najczęściej źródłem stuków są wybite tulejki w łącznikach stabilizatora (najczęściej po zaliczeniu dziury przy większej prędkości) - na szczęście takie i łatwe w wymianie (170zł z robocizną)
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

Pasują z grande punto kosz ok 45 zł TRW pierwszy montaż lub jako OEM

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	łacznik.jpg
Wyświetleń:	465
Rozmiar:	62.2 KB
ID:	148604  
    Ostatnio edytowane przez dziadzia82 ; 24-10-2014 o 10:21

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Dołączył w 2007 ale konto wcześniejsze skasowali

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    W przednim zawieszeniu julki najczęściej źródłem stuków są wybite tulejki w łącznikach stabilizatora (najczęściej po zaliczeniu dziury przy większej prędkości) - na szczęście takie i łatwe w wymianie (170zł z robocizną)
    Chodzi o dolne łączniki? Są też górne podobno.

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

schemat zawiasu masz na rysunku z EPER masz tylko jeden

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

wczoraj przegląd 60kkm (3 lata - wiem, że już nie trzeba, ale...), wyrok: woda w kierunkowskazach bocznych (120zł z wymianą, za 4 dni: działają, ale duże ryzyko zwarcia i unieruchomienia samochodu). I tyle. Samo nic się nie zepsuło.

Dodano po 9 minutes:

nie wszyscy mają ledy/biksenony, to popularna, ale opcja.
    Ostatnio edytowane przez pawelek ; 01-11-2014 o 13:02 Powód: Dodano