Strona 88 z 1814 PierwszyPierwszy ... 387879808182838485868788899091929394959697981381885881088 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 18140

Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    63 tys za 5 latka?
    Kto to kupi?
    zakladajac, ze jest w dobrym stanie ja bym sie zastanowil. Pamietajcie, ze to 2.4, ktore po pierwsze nowe bylo duzo drozsze od 1.9, a po drugie jest drozsze w serwisowaniu. Maly przebieg, czyli mniejsze ryzyko powaznych napraw ma wiec tutaj spore znaczenie.

Użytkownik Świeżak Avatar julowalker
    Mieszka w
    Strzelce Opolskie
    Auto
    Alfa 159 SW Ti , Stelvio 2.0 Q4, Giulia Ti Q4

Domyślnie

Cytat Napisał MaciejM Zobacz post
    Witam,
    Szukam jakiejś Belli 159 z silnikiem 2.4jtd 210km i co najważniejsze z ksenonami. Byłem oglądać jedną sztukę za 48k zł w Chrzanowie (mieszkam pod Krakowem, więc niedaleko) i ogółem była masakrycznie zajeżdżona - temat założyłem w odpowiednim dziale. Jakbyście mieli jakiś ciekawy egzemplarz to chętnie obejrzę. Ok 50k zł planuję wydać, może troszkę więcej, jakby było warto.
    Ja mam 159 -ę z tym silnikiem w dużo mniejszych pieniądzach niż szukasz. Tak czytam ten post i opis autka z Chrzanowa i zastanawiam się dlaczego dałem tak niską cenę
    Środek mam w naprawdę bardzo dobrym stanie, autko również po naprawach blacharskich jak z Chrzanowa (przynajmniej posiadam dokumentację fotograficzną dla zainteresowanego do wglądu i widać, że uszkodzenia były jedynie powierzchowne), mechanicznie autko również doinwestowałem , a cena ponad 10 tyś zł niższa. Nie mówiąc już o ofercie za 63 tyś... Za różnicę cen możnaby w dalekiej przyszłości wymienić nie wiem turbo, dwumasę, sprzęgło, całe zawieszenie (choć obecnie oczywiści wszystko chodzi jak powinno) do tego dokupić jakieś koła na sezon letni/zimowy...

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

63 tys za 5 latka?
    Kto to kupi?
    Ktoś na pewno - przy czym idę o zakład, że auto zostanie sprzedane za granicą. Tak samo jak się możesz dziwić, kto płaci po 15 tysięcy Euro za wersje Ti 1.9 JTDm 150KM, z roczników 2008 - w Polsce takie auto za te pieniądze jest praktycznie niesprzedawalne...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    a159 2,4 SW QT

Domyślnie

Cytat Napisał wojtcem Zobacz post
    Cześć - jestem nowy, AR 159 chciałem mieć odkąd pojawiła się na rynku...niestety nie ta półka cenowa...teraz w końcu przyszedł czas na zmiane mojej kochanej Lagunki na coś nowszego więc ponownie wróciłem do 159tki i chyba w końcu będzie mnie stać )
    Szukam czegoś z okolic 2007/2008 najlepiej z 1.9JTS....jeżdżę niedużo - ok 15 000 rocznie + mieszkam blisko granicy z Rosją (paliwko tańsze o ok1zł) więc chcę benzyniaka )
    na stronach z ogłoszeniami benzynek jest bardzo mało więc może wy - koledzy pomożecie ) Jakby ktoś wiedział coś o jakiejś fajnej 159 1.9 ewentualnie 2.2 JTS, cena do 40 000PLN max!! to prosze o jakieś info...
    z góry dziękuję i pozdrawiam )
    przeglądałem ogłoszenia

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-2...C22452510.html

może ta jest warta uwagi - fajne wyposażenie ale wygląda jakby ją ktoś po tyłeczku klepną - tłumiki nierówne i krzywo naklejone oznaczenia, i na podszybiu z przodu sterczą skrajne zaślepki - połamane zatrzaski,
    no ale wszystko jest do sprawdzenia

