Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Achaj
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm 16V Distinctive 2006

Domyślnie

Nie chce generalizować ale miejsca takie jak Radom, Płock czy Ostrów Mazowiecka to największe skupiska handlarzy i trzeba do tego podchodzić z dużą ostrożnością. Jak nie kręcony (co mi akurat najmniej przeszkadza jeżeli auto jest w dobrym stanie no chyba że jest to cofka ponad 100tys czy więcej), to źle poskładany albo po prostu ogólny stan znacznie odbiega od tego na zdjęciach i z opisu. Oni przecież nawet mają swojego fotografa co im poprawia i retuszuje zdjęcia (ja to już ich po miniaturkach poznaje nawet), mówili kiedyś w TVN Turbo, pisali też na stronkach. Swojego czasu obejrzałem tam a z 10 Volvo V50 i szczerze w każdym było jakieś ale. Pamiętam przy jednej aukcji było ładne zdj fotela kierowcy, wyglądał bardzo w porządku. W rzeczywistości był rozdarty na dwie części i na siedzisku i na lędźwiach a zawieszenie "po dużym przeglądzie w Belgii" nie miało amortyzatora "bo zły przyszedł i pojechał po drugi" W sumie to chyba wszędzie tak jest tylko tam akurat miałem okazję się zjawić i zobaczyć na własne oczy, jednak na bezwypadkowy.net chłopaki z tych okolic dominują. Okropnie ciężko kupić teraz fajne auto a już ładną 159 to lipa okrutna

Użytkownik Świeżak Avatar krisss81
    Mieszka w
    Bolesławiec,Złotoryja
    Auto
    była alfa 166 2,4 JTD 2001 , jest Alfa 159 1.9jtdm 180km :)

Domyślnie

Wtajcie. Pytanie troszke inne, Kupiłem ostatnio 159 i dostałem fakturę, czy tez musze odwiedzić urząd skarbowy , czy tylko komunikacji? Bo chyba nie musze płacić tego podatku.A drugie jak to jest z numerami rejestracyjnymi, czy jest taka opcja że mogę sobie wybrać z kilku jakie są? Nie mówię tu o wymyslonym numerze bo to 1000zł koszta, ale czy jest opcja jakiegos wyboru.Pytam bo ostatnia moja Alfa miała 13 w tablicy a nie lubie tej cyfry i w sumie było pechowo bo 3 razy była przecierana przez idiotów oczywiście

Użytkownik Znawca Avatar IamICEman
    Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto
    czekam na używaną Giulie;) była 159 i GT

Domyślnie

Cytat Napisał krisss81 Zobacz post
    Wtajcie. Pytanie troszke inne, Kupiłem ostatnio 159 i dostałem fakturę, czy tez musze odwiedzić urząd skarbowy , czy tylko komunikacji? Bo chyba nie musze płacić tego podatku.A drugie jak to jest z numerami rejestracyjnymi, czy jest taka opcja że mogę sobie wybrać z kilku jakie są? Nie mówię tu o wymyslonym numerze bo to 1000zł koszta, ale czy jest opcja jakiegos wyboru.Pytam bo ostatnia moja Alfa miała 13 w tablicy a nie lubie tej cyfry i w sumie było pechowo bo 3 razy była przecierana przez idiotów oczywiście
    Siema. jeśli chodzi o tablice wszystko zależy od urzędnika. Jak ja sam rejestrowałem auto to mi pozwolił wybrać np z 4 tablic. Ale teraz jak żona była zarejestrować obsługiwała ja kobitka to poprostu dała tablice i tyle. Jeśli chodzi o skarbówke to jeżeli masz wystawiona fakturę to nie musisz opłacać skarbówki. Chyba że auto było zarejestrowane w pl. Ale domyślam się ze nie było i dostałeś fakturę zakupu od handlarza. Więc z tym do wydziału. Z przeglądem itp

SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
    DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
    Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !

Użytkownik Świeżak Avatar krisss81
    Mieszka w
    Bolesławiec,Złotoryja
    Auto
    była alfa 166 2,4 JTD 2001 , jest Alfa 159 1.9jtdm 180km :)

Domyślnie

Cytat Napisał IamICEman Zobacz post
    Siema. jeśli chodzi o tablice wszystko zależy od urzędnika. Jak ja sam rejestrowałem auto to mi pozwolił wybrać np z 4 tablic. Ale teraz jak żona była zarejestrować obsługiwała ja kobitka to poprostu dała tablice i tyle. Jeśli chodzi o skarbówke to jeżeli masz wystawiona fakturę to nie musisz opłacać skarbówki. Chyba że auto było zarejestrowane w pl. Ale domyślam się ze nie było i dostałeś fakturę zakupu od handlarza. Więc z tym do wydziału. Z przeglądem itp
    Witaj, auto była zarejestrowane w polsce ale od gościa co mial firmę, sam auto kupił na fakture więc mi tez dał , mam fakturę i chyba tak jak mówisz nie muszę juz iśc do skarbowego tylko odrazu do wydziału komunikacji,mam nadzieję No właśnie fajnie jak bym mógł sobie wybrać tablicę a nie wcisną mi znowu 13 to masakra będzie Albo odrazu kupić dużą czekoladę i dać z uśmiechem, w wydziale same babki pracuja to może się uda

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

z fv nie trzeba skarbowki nawet jak zarejestrowane w pl

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    2011 AR 159 SW 2.0 @204KM 419Nm + 2011 Kawasaki z1000sx + 2010 KTM 990 SMT :)

Domyślnie

Hmm, co myślicie o tym egzemplarzu?
    http://allegro.pl/alfa-romeo-159-tbi...998297954.html

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pneumat
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Były :156 SW 1.9 JTD 16V,GTV 2.0 V6 Turbo,159 2.2 JTS. Jest 159 1.75 TBi Sport Plus

Domyślnie

Cytat Napisał Bebok Zobacz post
    Hmm, co myślicie o tym egzemplarzu?
    http://allegro.pl/alfa-romeo-159-tbi...998297954.html
    Nono ! warto się chyba zainteresować i sprawdzić w ASO
    Wygląda nieźle i cena atrakcyjna się wydaje - ja dałem rok temu za sedana o 10000 więcej

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Sprawdzac sprawdzac bo to handlarz

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    2011 AR 159 SW 2.0 @204KM 419Nm + 2011 Kawasaki z1000sx + 2010 KTM 990 SMT :)

Domyślnie

Ano, zauważyłem, że ma to auto dwa razy wystawione, tu jest również: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-tbi...C35655358.html
    Bocian, czy zgodziłbyś się podjechać to auto pooglądać? Oczywiście nie za darmo, ma się rozumieć.

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

Jakoś dziwne to auto. Środek jakby TI a na zewnątrz brak listew na progach i srebrnych lusterek? Co to za wersją wyposażenia?

Piszą ze radio z MP3 a nie ma na panelu radia napisu mp3? Tak robili?