A może taka Bellawszelkie opinie mile widziane
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C15447130.html
Mmlover, zwróc uwagę na to zdanie: "tydzień w kraju zarejestrowany, faktura Vatt, w idealnym stanie"
Wyżej napisane, ze bezwypadkowa. Skąd facet wie, skoro jest tydzien w kraju? Skąd wie, ze serwisowana? Bo są wpisy w ksiązce serwisowej? Takie wpisy robi się na kolanie, a pieczątki na jajku.
Stary, AUTO PRZED KUPNEM TRZEBA DOKLADNIE SPRAWDZIC W WARSZTACIE. Wsadzasz auto na komputer, oglądasz i odpalasz silnik NA ZIMNO, badasz miernikiem grubość lakieru, oglądasz od spodu zawieszenie, patrzysz na szczeliny między blachami, oceniasz stan wnętrza, sprawdzasz WSZYSTKIE FUNKCJE elektryczne itd.
Potem mozesz negocjować cene![]()
czyżby już sprzedana...
może sprawdził miernikiem grubosci lakieru i pisze że jest bezwypadkowa - tak naprawde miernik lakieru to pic na wode, bo jak auto nie byo bite, a tylko malowanie to co w tedy? pewnie ktos powie walona choc możesz udowadniac na 1000 sposobów że nie, ale Panie miernik pokazuje tak a nie inaczej![]()
miernik podałem jako JEDEN ZE SPOSOBÓW.
Zaryzykowałem i kupiłem ją.
Obejrzałem, przejechałem się i już chciałem by była moja, mam tylko nadzieje że nie będę żałował mojej pochopności gdy w tygodniu pojadę gdzieś na serwis i podłączą ją pod komputer.
A właśnie zna ktoś jakiś dobry warsztat we Wrocławiu, gdzie znają się na alfach( bo wiadomo muszę wymienić rozrząd, oleje, płyny itp. )
1.8 ts - 155ps ?
---------- Post dodany o godzinie 14:17 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:15 ----------
Ja myślę, że w środku "PACHNIE JESZCZE (...) NOWOŚCIOM".... ... ... A tak szczerze, to ja do Bielawy nie mam zbyt daleko (choć o dieslu za wiele powiedzieć nie mogę ;/) - Wiem, że kolega ystian jest z Bielawy... Może miałby chwilkę
Pozdrawiam,
Wojtek
---------- Post dodany o godzinie 14:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:17 ----------
Ja miałem zarówno 2.0 jak i 1.8...
Muszę przyznać, że po przesiadce z 155-konnej 2-litrówki do 144-konnej 1.8 nie odczułem jakiejś ogromnej różnicy.
1.8 sprawowała się super (jedyne co mnie zdziwiło to to, że paliła mi tyle co 2.0 ;O Okazało się jednak, że do wymiany miałem sondę lambda, która spalanie sporo zawyżała)
Jak dla mnie i jedna i druga ok. Z tym, że 1.8 przy mojej jeździe brałaby (jeżdziłem na wyjątkowo krótkich odcinkach po mieście 2-4-5 km) ok. 10l. 2.0 z kolei -> 12l na setkę.
Natomiast 2.0 hamulce ma takie, jak w wersji 2.5-litrowej (więc bardzo wydajne), a 1.8 to samo, co w 1.6 (czyli ze słabszej wersji - jak dla mnie trochę "słabawe" - dawały radę, ale 2-litrówka miała o wiele lepsze)
Dodatkowo do 1.8 rozrząd jest tańszy (niż do 2.0)
Pozdrawiam,
Wojtek
Ostatnio edytowane przez Barus91 ; 17-10-2010 o 13:19
Ponieważ jestem tu nowy witam wszystkich użytkowników Alfy!
Jestem na kupnie tego pięknego samochodu - interesuje mnie AR 156 SW w dieslu 1,9,
znalazłem jedną Alfę w Polinarze w Krakowie (przy okazji czy ktoś z forumowiczów miał z nimi do czynienia?), tutaj link: http://polinar.gratka.pl/ogl/12073921.html
Byłem na pierwszych oględzinach samochodu - samochód od 3 lat w Polsce, miał tutaj jednego właściciela, handlarz sam przyznał, że była lakierowana i szpachlowana po bokach (podobno właściciel najechał na bramę), zapala ładnie, dźwięk silnika czysty, nie kopci na podejrzane kolory przy gazowaniu, niestety w niedziele nie pozwolił na jazdy próbne, szyby z jednego roku, komplet dwóch kluczyków, wnętrze zadbane - ogólnie wrażenie sprawia dobre,
Do zrobienia rozrząd i podobno "jakaś drobnostka" (słowa handlarza),
Zamierzam wziąć ją na stacje diagnostyczną aby uzyskać więcej informacji, chciałem spytać Was co myślicie o tym modelu (koszty, ile za rozrząd? Zaznaczam że nie zamierzam wkładać byle czego do tego auta, jak sprawuje się silnik M-Jet, no i co sądzicie o cenie - jak dla mnie trochę wygórowana - widać chcą mieć rezerwę na targowanie
a być może ktoś z Was miał okazję już ją oglądać i testować? )
z góry dziękuję za odpowiedź!