U mnie tak właśnie się stało
Póki co mam nadzieję, że maglownica i tak dogorywała, a teraz po regeneracji z lepszym płynem nie odezwie się przez wiele, wiele lat.
Wczoraj wieczorem wróciłem, od dziś zaczynam szukać gdzie i jak naprawić mój wyciek.
Koledzy piszecie że nowy zbiorniczek i nowy płyn bo wyje pompaponiżej 5 stopni , ale teraz ostatnio jest po 15 do 18 stopni na podwórzu i dalej raz wyje a raz nie.
Ja chyba obstawie jednak kolesi którzy wymieniali mi maglownice i może dolali czegoś innego niż Tutela GI-E. Nie przepłukali dobrze przewodów i turbinka zaczyna wymiękać, ale może też się mylę.
Ostatnio edytowane przez robbie ; 03-11-2010 o 15:26
Daj znać jak uda Ci się ustalić co jest przyczyną.
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
Koledzy a ile wchodzi oleju do układu wspomagania, bo nie wiem ile zamówić bo zbiorniczek już mam.
Dzięki i pozdrawiam
wchodzi k 1.3litra, tak że bez dwóch butelek nie obejdzie się![]()
Alfa... i wszystko jasne
Ostatnio edytowane przez Franek Strzelba ; 14-11-2010 o 19:08
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
Dopiero dzisiaj dostałem olej ( tak to jest w małych miejscowościach). Jutro zmiana oleju i zbiorniczka. Napiszę oczywiście jak wymienię o rezultatach.
Pozdrawiam
.................................................. ..................................................
No i nastała cisza - błoga cisza![]()
![]()
.
Pozdrawiam wszystkich.
Ostatnio edytowane przez robbie ; 19-11-2010 o 20:25
Jedno pytanko na dolegliwość przy zapalaniu poniżej -3-5 st.C. Czy wystarczy wymiana zbiorniczka, aby nie pojawiał się tyn przykry dżwięk przy rozruchu, czy należy też wymienić płyn na zielony? Nie ukrywam, że się trochę tego obawiam...
jak sprawdzić z którego jest miesiąca 159?