Jakieś konkretne urządzenie jest do podnoszenia sterownika? warsztatowo wiele kosztuje taka przyjemność?
Programator pamięci + adaptery do układów pamieci stosowanych w sterownikach + stacja lutownicza HotAir.
Diagnostyka i ChipTuning JTD, TDI, HDI, HGW... tel: 661-104-166
>>>> Modyfikacje softu także po przesłaniu sterownika <<<<
Załącznik 87795
- - - Updated - - -
No panowie chyba już wiem gdzie mi uciekło 20 km. Znalazłem na necie że nie jestem sam jeśli chodzi o spadki mocy. Do czyszczenia idzie kolektor ssący. Potrafi zabrać 20 km a nawet 35km. Chłopak po czyszczeniu odzyskał 35 km potwierdzone na hamowni. Przy okazji kupowania wszystkich filtrów, mam nadzieje że i najlepszych lub chociaż bardzo dobrych olei, kupiłem militec-1 i sprawdzę przed zmianą jakie są różnice na hamowni. Będzie wiadomo chociaż ile dają nowe płyny filtry i militec.
czytałem już tego PDF-anazwy map też już sobie ogarnąłem sam
![]()
czemu ssący miałeś zabrudzony ? od EGR ?
Pewnie tak. Zaślepiony był przez poprzedniego właściciela ale raczej nie pomyślał aby wyczyścić kolektor. Tyle ile mogłem wyczyściłem sam a żeby głębiej wyczyścić będzie trzeba zdjąć lub pod machine dać do czyszczenia. To co sam wyciągnąłem to dosłownie smoła z piaskiem.
mamproblem z galeciakiem, niby pisze że urządzenie aktywne a tak naprawdę lipa nie chce odczytać danych z ECU pisze że otwarcie portu niemożliwe, zmieniłem liczę bitów na 300 i odbior/transmisji na 64 oraz czasopóźnienia na 1sek czy jakoś tak i nie działa coś źle zrobiłem ?
też się przymierzam do czyszczenia kolektora (w zasadzie to już dwa razy się przymierzałem do jego zdemontowania).
Ma ktoś może jakiś patent jak to ustrojstwo zdjąć bez rozbierania rorządu i innych gratów ??
Druga sprawa to czy ktoś ma może mocniejszy soft do:
2,4 jtd 340_752 ??
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez firstone ; 05-03-2013 o 21:43