Iedalna biel to temp: 6000 Kelvina wpadająca na załamaniu w soczewkach lekko w fiolet. Ja miałem taki zestaw w Maździe na soczewkach H1.
Iedalna biel to temp: 6000 Kelvina wpadająca na załamaniu w soczewkach lekko w fiolet. Ja miałem taki zestaw w Maździe na soczewkach H1.
<<-<---Nicole Scherzinger - Don't Hold Your Breath--->->>
najbardziej zbliżoną barwę do światła żarówek mają 4300*K tylko daj im się rozświecić, na początku zawsze są fioletowe po kilku minutach świecą normalną barwą. A jeśli są nowe to tym bardziej muszą się "wypalić".
Miałem ksenony w 156 i faktycznie szału w oświetleniu nie było jak by się mogło wydawać, przy soczewkach w 159 aż tak wielkiej różnicy nie ma. Też rozważam montaż ksenonów do 159, ale do chińszczyzny nie mam zaufania, jeśli już to chyba zdecydowałbym się jednak na oryginały.
W 100% się zgadzam .... Dla mnie takie przeróbki to niedopuszczalna ingerencja ... ignorancja i lekceważenie innych użytkowników drogi .... osobiścię piętnuje takie zachowania nawet dzwoniąc na policję podając numer delikwenta który oslepia.
250 zł za ten stan .... to smiech - 2500 i zero dyskusji za taki dziwoląg na drodze
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 02-07-2011 o 18:49
Tak jest lepiej zainwestuj w żaróweczki Osram NightBreaker albo PHILIPS X-Treme Power dopuszczone do ruchu i mocno świecą...
Błędu nie będzie wywalało. A jeśli 4300K świeciło na mocno niebiesko - to chyba ta wartość była napisana na podstawie fazy księżyca podczas produkcji żarówek, bo z realiami niewiele wspólnego miała. 4300K to praktycznie białe światło po nagrzaniu się żarówki. I jeszcze nie miałem takich tradycyjnych żarówek, które świeciłyby w przybliżeniu tak dobrze, jak ksenonowe. A sprawdziłem już chyba wszystkie możliwe ExtremeVision, NightBreakery i podobne.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Ano wlasnie jak jeszcze ten zestaw przyjedzie taki jak poprzednie zrezygnuje z prezentu kupie cos innego i przy okazji zaloze u ciebie
Aha jak mozesz odczytaj priva
PS. Wczoraj dotarl do mnie kolejny zestaw i z czystym sumienie pod wzgledem wykonania jak i dzialania moge polecic. Roznica jest duza in plus. Wykonanie super, uszczelki duzo lepszej jakosci i dziala jak powinien. Kupilem specjalnie 4300 i swiatlo jest podobne do halogenowych ale duzo jasniejsze i zblizone do bialego bez niebieskiej poswiaty.
http://allegro.pl/xenony-h1-h7-zesta...678397961.html
Ostatnio edytowane przez FredzioPL ; 05-07-2011 o 07:27 Powód: dodano link
Moim zdaniem bardzo fajnie świecą żarniki o temp. koloru 5000K. To idealny kompromis między efektem, a efektywnością. Takie palniki miałem w 156 i mogę szczerze polecić.
Pozdrawiam.
- Rafał
Mandat i kręcenie się w przyszłości z odbieraniem dowodu z UK też może być fajne. Wszystko to kwestia czasu trafienia na kumatego POLICJANTA. Także oryginalne xenony Alfy Romeo 159 tak! chińskie zestawy z allegro nie!.
Ostatnio edytowane przez Murray ; 05-07-2011 o 12:37