Przepustnica padła, zapłon niezsynchronizowany z wtryskiem z winy czujnika halla/wału, padnięte cewki, lejące wtryski - opcji jest parę.
Przepustnica padła, zapłon niezsynchronizowany z wtryskiem z winy czujnika halla/wału, padnięte cewki, lejące wtryski - opcji jest parę.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
A jak to wszystko sprawdzic?
Najlepiej podepnij się pod komputerek i zczytaj błędy.
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Podmienilem kompa to samo. Przepustnica sprawna, udalo mi sie wykrecic tylko jedna swiece (maly asortyment narzedzi) i byla ok.
- - - Updated - - -
Zeby podpiac pod kompa bym musial jechac do mechanika. Myslisz ze mi sie uda tam dojechac?
Po objawach sądząc byś dojechał, ale kto wie ile czasu by Ci to zajęło, i kto wie jak bardzo naraziło auto na śmierć ostateczną![]()
Poszukaj kogoś z okolicy kto dysponuje kompem, ja mam, ale ja z Krakowa jestem![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Moze jak kolega napisal to ktorys z czujnikow nie domaga. Z tego co pamietam jak kiedys odpialem wujnik map sensor ten przed przepustnica to chyba tez cos strzelal. Jesli jest paliwo w oleju to moze niepali na jakis cylinder i przepuszcza paliwo do oleju. Na moj gust to podstawowa czynnosc to wykrecenie swiec. Po ich wygladzie mozna juz duzo stwierdzic. Przy okazii tez po pracy silnika mozna wywnioskowac czy pracuje na wszystkie tloki czy nie.
No wlasnie silnik pracuje rowno jak odpali
- - - Updated - - -
Wyciagnolem dzisiaj caly dolot, i wypiąłem kostke z czujnika wody (tak mysle)
Odpalilem auto wskoczyl na 2 tys ale chodzil caly czas, nacisnolem na gaz i zdechl. Auto juz nie odpala. Moze to byc przyczyna tego czujnika?
- - - Updated - - -
Czy na dole rozrusznika powinien byc wpiety jakis przewod? Bo miejsce na przewod jest ale przewodu nie ma
Nikt sie nie wypowie?
Na wcześniejszych postach miałeś podpowiedzi od których trzeba było zacząć ciśnienie na garach, świece itd. nie sprawdziłeś tego to jak ktoś ma ci pomóc. A jak teraz wcale nie chodzi to sprawdź iskrę , i posłuchaj czy pompa podaje paliwo jak włączysz zapłon to przez około 3 sekundy powinneś szyszeć czy pompa chodzi dźwięk wydobywa się z tyłu auta. A może masz coś z wiązką elektryczną jakieś zwarcie , przetarty przewody. Możliwości jest sporo
Ostatnio edytowane przez Kris1979r ; 22-11-2013 o 17:45
Mozliwosci sporo a problem juz rozwiazany bez waszej pomocy.