zatankowalem na shellu jakies super hiper nitro paliwo i nie czuje jakiejs roznicy. jednak najlesze paliwko w 3city mamy na bp ultimate![]()
zatankowalem na shellu jakies super hiper nitro paliwo i nie czuje jakiejs roznicy. jednak najlesze paliwko w 3city mamy na bp ultimate![]()
Reanimowałem prędkościomierz wymieniając w nim żarówkę xD I teraz świeci jak trzeba
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo"
Tylko Alfa Romeo zapewni wam tyle emocji. J.Clarkson
http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/108053-alfa_156_1_9jtd_16v_sportwagon_siroccoxp-17.html
Ogólnie w ostatnim tygodniu to wymieniłem wężyki podciśnienia i Alfinka zbiera się jak nowaDalej z rozmachu wymiana filtra kabinowego, wyczyściłem układ klimatyzacji. Zająłem się też małym ogniskiem korozji przy drzwiach tylnych - oczyszczone, zabezpieczone Brunox'em, dalej szpachla i lakierowanie, śladu nie ma
Na koniec gruntowne dziś mycie i można jutro śmiało w miasto wyruszać !
Dziś odkurzyłem moja AR wyczyściłem środek wysikana Plakiem i umyta z zewnątrz ;-)
Ja tankuje cały czas Shell V-Power+ nitro diesel i różnica jest spora, spadło spalanie, silnik inaczej pracuje tak jakby lżej ciszej równiej, nie dymi !! Co jakiś czas tankuje też inne żeby sprawdzić czy to jakość paliwa czy moje złudzenie
Wcześniej tankowałem na Statoilu po ich paliwe jak wcisnąłem pedał w podłogę to nie był widać z tyłu jaki kolor samochodu mampotem na próbę zatankowałem shell'a i dymienie w znacznym stopniu się zmniejszyło (nic przy samochodzie nie robiłem nie czyściłem itd.)
Ostatnio edytowane przez Sebek2442 ; 17-08-2014 o 21:21
A dziś moja Bella dostała
1. Filtr Oleju Mana
2. Filtr powietrza
3. Filtr kabiny węglowy
4. Olej Millers EE Longlife 5w40
5. Płyn hamulcowy ATE
A za to ona wylała mi lewy tylni amortyzator ehh