Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 95

Temat: Nie otwiera bagażnika z pilota i przycisku

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 105KM

Domyślnie

Moduł i tyle.

Wysłane z mojego HTC One A9s przy użyciu Tapatalka

Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16V

Domyślnie

Pasowałoby podmienić ze sprawnego auta i sprawdzić. Miałbyś 100 % pewności czy to to.

Auto
    Alfa 147

Domyślnie

Cytat Napisał Maxi Zobacz post
    Pasowałoby podmienić ze sprawnego auta i sprawdzić. Miałbyś 100 % pewności czy to to.
    Ano właśnie. Na allegro chodza po ok. 300 zeta. Boję się, że podmienię i będzie to samo. Zastanawiam się jeszcze nad akumulatorem czy nie jest do wymiany ale czy on mógłby być przyczyną tych objawów? Czasami włącza mi się przy odpalaniu ABS failure i ostano resetuje mi się często przebieg. Odpala normalnie...
    Bad day...
    Co radzicie? Kupować moduł? Czy od diesla będzie pasował bez problemów? Mam benzynę. Ostatecznie sprzedam z niewielką stratą. Obawiam się, że mechanik nie wymyśli nic nowego w tym temacie. Co najwyżej wykasuje błędy bo nie mam kabla.
    Ostatnio edytowane przez dziobak ; 24-03-2018 o 16:23

Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 105KM

Domyślnie

Aku też może być powodem. Moduł obojętnie od jakiej wersji. Tylko i tak go musisz osiowac.

Auto
    Alfa 147

Domyślnie

Kolejny dzień walki
    Wziąłem miernik i poszedłem zmierzyć prąd na akumulatorze. W spoczynku niby ok. bo ok. 12,5V ale przy rozruchu spadało nieco poniżej 10. Zaryzykowałem i pojechałem po nowy akumulator. Wymiana 15 minut. Sprawdzam i ..... bagażnik się zaczął otwierać! Szyby, termometr też działają. Kilometry nie migają. Nie wiem jak długo ale może to była wina aku. Sprawdzę jeszcze rano.
    Żeby nie było za dobrze to dalej nie działa mi lewe światło z tyłu. Żarówka na bank dobra (trzy razy sprawdzałem). No ale to chyba temat na inny wątek

Użytkownik Świeżak Avatar Youleck
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Lancia Delta III

Domyślnie

Sprawdź kostkę przy lampie z tyłu. Mi ostatnio zaczął przerywać tak kierunkowskaz (raz działał, raz nie - ale nie w ten prawidłowy sposób ). Pomogło poprawienie wtyczki :-)

Auto
    Alfa 147

Domyślnie

Aktualizacja. Wymiana akumulatora jednak nie pomogła. Dalej miga licznik, często nie działają szyby, otwieranie bagażnika i termometr. Jednego dnia wszystko działa a drugiego nie działa. Ostatnie objawy są takie, że sterowanie szybami i podświetlenie jego przycisków aktywuje się po kilkunastu minutach jazdy. Jednocześnie zaczyna działać termometr. Stawiam chyba jednak na przełącznik...
    Dlatego powoli przymierzam się do zakupu używanego przełącznika. Czy do samochodu przed liftem będzie działać przełącznik od polifta? Najchętniej bym podmienił do sprawdzenia ale obawiam się, że to może nie być skuteczne bo są dni, gdy wszystko działa a kolejnego dnia znowu nie działa.
    Ostatnio edytowane przez dziobak ; 30-03-2018 o 17:09

Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 105KM

Domyślnie

Przerabialem cały temat jak i ty. Włącznie z aku. Wymiana modułu załatwiła sprawę.

Auto
    Alfa 147

Domyślnie

Cytat Napisał Rekin85 Zobacz post
    Przerabialem cały temat jak i ty. Włącznie z aku. Wymiana modułu załatwiła sprawę.

Dzięki. Zaczynam się rozglądać za używanym modułem.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa 147 1,9 jtdm 150 KM 2007

Domyślnie

Mam identyczny problem: nie działają elektryczne szyby - pika coś, na desce znika temperatura na chwilę (pojawiają się kreski zamiast cyfry), ale brak reakcji (zarówno po stronie kierowcy jak i pasażera, z tyłu mam na korbkę). Przestały też się świecić lampki w drzwiach (te na dole, które się zapalają po otwarciu), ale sterowanie lusterkami działa. Przy otwartych drzwiach nie mogę otworzyć bagażnika ani z pilota, ani z wewnątrz (ale przy zamkniętych drzwiach nie ma problemu). Od kilku lat tak się zdarzało, ale po chwili problem zawsze znikał, ale teraz od pewnego czasu jest tak na stałe. Próbowałem podmienić panel sterowania w drzwiach, ale dwa inne panele, które zamontowałem, też nie działały (te same objawy - ja je tylko podłączyłem w miejsce poprzedniego nie robiłem nic innego). Co robić?
    Alfa 147 2007 JTDM