Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 93

Temat: Alfa Romeo 156

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał mmlover Zobacz post
    Oglądał może ktoś ten okaz ?? Juto wieczorem planuję ją zobaczyć, jeśli będzie ok to chyba się skuszę. Może ktoś widzi jakieś zastrzeżenia bo to będzie moja pierwsza alfa i pierwszy ropniak, więc każda opinia mile widziana.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-lif...C15575930.html
    trochę niska cena jak na klekota z 2003 roku i do tego na obcych blachach. Ja bym dogłębnie ją sprawdził tymbardziej jak kupujesz w komisie. A stwierdzić cokolwiek trudno, bo autko jest w oddali.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2002r

Domyślnie

A może taka Bella wszelkie opinie mile widziane

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C15447130.html

BartekMan
    Gość

Domyślnie

Mmlover, zwróc uwagę na to zdanie: "tydzień w kraju zarejestrowany, faktura Vatt, w idealnym stanie"
    Wyżej napisane, ze bezwypadkowa. Skąd facet wie, skoro jest tydzien w kraju? Skąd wie, ze serwisowana? Bo są wpisy w ksiązce serwisowej? Takie wpisy robi się na kolanie, a pieczątki na jajku.
    Stary, AUTO PRZED KUPNEM TRZEBA DOKLADNIE SPRAWDZIC W WARSZTACIE. Wsadzasz auto na komputer, oglądasz i odpalasz silnik NA ZIMNO, badasz miernikiem grubość lakieru, oglądasz od spodu zawieszenie, patrzysz na szczeliny między blachami, oceniasz stan wnętrza, sprawdzasz WSZYSTKIE FUNKCJE elektryczne itd.

Potem mozesz negocjować cene

Mieszka w
    Racibórz
    Auto

Domyślnie

czyżby już sprzedana...

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał BartekMan Zobacz post
    Mmlover, zwróc uwagę na to zdanie: "tydzień w kraju zarejestrowany, faktura Vatt, w idealnym stanie"
    Wyżej napisane, ze bezwypadkowa. Skąd facet wie, skoro jest tydzien w kraju? Skąd wie, ze serwisowana? Bo są wpisy w ksiązce serwisowej? Takie wpisy robi się na kolanie, a pieczątki na jajku.
    Stary, AUTO PRZED KUPNEM TRZEBA DOKLADNIE SPRAWDZIC W WARSZTACIE. Wsadzasz auto na komputer, oglądasz i odpalasz silnik NA ZIMNO, badasz miernikiem grubość lakieru, oglądasz od spodu zawieszenie, patrzysz na szczeliny między blachami, oceniasz stan wnętrza, sprawdzasz WSZYSTKIE FUNKCJE elektryczne itd.

Potem mozesz negocjować cene

może sprawdził miernikiem grubosci lakieru i pisze że jest bezwypadkowa - tak naprawde miernik lakieru to pic na wode, bo jak auto nie byo bite, a tylko malowanie to co w tedy? pewnie ktos powie walona choc możesz udowadniac na 1000 sposobów że nie, ale Panie miernik pokazuje tak a nie inaczej

BartekMan
    Gość

Domyślnie

miernik podałem jako JEDEN ZE SPOSOBÓW.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2002r

Domyślnie

Zaryzykowałem i kupiłem ją.
    Obejrzałem, przejechałem się i już chciałem by była moja, mam tylko nadzieje że nie będę żałował mojej pochopności gdy w tygodniu pojadę gdzieś na serwis i podłączą ją pod komputer.

A właśnie zna ktoś jakiś dobry warsztat we Wrocławiu, gdzie znają się na alfach( bo wiadomo muszę wymienić rozrząd, oleje, płyny itp. )

Mieszka w
    Racibórz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał mmlover Zobacz post
    Zaryzykowałem i kupiłem ją.
    Obejrzałem, przejechałem się i już chciałem by była moja, mam tylko nadzieje że nie będę żałował mojej pochopności gdy w tygodniu pojadę gdzieś na serwis i podłączą ją pod komputer.

