Ja mam 159 -ę z tym silnikiem w dużo mniejszych pieniądzach niż szukasz. Tak czytam ten post i opis autka z Chrzanowa i zastanawiam się dlaczego dałem tak niską cenę
Środek mam w naprawdę bardzo dobrym stanie, autko również po naprawach blacharskich jak z Chrzanowa (przynajmniej posiadam dokumentację fotograficzną dla zainteresowanego do wglądu i widać, że uszkodzenia były jedynie powierzchowne), mechanicznie autko również doinwestowałem , a cena ponad 10 tyś zł niższa. Nie mówiąc już o ofercie za 63 tyś... Za różnicę cen możnaby w dalekiej przyszłości wymienić nie wiem turbo, dwumasę, sprzęgło, całe zawieszenie (choć obecnie oczywiści wszystko chodzi jak powinno) do tego dokupić jakieś koła na sezon letni/zimowy...
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
przeglądałem ogłoszenia
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-2...C22452510.html
może ta jest warta uwagi - fajne wyposażenie ale wygląda jakby ją ktoś po tyłeczku klepną - tłumiki nierówne i krzywo naklejone oznaczenia, i na podszybiu z przodu sterczą skrajne zaślepki - połamane zatrzaski,
no ale wszystko jest do sprawdzenia![]()
uważałbym na 2,2 JTS mają raczej średnia opinię...nawet niektórzy właściciele ASO (posiadający 2,2) mówią, żeby ich nigdy więcej nie kupili..więc coś jest na rzeczy.
Born to be wild.
benzynowe? TYLKO TBi. Przepaść z pozostałymi.
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
benzynowe? TYLKO TBi. Przepaść z pozostałymi.[/QUOTE]
Uwierz mi, że gdybym tylko miał tyle $$$$ to od razu biorę TBi - z zamkniętymi oczami i uśmiechem na ustach...) niestety po cenach widzę, że musiałbym poczekać jakieś 2 - 3 lata...a mi się chce już!!!!
)
Grzydlu ja wiem, że benzyny mają słaba opinię ale z tego co wyczytałem to kazdy mówi tylko "mają słabe opinie bo nagar i dużo palą" no to dla mnie to jest średnio słaba opinia gdzie mój kolega ma vectrę 1,9 CDti i co chwila jest u mechaniora (najbliższy który ma pojęcia jest odemnie 65km) bo kolektor, bo czujnik spalin, bo DPF, bo wtryski, bo....., bo ...... to ja już chyba wolą dokładać troszkę do paliwa i nie jeździć co chwile z zapalonym kontrolkami 120km "w te i nazat" do mechaniora...
alf-a 147 dzięki za info - chociaż osobiści wolałbym 1,9 JTS ale wrzucę zaraz ogłoszenia na odpowiedni temat - może ktoś podjedzie i rzuci fachowym okiem - bo ja tych krzywych emblematów ani zatrzasków nie dostrzegłem (od razu czuć amatora??) cena i wyposażenie jest fajne więc może będę się decydował
)
alf-a 147 dzięki za pomoc -
przyjrzałem się temu ogłoszeniu - wygląda na osobę prywatną, z tyłu tłumiki są raczej równe, tylko zerwane jest mocowanie zderzaka po prawej stronie - dlatego tak wisi, jeśli chodzi o podszybie to połamane są zatrzaski na końcówkach podszybia - łamią je w serwisie przy demontażu i potem sterczą, ale można je tanio kupić:
http://allegro.pl/nakladka-podszybia...256262426.html
jak byś miał numer VIN tego auta to podaj - zobaczę jaką miał historię serwisową - ciekawe w której części Warszawy można go pooglądać - sam bym zobaczył![]()
ok - jutro będę dzwonił - zobaczymy co tam mają do powiedzenia i czy podeślą mi VIN....
jeszcze raz dzięki i do usłyszenia jutro)