Strona 9 z 32 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 315

Temat: Wrażenia ze zlotu Biłgoraj 2011

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

No na torze faktycznie zwłaszcza jedna osobę ponosiło trochę

Co do dyscypliny na odprawie chyba wyraźnie mówiono że jedziemy 2 kółka rozgrzewające, a potem jedziemy wg numerów startowych, więc nie rozumiem czemu osoby z numerami z pierwszej 10ki stały na końcu i czekały na nie wiadomo co. Można było tego uniknąć i każdy by sobie czekał na swoją kolej ze zgaszonym silnikiem gdzies na poboczu, zamiast co kawałek podjeżdżać i grzać auto. Ale myślę że i tak wszystko sprawnie szło, panowie od pomiarów mogli się może jedynie wkurzać trochę
    Dobre jest to że z roku na rok jest co raz lepiej organizacyjnie.
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

pomyłka ,proszę moda o usunięcie.
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 16-08-2011 o 23:14
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 1.9 Ti , 147 Racer, Spider 916 TS

Domyślnie

75 pomimo wyplucia kawałka przegubu wału na hamowni i podwiązanemu filtrowi paliwa na "gumce od majtek" dojechała bez przygód do Lublina.
    Spotkanie świetne, mam nadzieję że będzie mi dane spotkać po raz kolejny tak przyjazne grono alfistów.

ystian
    Gość

Domyślnie

Jak wracałem do domu, to na autostradzie A4 pod Krakowem Porshe 911 wjechało komuś w tyłeczek. Szkoda autka...

Ostatnio edytowane przez ystian ; 17-08-2011 o 06:21

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

gość ze swifta ma wieksze szczęście niż trafić 6 w totka

Zlot fajny. Całościowo dużo lepiej niż we wrocławiu - to cieszy
    Z minusów to nasza organizacja na torze - co zawdzięczamy przede wszystkim sobie. Z jednej strony nie dziwie się, że ci co chcieli pojezdzić i max wykorzystać swój czas wjezdzali przed innych, skoro na końcu kolejki nikt nie był zainteresowany tym o dzieje sie na początku i że moze warto by było podjechać do przodu i pilnować swojego miejsca. We wrocławiu było dużo lepiej to zorganizowane. Piotrix wspominał żę dobra organizację z rakietowej zawdzięczamy ekipie z białego a ja uważam że w głównej mierze mocnej reprymendzie której nam wtedy udzielił na odprawie i najzwyczajniej w świecie każdy się go bał ))
    Z najwiekszych minusów to brak tablicy z czasami, co prawie uniemożliwiło bezpośrednią rywalizację. Szkoda bo troche podniosło by to adrenalinę i ludzie skupiali by sie na poprawieniu czasu a nie na... tym czym sie skupiali
    Te drobne minusiki nie sa w stanie popsuć obrazu całego zlotu który był rewelacyjny !!! Miałem okazję uczestniczyć w kilku innych ( nie tylko AR ) i ilosć dodatkowych atrakcji powala. Czasu nie było prawie na nic innego poza kozystaniem z zaplanowanych przez Piotrkixa i Majkela punktów programu.
    Myślę że stwierdzenia o idiotach i niedomyślnych nie na miejscu. Nie każdy potrafi sie poprostu odnaleźć w tak wielkiej grupie, nie każdy ma odwagę sie zapytać czy podejśc i zaczepić inna osobę, warto wiec o tym pamiętać bo za rok może takich osób nie być a one też tworzą społecznośc AR. Generalnie rozwiązanie dla niedoinformowanych jest banalnie proste - wywieszenie kartki a4 z planem zlotu i z domkiem organizatorów gdzie można o wszystko zapytać i po kłopocie.
    W sprawie wyjazdu na tor to zarzut jest niedorzeczny. Nie wyobrazam sobie przejazdu w kolumnie 50 samochodów aby sie nikt nie pogubił po drodze i żeby każdy był zadowolony.
    Tyle ode mnie. Pewniakiem już sie w ciemno zapisuje na przyszły rok. Chociaż miałbym jechać w zachodniopomorskie

---------- Post added at 08:25 ---------- Previous post was at 08:21 ----------

i jeszcze specjalne podziekowania dla Majkele jego taty oraz Sołtysa za pomoc w ogarnięciu kawałka rynny przy pomocy wirtarki-ligarki i stołka z balkonu
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Romeo Avatar Weronika
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Ja również chcę podziękować za bardzo udany zlot Przede wszystkim Piotrixowi i Majkelowi za ogarnięcie całej naszej grupy i zadbanie, żeby nam się nie nudziło Mieszkańcom domku 23 - jesteście najlepsi Wrażenia ze zlotu mam bardzo pozytywne - kajaki super, rajd turystyczny bardzo ciekawy, pobyt na torze mimo nie jeżdżenia również na długo zapamiętam, chociaż tam przydał by się karabin na co niektórych idiotów, ale to już zostało opisane wyżej...Jedno jest pewne - widzimy się za rok
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 2000 była i długo służyła
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 2010 jest i ................