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

uważałbym na 2,2 JTS mają raczej średnia opinię...nawet niektórzy właściciele ASO (posiadający 2,2) mówią, żeby ich nigdy więcej nie kupili..więc coś jest na rzeczy.
    Born to be wild.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

benzynowe? TYLKO TBi. Przepaść z pozostałymi.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

janio
    Gość

Domyślnie

benzynowe? TYLKO TBi. Przepaść z pozostałymi.
    Uwielbiam takie opinie, przeczytasz i wszystko wiesz, co, jak i dlaczego - to oczywiście żart, kolega postawił tezę, ale zapomniał o argumentach

wojtcem
    Gość

Domyślnie

benzynowe? TYLKO TBi. Przepaść z pozostałymi.[/QUOTE]

Uwierz mi, że gdybym tylko miał tyle $$$$ to od razu biorę TBi - z zamkniętymi oczami i uśmiechem na ustach...) niestety po cenach widzę, że musiałbym poczekać jakieś 2 - 3 lata...a mi się chce już!!!! )
    Grzydlu ja wiem, że benzyny mają słaba opinię ale z tego co wyczytałem to kazdy mówi tylko "mają słabe opinie bo nagar i dużo palą" no to dla mnie to jest średnio słaba opinia gdzie mój kolega ma vectrę 1,9 CDti i co chwila jest u mechaniora (najbliższy który ma pojęcia jest odemnie 65km) bo kolektor, bo czujnik spalin, bo DPF, bo wtryski, bo....., bo ...... to ja już chyba wolą dokładać troszkę do paliwa i nie jeździć co chwile z zapalonym kontrolkami 120km "w te i nazat" do mechaniora...
    alf-a 147 dzięki za info - chociaż osobiści wolałbym 1,9 JTS ale wrzucę zaraz ogłoszenia na odpowiedni temat - może ktoś podjedzie i rzuci fachowym okiem - bo ja tych krzywych emblematów ani zatrzasków nie dostrzegłem (od razu czuć amatora?? ) cena i wyposażenie jest fajne więc może będę się decydował )
    alf-a 147 dzięki za pomoc -

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    a159 2,4 SW QT

Domyślnie

Cytat Napisał wojtcem Zobacz post
    Uwierz mi, że gdybym tylko miał tyle $$$$ to od razu biorę TBi - z zamkniętymi oczami i uśmiechem na ustach...) niestety po cenach widzę, że musiałbym poczekać jakieś 2 - 3 lata...a mi się chce już!!!! )
    Grzydlu ja wiem, że benzyny mają słaba opinię ale z tego co wyczytałem to kazdy mówi tylko "mają słabe opinie bo nagar i dużo palą" no to dla mnie to jest średnio słaba opinia gdzie mój kolega ma vectrę 1,9 CDti i co chwila jest u mechaniora (najbliższy który ma pojęcia jest odemnie 65km) bo kolektor, bo czujnik spalin, bo DPF, bo wtryski, bo....., bo ...... to ja już chyba wolą dokładać troszkę do paliwa i nie jeździć co chwile z zapalonym kontrolkami 120km "w te i nazat" do mechaniora...
    alf-a 147 dzięki za info - chociaż osobiści wolałbym 1,9 JTS ale wrzucę zaraz ogłoszenia na odpowiedni temat - może ktoś podjedzie i rzuci fachowym okiem - bo ja tych krzywych emblematów ani zatrzasków nie dostrzegłem (od razu czuć amatora?? ) cena i wyposażenie jest fajne więc może będę się decydował )
    alf-a 147 dzięki za pomoc -
    przyjrzałem się temu ogłoszeniu - wygląda na osobę prywatną, z tyłu tłumiki są raczej równe, tylko zerwane jest mocowanie zderzaka po prawej stronie - dlatego tak wisi, jeśli chodzi o podszybie to połamane są zatrzaski na końcówkach podszybia - łamią je w serwisie przy demontażu i potem sterczą, ale można je tanio kupić:

http://allegro.pl/nakladka-podszybia...256262426.html

jak byś miał numer VIN tego auta to podaj - zobaczę jaką miał historię serwisową - ciekawe w której części Warszawy można go pooglądać - sam bym zobaczył

wojtcem
    Gość

Domyślnie

ok - jutro będę dzwonił - zobaczymy co tam mają do powiedzenia i czy podeślą mi VIN....
    jeszcze raz dzięki i do usłyszenia jutro )