Ogólnie to polecacie FCA Leasing czy warto rozejrzeć się za inną ofertą?
Z FCA to chyba właśnie Integrale wychodzi najsensowniej?
Samochód w leasing będę brał po raz pierwszy więc będę wdzięczny za wszelkie rady![]()
Ogólnie to polecacie FCA Leasing czy warto rozejrzeć się za inną ofertą?
Z FCA to chyba właśnie Integrale wychodzi najsensowniej?
Samochód w leasing będę brał po raz pierwszy więc będę wdzięczny za wszelkie rady![]()
Raczej planuje wykupić, no chyba że mnie coś strasznie będzie irytowało podczas użytkowania
Analizuje te oferty i chyba najbardziej opłacalna opcja to właśnie Integrale (36 miesięcy) po okresie leasingu samochód wykupić za około 80 tysięcy, zastosować skróconą amortyzację (2 lata) i możliwe, że dopiero wtedy sprzedać albo komuś podarować![]()
Ostatnio edytowane przez saycool ; 07-06-2017 o 16:02
Wolałbym nie robić dużej wpłaty własnej (max do 20 tysięcy), bo w razie gdyby samochód jednak zaczął mnie wkurzać to łatwiej będzie znaleźć chętnego na przepisanie leasingu (niska kwota odstępnego).
Kalkulator na stronie Alfy w przypadku wpłaty minimalnej i maksymalnie pokazuje praktycznie tylko 1% różnicy w koszcie leasingu.
No i niższa pierwsza wpłata to wyższe faktury przez kolejne 3 lata, ale może źle kombinuje dlatego będę wdzięczny za wszelkie sugestie![]()
Ostatnio edytowane przez saycool ; 07-06-2017 o 21:48
Ktoś używa produktu wynajmu długoterminowego? Urabiam deal na veloce ze stocku i musi to iść z wynajmem. O ile leasing operacyjny jest mi znany z autopsji, to nie wiem czego się spodziewać w praktyce po wynajmie. Ktoś ma doświadczenie?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Możesz bulić za każdą nie zgłoszoną rysę itd, dostaniesz pewnie książkę z tabelą opłat uwzględniającą stan auta na koniec wynajmu
Masz limit kilometrowy. Zazwyczaj 15-20k na rok.
Do tego auto oddajesz w jak najlepszym stanie. A więc jak wyżej kolega napisał, nie ma mowy o tym aby przerysować i tak sobie do końca jeździć.
Jest książeczka, gdzie masz podane "wzorce" rys które są akceptowalne, a które nie. Tak samo jeśli chodzi o zniszczenie wnętrza.
Możesz w racie najmu mieć serwis plus ubezp. Nie wiem jak w Alfie, bo nie dopytywałem, ale w innych markach tak jest. (Toyota, Renault, PSA)
Na koniec masz możliwość wykupu (wysoki wykup) lub oddania auta i brać nowe.
Przyjeżdża agent i wycenia auto. Jak zniszczone - bulisz. I to dużo. Jak wszystko w normie zużycia to żegnasz się i masz spokój.
Pozdrawiam
W wypadku rezygnacji z wykupu po lesingu też wyceniają auto. Tu chyba nie będzie drastycznej zmiany.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro