Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

W tej jest tak : C35582880_1.jpg

A powinno być tak : 1590195_03-2010-alfa-159-live.jpg
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał arek0070 Zobacz post
    Czyli można domniemywać że był bity? Tak to po fotach nic szczególnego nie można wypatrzyć?
    Można domniemywać co najwyżej, że był pomalowany przedni zderzak. Do bitego brakuje wiele.
    Generalnie patrzysz na to czy przez grill widać kolor czarny, czy kolor nadwozia. Oryginalnie był czarny, ale czasem lakiernicy zapominają zakleić tego elementu do malowania i zostaje w kolorze zderzaka. Ja akurat na tych zdjęciach tego nie widzę. Ale może słabo patrzę.

Użytkownik Romeo Avatar LukeMazur
    Mieszka w
    Bieszczady
    Auto
    Toyota Supra JZA80 / Nissan Stagea RS260

Domyślnie

Znajdzcie mi w miarę sensowną 159 SW 1.9 16V 150KM 2009 r. na jakim kolwiek portalu, ponizej 30 tys.

Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 156 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Można domniemywać co najwyżej, że był pomalowany przedni zderzak. Do bitego brakuje wiele.
    Generalnie patrzysz na to czy przez grill widać kolor czarny, czy kolor nadwozia. Oryginalnie był czarny, ale czasem lakiernicy zapominają zakleić tego elementu do malowania i zostaje w kolorze zderzaka. Ja akurat na tych zdjęciach tego nie widzę. Ale może słabo patrzę.
    Aaa widzisz,nie wiedziałem tego Dzięki za radę Jak myślicie opłaca się wg jechać i oglądać auto?Nie za niska ta kwota co do wyposażenia?Na dodatek to komis w Radomiu,a jak poczytałem opinie(co prawda z przed kilku lat)to niezbyt polecane miasto na zakup auta;/

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 1.4 MA 170 + LPG

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Sprzęgło 159 - najtańsze jakie można znaleźć, źródło Allegro - 600 z wysyłką.
    Dwumasa najtańsza - 1200 PLN z wysyłką. To się na razie zgadza.
    Zapomniałeś o łożysku hydraulicznym - najtańsze to 380 PLN, jakiejś w miarę sensownej firmy. Robi się prawie 2200. Robota - jak ktoś to robił i wie jak wygląda wymiana sprzęgła w 159, to 500 weźmie. 2700. Przy założeniu, ze klient sam kupuje części i sam sobie będzie potem realizował gwarancję.... Normalnie licz po co najmniej stówce marży na każdej z części, bo to czasem sobie lubi wywinąć psikusa i potem coś stuka, coś chrobocze...
    Może i masz racje patrząc na Kraków, ja z Krakowa nie jestem, tu za wymiane szczotek w rozruszniku itp zaśpiewalimi prawie 300zł, u siebie z robotą zapłaciłem 100 jest różnica? Idzię się do kolegi do sklepu, dostaje sie rabat na części, idzie się do kolegi mechanika który robie całą wymianę (zna się) za 300-500 i jest git. Kraków jest bardzo zawyżony w cenach niektórych usług. Owszem Wy napewno robicie dobrze to i się cenicie, ale są inni co się też znają a z racji mniejszej kooperacji i okolicy biorą o wiele mniej. 3tyś to max z robotą za tą przyjemność tak mi się wydaje, a podejrzewam że można z ceny zejść sporo jak się chce

Użytkownik Embrion
    Auto
    Fiat Stilo, Skoda Fabia II

Domyślnie

Cytat Napisał mickry Zobacz post
    Może i masz racje patrząc na Kraków, ja z Krakowa nie jestem, tu za wymiane szczotek w rozruszniku itp zaśpiewalimi prawie 300zł, u siebie z robotą zapłaciłem 100 jest różnica? Idzię się do kolegi do sklepu, dostaje sie rabat na części, idzie się do kolegi mechanika który robie całą wymianę (zna się) za 300-500 i jest git.
    Idąc takim tokiem myślenia, można napisać, że i płacąc 300-500 zł za wymianę mocno przepłaciłeś. Idzie się do brata mechanika, "który robi całą wymianę" za 0 zł i "jest git".

Użytkownik Świeżak Avatar nowitek
    Mieszka w
    Pleśna
    Auto
    Alfa 159 SW 1,9 JTDm Alfa GT 1,9 JTD, Giulia RWD performance

Domyślnie

Cytat Napisał rafal12310 Zobacz post
    Dzięki serdeczne za podpowiedź. Chyba wybiorę się w przyszłym tyg.
    Raczej odradzam. Widziałem to auto. Kiedyś miało 120tyś Łożyska w skrzyni strasznie chuczą , skrzynia zlana olejem, gdzieś spod wybieraka biegów, delikatnie przygięty naroznik błotnika L.P i maska, kiepsko wylakierowany błotnik P.T (odchodzi lakier przy lampie) itd.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16v. Stromboli Grey

Domyślnie

Cytat Napisał nowitek Zobacz post
    Raczej odradzam. Widziałem to auto. Kiedyś miało 120tyś Łożyska w skrzyni strasznie chuczą , skrzynia zlana olejem, gdzieś spod wybieraka biegów, delikatnie przygięty naroznik błotnika L.P i maska, kiepsko wylakierowany błotnik P.T (odchodzi lakier przy lampie) itd.
    Dzięki czekam na decyzje znajomego mechanika. 159 1.9 150 km wszystko zrobione cena dość wysoka ale autko pewne( 27 TYS.) 160KKM na 100% pewny. Mam nadzieje ze się uda trzymajcie kciuki

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Wuoh
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTS Distinctive, Blu Oltremare, 17". 07.2008 Lifting

Domyślnie

Hej Wszystkim!
    Znajomy się napalił i pyta mnie o radę. Co myślicie o tym ogłoszeniu?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-2...C34981934.html
    Czy te fotele nie są aby z modelu przed liftem? Jakaś nietypowa gałka zmiany biegów? No i brak napisu 2.2 na klapie? Nie mam kiedy tam podjechać, najwcześniej w sobotę. Może któryś z szanownych Kolegów coś zauważy na tych zdjęciach?
    Sam jeżdżę JTS 1.9 już 4 rok i jest OK

Dzięki i PozdrAll !!!

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał Wuoh Zobacz post
    Hej Wszystkim!
    Znajomy się napalił i pyta mnie o radę. Co myślicie o tym ogłoszeniu?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-2...C34981934.html
    Czy te fotele nie są aby z modelu przed liftem? Jakaś nietypowa gałka zmiany biegów? No i brak napisu 2.2 na klapie? Nie mam kiedy tam podjechać, najwcześniej w sobotę. Może któryś z szanownych Kolegów coś zauważy na tych zdjęciach?
    Sam jeżdżę JTS 1.9 już 4 rok i jest OK

Dzięki i PozdrAll !!!
    Selespeed? Przynajmniej na to wskazuje gałka zmiany biegów.