No jeszcze jeszcze.... już 8 lat, paleta silników już żadna, wybór kolorów czy felg żaden ale jeszcze, jeszcze ktoś czasem kupi.... Ile tego zeszło w sumie? Dramatycznie mało. Szkoda.
akurat jeśli chodzi o paletę kolorów czy wybór felg/tapicerek/opcji to w Tonale nielepiej niż Giulia/Stelvio. Ja celowo łapałem Tonale ze stocku z końca 2023 żeby mieć alkantarę. Dziś wybór to tylko czarna skóra (ew. w opcji bez wentylacji jako Tributo), pomijam szmatki gdzie wielu opcji nawet nie da się dołożyć.
Konfigurator Giulii/Stelvio 2016-2020) to zaś była maskara, za dużo opcji, za dużo błędnych konfigów gdzie coś taniego umknęło dealerowi i było auto dla wielu nie do kupienia za brak (schowek na okulary/nawiewy na tył/dzielona tylna kanapa/szyba z filtrem IR) - czasem w wypasionych konfiguracjach i cenach ale zdyskwalifikowanych - w sumie lepiej było mi brać Giulię do produkcji wtedy idealnie dobraną w każdym detalu konfigiem i z rabatem - mniej zapłaciłem niż za niekompletne paromiesięczne stocki z których żaden mi nie pasował jak bym sobie marzył.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Nie mogę od lat pojąć JAK MOŻNA TAK PROWADZIĆ BIZNES....
Dzień dobry. Potrzebuję szybkiej informacji. Zamierzam kupić Tonale 2022 rok 1.5 160 KM. Wersja veloce. Obecnie mam focusa mk4 z 2018 roku. Proszę mnie zachęcić lub zniechęcić do zakupu⁶
Mam dokładnie takie Tonale 160 MHEV z 2022 w wersji Veloce. I jestem zadowolony![]()
Dynamika jest wystarczająca, szczególnie po przestawieniu skrzyni na D.
Spalanie przy bardzo oszczędnej jeździe 6L. Przy nieoszczędnej 7,4.
Wyposażenie super, w szczególności kierownica, fotele, nagłośnienie Harman Kardon, po aktualizacji Infotainment też daje radę z Android Auto i ładowaniem indukcyjnym.
Bagażnik 500L wystarczający dla rodziny 2+2 na co dzień.
Właściwie wszystko kwestia ceny i alternatyw, bo sam samochód jest fajny.
Aktualnie: Alfa Romeo Tonale 1.5 MHEV 160KM Veloce 2022
Były: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm Distinctive 2011, Alfa Romeo 147 1.6 TS Eco 2006
https://www.otomoto.pl/osobowe/ofert...&utm_content=b
Jaka to była aktualizacja?
Aktualizacja Infotainmentu? Było tutaj na forum w wątku "Aktualizacja nawigacji"W przypadku Tonale z 2022 stara wersja oprogramowania nie miała automatycznej aktualizacji Over-The-Air (OTA) więc trzeba było pojawić się w serwisie na ręcznej aktualizacji do wersji T27.52-PROD (taka była wersja w tamtym roku). Od tego momentu ten cały system działa bardzo dobrze.
Ogólnie co do samochodu to ma bardzo mały przebieg więc warto zrobić raport CarVertical i dowiedzieć się w ASO jaka była historia serwisowa.
Sprawdź też czy ma 5 lat gwarancji aktywnej (samochody z 2022 powinny mieć, ale ja miałem, też tu na forum opisaną, ciekawą historię z tym i musiałem się trochę postarać żeby tę gwarancję aktywowali).
Ale ogólnie polecam![]()
Aktualnie: Alfa Romeo Tonale 1.5 MHEV 160KM Veloce 2022
Były: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm Distinctive 2011, Alfa Romeo 147 1.6 TS Eco 2006
Pełna dokumentacja jest. Wpisy serwis w książce.
A po VIN można sprawdzić specyfikację alfy?