A właśnie zna ktoś jakiś dobry warsztat we Wrocławiu, gdzie znają się na alfach( bo wiadomo muszę wymienić rozrząd, oleje, płyny itp. )
    oby było wszystko ok, bo widze, że rzuciłeś się w ciemno... ryzyko jak cholera

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    tylko nie kupujcie tej, 1998 rok a przód po lifcie. Walona i robiona przez pana czesia w stodole
    http://allegro.pl/alfa-romeo-156-t-s...228361397.html
    1.8 ts - 155ps ?

---------- Post dodany o godzinie 14:17 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:15 ----------

Cytat Napisał igrzysko Zobacz post
    Witam, od jakiegoś czasu rozglądam się za alfą 156 w dieslu, generalnie miałem parę ciekawych ogłoszeń, które okazały się lipą.
    Zaciekawiła mnie ta alfa:
    http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...248542204.html

Napiszcie co o niej sądzicie, gość sprzedaje na innej aukcji fotele do 156 - może to jakiś jeden wielki składak?
    Ja myślę, że w środku "PACHNIE JESZCZE (...) NOWOŚCIOM" .... ... ... A tak szczerze, to ja do Bielawy nie mam zbyt daleko (choć o dieslu za wiele powiedzieć nie mogę ;/) - Wiem, że kolega ystian jest z Bielawy... Może miałby chwilkę

Pozdrawiam,
    Wojtek

---------- Post dodany o godzinie 14:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:17 ----------

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    (...) czy są to w miarę żwawe silniki? (...) powyżej 2.0 to już odpada (...)
    Ja miałem zarówno 2.0 jak i 1.8...
    Muszę przyznać, że po przesiadce z 155-konnej 2-litrówki do 144-konnej 1.8 nie odczułem jakiejś ogromnej różnicy.

1.8 sprawowała się super (jedyne co mnie zdziwiło to to, że paliła mi tyle co 2.0 ;O Okazało się jednak, że do wymiany miałem sondę lambda, która spalanie sporo zawyżała )

Jak dla mnie i jedna i druga ok. Z tym, że 1.8 przy mojej jeździe brałaby (jeżdziłem na wyjątkowo krótkich odcinkach po mieście 2-4-5 km) ok. 10l. 2.0 z kolei -> 12l na setkę.

Natomiast 2.0 hamulce ma takie, jak w wersji 2.5-litrowej (więc bardzo wydajne), a 1.8 to samo, co w 1.6 (czyli ze słabszej wersji - jak dla mnie trochę "słabawe" - dawały radę, ale 2-litrówka miała o wiele lepsze)

Dodatkowo do 1.8 rozrząd jest tańszy (niż do 2.0)

Pozdrawiam,
    Wojtek
    Ostatnio edytowane przez Barus91 ; 17-10-2010 o 13:19

GrzeczneBobo
    Gość

Domyślnie Alfa 156 SW 16V

Ponieważ jestem tu nowy witam wszystkich użytkowników Alfy!

Jestem na kupnie tego pięknego samochodu - interesuje mnie AR 156 SW w dieslu 1,9,

znalazłem jedną Alfę w Polinarze w Krakowie (przy okazji czy ktoś z forumowiczów miał z nimi do czynienia?), tutaj link: http://polinar.gratka.pl/ogl/12073921.html

Byłem na pierwszych oględzinach samochodu - samochód od 3 lat w Polsce, miał tutaj jednego właściciela, handlarz sam przyznał, że była lakierowana i szpachlowana po bokach (podobno właściciel najechał na bramę ), zapala ładnie, dźwięk silnika czysty, nie kopci na podejrzane kolory przy gazowaniu, niestety w niedziele nie pozwolił na jazdy próbne, szyby z jednego roku, komplet dwóch kluczyków, wnętrze zadbane - ogólnie wrażenie sprawia dobre,

Do zrobienia rozrząd i podobno "jakaś drobnostka" (słowa handlarza),

Zamierzam wziąć ją na stacje diagnostyczną aby uzyskać więcej informacji, chciałem spytać Was co myślicie o tym modelu (koszty, ile za rozrząd? Zaznaczam że nie zamierzam wkładać byle czego do tego auta , jak sprawuje się silnik M-Jet, no i co sądzicie o cenie - jak dla mnie trochę wygórowana - widać chcą mieć rezerwę na targowanie a być może ktoś z Was miał okazję już ją oglądać i testować? )

z góry dziękuję za odpowiedź!

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia