Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 136

Temat: Alfa Romeo 156

Juliet
    Gość

Domyślnie

Witam, szanowni chcę kupić taką maszynkę:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-comfort-C19127991.html

będzie to moja pierwsza Alfa i chciałbym podpytać co sądzicie o aucie vs cena, na co mam zwrócić uwagę przy zakupie, ponoć są 2 modele (progression i distingtive) w opisie jest comfort-to pomyłka? ?

Dzięki za pomoc.

Użytkownik Znawca Avatar Artas 155
    Mieszka w
    Warszawa/Gródek
    Auto
    Alfa Romeo 155 2.0 16V/Alfa Romeo 155 1.8 8V i FC 20VT

Domyślnie

Na zdjęciach,jak to na zdjęciach,wszystko ładnie wygląda.kupując w tym mieście musisz być bardzo ostrożny i auto zabrać do nie zależnego servisu na dokładny przegląd.wygodniej na forum polukać,czasem trafia się jakaś 159.

sans
    Gość

Domyślnie

Witam

Jako że przymierzam sie do kupna tego auta, chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tych ofertach.

1. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-jts...C19224024.html

2. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C18382617.html

3. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9-jtd-C18234879.html

Z góry dzięki.

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

To co teraz piszę jest oczywiste , ale wstrzemięźliwość emocji musi być zachowana (warto o tym nie zapominać ) ja się nie raz napaliłem i bym miał obraz nędzy i rozpaczy długo szukaliśmy tej jedynej belli zawsze było kolegi , który akurat pojechał za granice i jego kolega pośredniczy i oczywiście nic nie wie i mało kiedy owy kolega dał się karnąć bo jeszcze się ubrudzi klima oczywiście do '' nabicia '' / remontu ja wszystko zrozumie ,ale miło jest pogadać szczerze jak się jedzie 200 km po auto i na miejscu okazuje się , że to nie złom , ale też nie cacko jak z opisu warto ustalić te kwestie i podejść do sprawy normalnie ok biorę , ale cena trochę niższa bo trzeba to i owo naprawić ...sami wiecie , w końcu trafiłem na tę piękność ...w Belgi hehe

kamil15132
    Gość

Domyślnie

Witam ja mam z kolei pytanie odnośnie Alfy 156 2.0 JTS
    Jak tam z awaryjnością? Czytałem ze są to mniej awaryjne silniki niż TS a zarazem bardziej oszczędne, czytałem również że lubi się zbierać nagar w dolotach przez co silnik traci moc, ale jest to odwracalne.
    Na samochód posiadam ok 13tys + 5-6tys na roczne utrzymanie typu paliwo OC, nieprzewidziane naprawy nie są wliczone, ale raczej poradziłbym sobie finansowo chyba że byłby to ogromny wydatek:/
    Czy w tej cenie kupie coś sensownego? Interesowałby mnie sedan z 2002 roku ten po wewnętrznym liftingu.
    Znalazłem coś takiego:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-jts-distinctive-salon-polska-C19435819.html
    Jesteście w stanie coś powiedzieć na jej temat? Fajnie jakby miała skórę ale to tylko dodatek(nie jest wymogiem)

Samochód planuje kupić w październiku, ale powoli zaczynam się rozglądać

EDIT: jeszcze pytanie do użytkowników jak z spalaniem? czy przy spokojniej jeździe(ekonomiczne przemieszczanie sie) po mieście zmieszczę sie w 10 litrach na 100km??
    Ostatnio edytowane przez kamil15132 ; 19-06-2011 o 18:48

Szmugler
    Gość

Domyślnie

Witam wszystkich jestem nowy na forum, więc trochę opiszę co i jak
    Jeżeli chodzi o Italię to i auta i motocykle i jedzenie uwielbiam. Akurat nadarzyła mi się okazja, aby pozbyć się swojej białej strzały jaką jest Essi. Ostatnio zastanawiałem się kto mógłby być jego następcą i najbardziej przekonały mnie włoskie autka: Lancia Kappa oraz AR 156/166.
    Interesuje mnie zakup, któregoś z powyższych i oscyluję w kwocie 7-9tys. Jeżeli chodzi o silnik to ON odpada, tylko i wyłącznie silnik Pb i te z dużą mocą.
    Najbardziej w sumie mnie interesuje co najważniejsze do sprawdzenia w 156 przy zakupie.
    Pozdrawiam
    Taki mały plagiat z tematu 166, ale chyba wybaczycie

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Szmugler, szukaj V6
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Kolego za 7 tysiaków to kupisz, ale golfa 3 a nie zadbana, sprawną i jeżdzaca alfe 156. No chyba, że interesują cie 156 z początków produkcji, to tak.

Narez
    Gość

Domyślnie

A jak waszym zdaniem jest z odpalaniem owej Alfy w zimie ( mowa o dieslu) ?

Czy niegarażowana stojąc kilka dni na mrozie ok. -20 C. Odpala czy są problemy jak to z dieslami? Biorę pod uwagę oczywiście zadbane modele ludzi dbających o auto. ? Jak w tej sytuacji ma się alfa...???

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Dobry aku i pali od strzała, moja cały czas stoi na morzie w zimie i to wiekszym niż -20st.C. Dobry aku i dobre paliwo to podstawa, a problemów w zmie brak - wiem z doswiadczenia Wtrysk bezpośredni to musi palic

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia