Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Dareek alez ja to zrozumialem, nie jestem jeszcze Alfa i Omega wiec chyba mi wybaczysz?

Rozmowa o doswietlaniu zakretow byla prowadzona w tonie zartobliwym i to na tyle.

W zadnym miejscu nikt nie negowal przydatnosci tego wynalzku czy to statycznego czy dynamicznego, ale znowu trzeba sie tlumaczyc ze swoich wpisow...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    Adamku111 - Może napisze wprost bo chyba nie łapiesz- widziałeś Fiata Bravo z rocznika 2005?

- - - Updated - - -

Epsonix -Znalazłem w sieci system działający tylko po włączeniu kierunku- jesteś w stanie to ogarnąć aby działało do 40 km/h przy skręcie samą kierownicą bez kierunkowskazów? Wrzuciłbym do swojej Julki.
    Co do Giulii - co by nie było statyczny czy dynamiczny tylko żeby nie dawali zwykłego halogenu bez soczewki do mijana bo wygląda to meeega biednie.
    nie wglebialem sie na razie, mozliwe ze niektore gotowe drl maja wejscie sygnalu predkosci(w jakiej postaci?) . w 159 tez jest sygnal predkosci(idzie z body do xenonow) , nie sprawdzalem ale mozliwe ze tez jest kompatybilny, albo daloby sie go na odpowiedni przekonwertowac prostym ukladem. ewentualnie zrobic blokowanie przekazywania info o kierunkowskazach do drl powyzej zadanej predkosci. w giulietcie z tego co kiedys spojrzałem na schematy chyba takiego sygnalu nie ma, modul xenon/afs tam dostaje sygnal potrzebne informacje po can(z modulu kontroli trakcji/abs itp) . can maly777 by ogarnal, tylko ze on zarobiony jest rozwijaniem modulow do 159 i swoja praca zapewne,wiec w najblizszym czasie lipa. ja tez nie wyrabiam w pracy, a za miesiac pojaei mi sie syn na swiecie i bedzie totalny brak czasu. w sumie to nie powinienem wchodzic na forum nawet, ale sie uzaleznilem

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR MiTo, Audi A5

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    W Audi mam skrętne biksenony, ale doświetlanie przy powolnym skręcaniu już halogenami i może coś tam one dają ale bez porównania z dedykowaną żarówką umieszczoną w kloszu.
    W Audi faktycznie doświetlanie halogenem szału nie robi, w Bravo jest super. To pewnie zależy od halogenu i kierunku który oświetla.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    145 1.4TS, 156 SW 1.8TS, 159 1.9JTS, GT 1.9JTD, Volvo V40 CC, Fiat 500, Giulia 2.0 200km

Domyślnie

Jest jeszcze jeden aspekt o którym nikt nie wspomniał.
    Mianowicie większość sprzedawanych w Europie BMW serii 3 ma napęd xdrive a nie tylny. Nawet w Polsce jest podobnie.
    BMW praktycznie do każdej jednostki napędowej oferuje opcjonalnie napęd xdrive, który przy cenie samochodu nie jest zbyt drogim dodatkiem.
    Klienci w krajach alpejskich mogą po prostu unikać tylnego napędu ze względu na potencjalne trudności przy sprawnym poruszaniu się zimą.
    To następny fakty, który działa na niekorzyść Giulii i może mieć bardzo duże znaczenie na volumen sprzedaży .

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał mmax88 Zobacz post
    @
    Ten wątek jest dla mnie kolejnym potwierdzeniem, że wiele osób tu obecnych to nie fani Alfy, tylko konkretnego modelu (głównie 159, ale też innych).!
    Tutaj jest raczej hejt na 159.... ale ktoś napisał, że na Giulie nie ma zamówień, że sprzedano mniej jak tysiac sztuk dotąd i większosc to włoskie dema....
    Przyznacie koledzy, że po rocznym opóźnieniu od prezentacji modelu niby ruszyła sprzedaż, ale nadal gama aut jest wąska, nikt nie wie, kiedy te benzyny..
    Czy to ma być szturmowanie rynku......?
    Masakra dla mnie.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    signiore Giuseppe Busso

Domyślnie

Jak to Sergio przeczytał, to się posrał...

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Giulietta Sportiva TCT, Alfa 156 Crosswagon 1,9 16v, Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

Jeśli to prognoza z Czech się potwierdzi, to cena za 2.o T bezie wynosić około 150 tys. zł.
    http://www.auto.cz/alfa-romeo-giulia...-0-turbo-96738

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał integrale Zobacz post
    Jest jeszcze jeden aspekt o którym nikt nie wspomniał.
    Mianowicie większość sprzedawanych w Europie BMW serii 3 ma napęd xdrive a nie tylny. Nawet w Polsce jest podobnie.
    BMW praktycznie do każdej jednostki napędowej oferuje opcjonalnie napęd xdrive, który przy cenie samochodu nie jest zbyt drogim dodatkiem.
    Klienci w krajach alpejskich mogą po prostu unikać tylnego napędu ze względu na potencjalne trudności przy sprawnym poruszaniu się zimą.
    To następny fakty, który działa na niekorzyść Giulii i może mieć bardzo duże znaczenie na volumen sprzedaży .
    dorzucę jeszcze jeden ( koledzy już go poruszali ) 2/3 sprzedaży BMW serii 3 w Niemczech to wersje kombi !!
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał A.F.E Zobacz post
    Jeśli to prognoza z Czech się potwierdzi, to cena za 2.o T bezie wynosić około 150 tys. zł.
    http://www.auto.cz/alfa-romeo-giulia...-0-turbo-96738
    bez wiedzy jakie tam maja podatki akcyza/vat, uwzhlednienia roznic w polsce pow 2l itp ciezko cos szacowac. poza tym na dany rynek alfa i tak moze przyjac inna strategie cenowa. tak wiec pozyjemy zobaczymy, mam nadzieje jednak ze cena bedzie znacznie nizsza niz diesla at 180km,dzieku roznicy w akcyzie.