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Mnie osobiście zażenowała jedna sytuacja, ale nie ważne już jaka. Wiadomo że to masa ludzi i wszystkim się nie dogodzi ale wystarczy trochę chęci. Ja byłem pierwszy raz, znałem raptem kilka osób ale dało się to ogarnąć, wystarczyło w pierwszej kolejności dowiedzieć się jak wyglądają Majkel i Piotriix i ze wszystkim byłem na bieżąco A jak komuś ciężko ruszyć 4 litery to trudno, ewentualnie na następny zlot można ogarnąć "informatora" - dać mu telefon, rozdać każdemu numer i niech dzwonią pytać o plan Oczywiście dopłata extra z góry za taką wygodę

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Pituś
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 75 V6

Domyślnie

Cytat Napisał LIGAR Zobacz post
    ..nasza organizacja na torze - co zawdzięczamy przede wszystkim sobie. Z jednej strony nie dziwie się, że ci co chcieli pojezdzić i max wykorzystać swój czas wjezdzali przed innych, skoro na końcu kolejki nikt nie był zainteresowany tym o dzieje sie na początku i że moze warto by było podjechać do przodu i pilnować swojego miejsca. We wrocławiu było dużo lepiej to zorganizowane. Piotrix wspominał żę dobra organizację z rakietowej zawdzięczamy ekipie z białego a ja uważam że w głównej mierze mocnej reprymendzie której nam wtedy udzielił na odprawie i najzwyczajniej w świecie każdy się go bał ))
    z przykrością niestety należy potwierdzić, że niektórzy wpychali sie naprawdę już po chamówce i wcale nie miało to miejsce gdzieś pod koniec -tylko krótko za nawrotem tuż przed słupkami, patrzeć na to było naprawdę żenujące... gorzej niż niż w korku rano w Wwie bo wśród kolegów przecież..
    We Wrocławiu było na pewno w tym miejscu więcej kultury mimo, ze przerwy zdarzały się o wiele większe!
    ale należy pamiętać, że była oddzielna prosta z kolejką bez 'zamiesznia' tuż przy kibicach co może skłaniało niektórych do tych brzydkich zachowań, że może co, -nie będą zauważeni??!!

...Z najwiekszych minusów to brak tablicy z czasami, co prawie uniemożliwiło bezpośrednią rywalizację. Szkoda bo troche podniosło by to adrenalinę i ludzie skupiali by sie na poprawieniu czasu a nie na... tym czym sie skupiali ...
    też uważam, ze tablica była by SUPER ale nie oczekujmy pełnego pakietu! -przecież cena ma znaczenie chcemy się ścigać ale NIEDROGO!
    więc z pewnymi niedoskonałościami trzeba się liczyć
    Ten tor oprócz kilku kamieni/płyt i kilku znaków oceniam jako REWELACYJNY!
    nie było zbyt dużo szykan ani długich prostych z bezmyślnym hamowaniem, tylko ostre łuki mniam!!

...Te drobne minusiki nie sa w stanie popsuć obrazu całego zlotu który był rewelacyjny !!!
    o tak, Koledzy Organizatorzy, OJ TAK

:-) ..DZ-I-Ę-K-U-J-E-M-Y.. :-)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Mimo wszystko uważam że dało się ogarnąć jako tako tor, wolna amerykanka zaczęła się jak część osób zrezygnowała z jazd i wszyscy zaczęli zawracać bliżej. Ja z tego co pamiętam wbiłem się raz (ale zapytałem czy mogę ) żeby zdążyć po swoim przejeździe na prawy u Pitusia

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Jedno jest pewne,....

Scuderia

Jak będziesz na zlocie za rok, to zabierz ten sam ekwipunek. Kupi się Jacka Daniel'sa bo go brakowało, będziemy potem co prawda chodzić przez 3 dni na opak i w lewo, ale przecież nie o to w tym wszystkim chodzi.