Taki dystans 15mm waży ok 2kg.
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Miałem ostatnio w ręce 4 szt. dystansów po 20mm każdy, wykonane z duraluminium...ważyły niewiele więcej niż smartfon, wszystkie 4 razem wzięte hehe
No raczej, a proponowanie komuś dystansu co wazy 2kg na jedno kolo uważam za lekkie nieporozumienie.
Gęstość Al 2,7g/cm3 a Fe 8,7g/cm3. Mowa o czystych pierwiastkach. Stop al tylko nieco cięższy przez dodatki innych pierwiastków ale to rzędu max kilka procent i raczej pomijalne.;-)
Ja wam mówię ile moje ważą. Nie wazylem ich na wadze , ale będę miał za chwilę kolejne takie same. Zwaze dokładnie. Ale obstawiam na 2kg+. Przynajmniej nie rozlatuja się jak gownianie aluminiowe.
Wybacz ice ale dolozenie na kolo 2kg masy wirującej uważam za głupotę.A jesli Alu są zrobione zgodnie zebsztuka to nie maja prawa sie rozsypać.
A to ze zrobiles dystanse na kolnierz 16 o grubości 15 mm to nic innego jak zabawa z robieniem faz i podtoczen to nie jest zbyt rozsądne przy takich wymiarach.
20kg na stronę czy 22kg co to za różnica ;-) od zawsze mam takie dystanse i jakoś nigdy nic się nie działo :-)