Tak, to fakt, dlatego dziwi mnie, że jednak łącznik za mało nachodzi - ale ciekawy byłem czy ktoś jeszcze miał taki przypadek![]()
Tak, to fakt, dlatego dziwi mnie, że jednak łącznik za mało nachodzi - ale ciekawy byłem czy ktoś jeszcze miał taki przypadek![]()
166 , 2.4 jtd 150km 2005r. góra i dół, pw
Zdublowany post
Ostatnio edytowane przez maroz ; 23-06-2014 o 07:38
Witam
Zakupiłem od kolegi Misa górną i dolną rurę dolotu do alfy 156 sw 1.9 115KM. Dół pasuje bezproblemowo, góra jest chyba zadługa i nie zgrywa się z wlotem do kolektora, widać na zdjęciach. Nie udało mi się jej właściwie dopasować i zamontowałem pod silnym przekoszeniem co widać na foto. Proszę o ocenę czy tak ma być czy jest to może pomyłkowo rura nie z tej wersji. Przykładałem do oryginału i też do końca się nie zgrywa. Poza tym w trakcie jazdy po zamontowaniu przy dodawaniu gazu słychać wyraźny gwizd, opaski skręcone mocno nie widać żadnych luzów. Proszę o opinię kolegów i kolegi Misia. Po ustaleniach z kolegą Misiek będziemy modyfikować tą rurkę, dzięki za szybką reakcję.
Ostatnio edytowane przez maroz ; 23-06-2014 o 07:38
Panowie a jaki jest problem aby taka rura była wykonana ze zwykłej stali , nie chodzi mi oczywiście o względy estetyczne tylko techniczne ...
Misio. Czytaj priv, chyba skrzynkę masz pełną?
Proszę o info na priv jaka cena do 147/8V. Oczywiście góra i dół.
Witam
Chciałem podziękować koledze Misiek za szybka korektę górnej rury dolotowej do Alfy 156 SW 115KM, jak się okazuje prawdopodobnie są jakieś różnice w dolocie w wersjach 115KM. Po odesłaniu Miśkowi rury z "szablonem" odesłał poprawioną, która już pasuje bez problemów. Delikatne poprawki naprawdę kosmetyczne można by było zrobić, ale to już jedynie przy pracy na żywym organizmie tj przy ustawianiu do silnika. Kolega naprawdę godny polecenia odesłał rurkę następnego dnia po dostarczeniu biorąc koszt odsyłki na siebie, dał mały gratisik wkładki do drzwi oraz zniżkę na koncówkę wydechu. Całośc w załączonych zdjęciach. Pozdrawiam kolegę Miśka i polecam. Polecam jeszcze firmę do łaczników silikonowych F...c, która po pomyłce w realizacji zamówienia dotyczyła jedynie koloru miał być czarny przysłali czerwony, po moim mailu w którym jedynie wspomniałem o tej pomyłce natychmiast przysłała w gratisie czarne bez mojego nacisku w tej sprawie. Czyli dostałem 8 szt w cenie 4 z informacją że nie muszę poprzednich odsyłać i że przepraszają za pomyłkę.
Marek
Proszę o informację czy jest możliwość zrobienia i zakup rury górnej i dolnej do 146 JTD
Ostatnio edytowane przez einar ; 01-07-2014 o 20:48
Również proszę o info na priv odnośnie ceny do 147/ 16v 150 km 2005. Góra i dół.