Strona 9 z 38 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 380

Temat: Ceramizery... stosować czy nie...?

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Cytat Napisał Magic
    Polecam.
    Może zaczekajmy, aż przejedziesz troche więcej niż 500km.

Czekamy na opinie po dłuższym okresie użytkowania :!:

ViP Rowerzysta Avatar tom993
    Auto
    155 V6

Domyślnie

Kupiłem, zalałem (a właściwie wstrzyknąłem) i było to 6 tys km temu więc moge już chyba coś napisać... Po początkowym wow, że niby jest ciszej wszystko w normie. Silnik chodzi dokladnie tak jak wczesniej, olej je tak samo jak wczesniej (0,3l na 1000km). Zadnej różnicy na dłuższą metę nie widzę. Za to wrażenie początkowe (które chyba sam sobie wkręciłem) zniknęło tak szybko jak sie pojawiło. Innymi słowy więcej tego nie kupię i nie polecam... Za tą cenę już "prawie" można zalać nowy olej - co polecam :roll:
    AR 156 1.8 TS LPG -> AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm Ti -> BMW 520xD

Administrator ds. społecznych Fachowiec Avatar Majkel
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Ducati Hypermotard 796

Domyślnie

Jeżeli silnik był w dobrej kondycji to co sie miało poprawić? 0.3l/1000km oleju to chyba norma fabryczna, wiec tego tez nie przeskoczysz. Myślę, że jeżeli teraz zalaleś ceramizer, to można powiedzieć że zahibernowales dobrą kondycję swojego silnika.
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Wcześniej:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
    Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
    Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
    Alfa Romeo 155 2.5 V6
    Alfa Romeo 33 1.7 Boxer

ViP Rowerzysta Avatar tom993
    Auto
    155 V6

Domyślnie

No ok... norma to 0,3l... Ale innym nie pije wcale albo symboliczne ilosci... Teoretyzujac jak mi pisza ze zmniejsza zuzycie oleju to powinien z tego 0,3l zejsc chociaz na 0,2l a nic takiego nie mialo miejsca... Z tego moral bylby taki ze jesli Twoj slinik je tylko do 0,5l na 1000km to nic nie pomoze a jak bedzie jadl 1l/1000km to sie zmniejszy do 0,5?? Poza tym gdzie ta cisza?? Moj silnik mimo ze w stosunkowo nowej budzie ma juz pacniete 150 tys km i mialoby mu prawo cos sie od tego wynalazku poprawic... Nie mowiac juz o tym ze dla mnie norma to zuzycie oleju 0,0l/1000km i do tego stanu zamierzam dazyc :mrgreen: (wlasnie zmienily sie uszczelanicze)
    AR 156 1.8 TS LPG -> AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm Ti -> BMW 520xD

Magic
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rigobert
    Może zaczekajmy, aż przejedziesz troche więcej niż 500km.
    ok oczywiscie, tylko nie widze tego, ze mialoby sie pogorszyc skoro z dnia na dzien jest lepiej, ale ... poczekajmy

o dodatku do silnika nie pisze bo nie stosowalem i nie mam takiego zamiaru

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

witam!!! wlałem do swojego silnika ceramizer jakieś 5 tyś.km temu :wink:
    jak na razie nie narzekam!!!
    przez okres "instalacji"preparatu stosowałem się ściśle do zaleceń instrukcji :mrgreen:

z czasem zauważyłem drobne efekty :!:

silnik się wyciszył
    szybciej zapala
    zmniejszyło się zużycie paliwa (niedużo,ale zawsze to coś)
    silnik nie bierze wogóle oleju(wcześniej brał,ale nie dużo ok 0,2 l na tyś.km)
    stał się jakby bardziej elastyczny
    ma może ciut lepsze przyspieszenie

podsumowując ceramizer nie zdziałał jakichś cudów ale też co najważniejsze nie zaszkodził.
    samochód ma przejechane około 170 tyś.km

według mnie warto go zastosować

P.S.mam zamiar wlać go też do skrzyni biegów.

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

Damian
    Gość

Domyślnie

Ja orócz tego, ze jestem właścicielem Alfy często dosiadam dóch kołek i nie chodzi mi bynajmniej o rower :mrgreen:

Jeżdzę Virago 750, do której zastosowałem Militec- jest tańszy od Ceramizera, a działa na podobnej zasadzie. W motocyklu, kóry jest naprawde prosta konstrukcją (dwa garnki w systemie "V", gaźniki, żadnego komputera), efekt po zastosowaniu był naprawdę odczuwalny. Jeśli pod dupą pracuje wam ok 50 KM i czujecie każde otworzenie przepusnicy, to bez problemu wyczujecie też różnicę w pracy silnika.

Po zastosowaniu silnik zaczał pracować bardziej miekko, wolne obroty przestały delikatnie falować, zużycie olejnu praktycznie znikło, lepiej wkreca się także na wysokie (ok. 7-8 tys) obroty, szybciej zbiera się "z dołu"/. Środek naprawde godny polecenia, tym bardziej że nie ma wymogu "docierania" go tak jak ceramizera.

Najłatwiej sprawdzić działanie takich specyfików na prostej konstrukcji silnikowej. Wtedy można uzyskać najlepsze rezultaty.

ViP Świeżak Avatar Wodzu33
    Mieszka w
    Suwałki
    Auto
    AR 164 '98 2.0TS 8v

Domyślnie

Stosowałem ceramizer na poprzednim aucie w irlandii avensis 1,6 '00 167kkm.Docierałem tak jak nakazuje producent. Z doświadczenia zauważyłem lekko obniżoną temp. silnika po rozgrzaniu i równiejsze , lekko niższe obroty. Zwyżki mocy czy obniżenia spalania nie zauważyłem. Producent podaje o konieczności regulacji zaworów po 1500km jeżeli są regulowane płytkami, u mnie były, ale tego nie zrobiłem.Po 1500 zawory zaczeły pracować głośniej, niestety nie zdażyłem juz tego zrobic, gdyż sprzedałem auto.Uważam ,że są to niezłe preparaty. W przyszłości kupie do skrzyni , do silnika raczej nie bo mam płytki, a nie chce mi sie ich rególować jak jest cicho. Słyszłem o opiniach wlewania ceramizera do motocykli honda africa twin, podobno silniki chodziły lepiej tylko troche gorzej hamowały silnikiem.

adasco
    Gość

Domyślnie

no to testujemy.
    Wlalismy u kolegi do pelnoletniego peugeota z przebiegiem jakies 400000. I zobaczymy. Na razie jest etap "docierania" ale nic nie widac. Przed dolewka auto tracilo jakis litr minrealnego na tydzien.

Damian
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Wodzu33
    Słyszłem o opiniach wlewania ceramizera do motocykli honda africa twin, podobno silniki chodziły lepiej tylko troche gorzej hamowały silnikiem.
    Otóż to. Na nieskomplikowanych konstrukcyjnie jednostkach (tj. motocykle) efekt nie jest tylko skutkiem placebo