Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 19-11-2010 o 21:26
No to teraz eliminując:
- świece, cewki, kable OK
- lewego powietrza nie ma
- instalacja elektr. sprawdzona pod kątem styków
- po odpięciu przepływki silnik gaśnie, więc przyjmujemy, że przepływka jest dobra, bo daje jakiś sygnał
- objawy nie są typowe dla czujnika wału
- no to zostaje silnik krokowy lub coś z podawaniem paliwa - pompa, wtryskiwacze
Jeśli masz stetoskop lekarski to spróbuj osłuchać wtryskiwacze, czy tykają równo jak zegarek, no i dobrze by było sprawdzić ciśnienie paliwa na listwie.
A masz gdzie pożyczyć krokowca?
Bo to coraz poważniej jednak wygląda na krokowca.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 19-11-2010 o 21:40
[QUOTE=SG0240;429896]No to teraz eliminując:
- po odpięciu przepływki silnik gaśnie, więc przyjmujemy, że przepływka jest dobra, bo daje jakiś sygnał
nie czytasz tego co pisze silnik juz nie gasnie po odpieciu przeoływki przed chwila byłem sprawdzic , chodzi tylko faluje i nie słucha pedału
Koledzy, a krokowiec od 1.6 podejdzie?
Cubus00 jak krokowiec bedzie pasował, to podmienimy z mojego w niedziele i sprawdzimy. Dzisiaj moja Bella wróciła od blacharzaMaestro naprawił i naprostował wszystko co trzeba, w niedziele wymieniam fotele na skóry, uzupełniam braki w duperelach wnętrza i zostanie mi tylko przepływka do zrobienia
HURRAAA
PS. Cubus00 nie dzwoń jutro (w sobotę) do mnie bo zagramanicą będę.
Ostatnio edytowane przez venioo ; 19-11-2010 o 22:24
była Alfa Romeo 156 1.6ts, teraz jest 156 1.9jtd
[QUOTE=venioo;429922]Koledzy, a krokowiec od 1.6 podejdzie?
da rade do 2.0 założyć krokowca od 1.6![]()
[QUOTE=Cubus00;429905]Czytam, czytam.
---------- Post dodany o godzinie 13:35 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:31 ----------
[QUOTE=Cubus00;430160]-na krokowcu jest numer bosch 0 132 008 650, jak będzie taki sam to musi być dobrze
- do wymiany krokowca trzeba niestety wyjąć przepustnicę, bo z boku trudny dostęp do śrub mocujących
juz nie rozumiem tego auta ,wyjazd z garażu jest ok. póki zimny, pochodzi chwile jest tragedia obroty spadają nie idzie go wkrecic na swiatłach nie ma obrotów by odjechac a gdy sie zagrzeje jest dobrze ,moze spróbowac go przegonic i zobaczyc co wtedy ?
---------- Post dodany o godzinie 14:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:41 ----------
gdzie dostałes tak tanio i nową ja mieszkam chyba w innym kraju![]()