Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Na allegro przecież są po 20 k, więc 27-28 to już mega drogo nawet za wersję z welurem
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Znawca Avatar IamICEman
    Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto
    czekam na używaną Giulie;) była 159 i GT

Domyślnie

Cytat Napisał kubicze Zobacz post
    Na allegro przecież są po 20 k, więc 27-28 to już mega drogo nawet za wersję z welurem
    Tak są po 20k Ale NIE uczciwe z NIE oryginalnym przebiegiem na BANK wypadkowe i WYMAGAJĄ dużo wkładu finansowego !!

SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
    DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
    Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

przecież żartuje, sprzedaje Alfy i rozmawiam z ludźmi, którzy kupują u mnie, czasem jak posłucham ich opowieści to aż mi się włos jeży jak wyglądają niby te nówki sztuki z allegro i olxa
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

Da się kupić taniej...Ale fakt to większe ryzyko znacznie...ryzyk fizyk...Albo kasa, albo kot w worku...mam nadzieję, że ja miałem szczęście i nie ma więcej wad niż te które znałem i usuwam sukcesywnie..:-)
    Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
    Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
    Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV

Użytkownik Świeżak Avatar krisss81
    Mieszka w
    Bolesławiec,Złotoryja
    Auto
    była alfa 166 2,4 JTD 2001 , jest Alfa 159 1.9jtdm 180km :)

Domyślnie

Witajcie. pytanko takie , jestem przed kupnem 159 i gość chce mi wystawic fakture na auto, bo niby sam je kupił z faktura, tylko mówił że napisze na mniejszą kwote 15tyś auto 26k, nie będzie z tego jakis problemu z rejestracją? a drugie, ja nie mam firmy to chyba faktura bedzie imienna , czy juz nie musze płacic tego podatku w skarbowym? Co potrzeba do rejestracji później , wystarczy tylko ta faktura bo juz umowy raczej nie będzie kupna.pozdr

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pneumat
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Były :156 SW 1.9 JTD 16V,GTV 2.0 V6 Turbo,159 2.2 JTS. Jest 159 1.75 TBi Sport Plus

Domyślnie

Cytat Napisał krisss81 Zobacz post
    Witajcie. pytanko takie , jestem przed kupnem 159 i gość chce mi wystawic fakture na auto, bo niby sam je kupił z faktura, tylko mówił że napisze na mniejszą kwote 15tyś auto 26k, nie będzie z tego jakis problemu z rejestracją? a drugie, ja nie mam firmy to chyba faktura bedzie imienna , czy juz nie musze płacic tego podatku w skarbowym? Co potrzeba do rejestracji później , wystarczy tylko ta faktura bo juz umowy raczej nie będzie kupna.pozdr
    Fakturę VAT może wystawić tylko ktoś kto ma zgłoszoną działalność gospodarczą i kupił samochód na swoją firmę po czym wprowadził go na stan firmy i korzystał z pewnych ulg jakie to daje.
    Mógł też wprowadzić wcześniej posiadane auto w środki trwałe firmy i teraz sprzedaje na fakturę - choć to dla sprzedawcy nie opłacalne bo musi zapłacić 23 % VAT-u.
    Sprzedając auto kupione na fakturę może sprzedać na umowę kupna ( jeżeli ma firmę jednoosobową )lub fakturę i niezależnie od formy sprzedaży musi zapłacić podatek - czym niższa cena na fakturze tym niższe podatki : VAT i dochodowy.
    Dla Ciebie zaniżona kwota na umowie bądź fakturze w stosunku do tego ile faktycznie płacisz to ryzyko : do faktur raczej US się nie czepia ale w razie ( odpukać ) chęci zwrotu auta bądź innych sporów ze sprzedającym obowiązuje Cię kwota na papierze.
    Warto wtedy utargować coś z ceny.
    To że nie masz firmy nie przeszkadza - po prostu nie odliczysz VAT-u i nie masz kosztów, ale nie musisz płacić podatku od czynności cywilno-prawnych ( 2 % ) i na podstawie faktury rejestrujesz furę.

Użytkownik Świeżak Avatar krisss81
    Mieszka w
    Bolesławiec,Złotoryja
    Auto
    była alfa 166 2,4 JTD 2001 , jest Alfa 159 1.9jtdm 180km :)

Domyślnie

Cytat Napisał pneumat Zobacz post
    Fakturę VAT może wystawić tylko ktoś kto ma zgłoszoną działalność gospodarczą i kupił samochód na swoją firmę po czym wprowadził go na stan firmy i korzystał z pewnych ulg jakie to daje.
    Mógł też wprowadzić wcześniej posiadane auto w środki trwałe firmy i teraz sprzedaje na fakturę - choć to dla sprzedawcy nie opłacalne bo musi zapłacić 23 % VAT-u.
    Sprzedając auto kupione na fakturę może sprzedać na umowę kupna ( jeżeli ma firmę jednoosobową )lub fakturę i niezależnie od formy sprzedaży musi zapłacić podatek - czym niższa cena na fakturze tym niższe podatki : VAT i dochodowy.
    Dla Ciebie zaniżona kwota na umowie bądź fakturze w stosunku do tego ile faktycznie płacisz to ryzyko : do faktur raczej US się nie czepia ale w razie ( odpukać ) chęci zwrotu auta bądź innych sporów ze sprzedającym obowiązuje Cię kwota na papierze.
    Warto wtedy utargować coś z ceny.
    To że nie masz firmy nie przeszkadza - po prostu nie odliczysz VAT-u i nie masz kosztów, ale nie musisz płacić podatku od czynności cywilno-prawnych ( 2 % ) i na podstawie faktury rejestrujesz furę.
    Targowac będzie trzeba, bo fakt sprzedajacy mówił ze będzie musiał zapłacic vat za to auto i mówił cos o 5tys, teraz jak mi wystawi mniejsza fakturę to będzi emiał mniej do zapłaty ,oj trzeba bedzie sie jeszcze targowac.Dzieki.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR

Domyślnie

Panowie co sądzicie o tym egzemplarzu ?

http://allegro.pl/show_item.php?item=4956517164

Użytkownik Ogier
    Auto
    Stelvio Veloce MY22

Domyślnie

Cytat Napisał neq Zobacz post
    Panowie co sądzicie o tym egzemplarzu ?

http://allegro.pl/show_item.php?item=4956517164
    Gdzieś już było o tym ogłoszeniu, poszperaj kilka stron wcześniej.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR

Domyślnie

Szczerze mówiąc to poszperałem i niestety nie znalazłem opinii na jego temat