Przepraszam za OT
W intercars na ogół nie kupuję ze względu na ich ceny. Rynkowa + minimum 30%. A swoje zniżki na numer klienta przy tych cenach, to mogą sobie... Jakość też nie powala. Na przykład kupiłem przewody WN do Bravo 1.6, które oddałem po przymierzeniu. Latały w komorze silnikowej jak .... po pustym sklepie. Chociaż ostatnio z przymusu kupiłem podkładki pod wtryski i jeszcze nie puszczają
![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Panowie pmocy,
wymieniłem dźwigienki które były połamane złożyłem wszystko do kupy (jakoś udało się ustawić rozrząd) i odpaliłem ale okazało się że nie działa jeden wtrysk było to do przewidzenia bo miałem problem z jego wyjęciem i zastosowałem ściągacz własnej roboty no ale autko działało tylko że na trzech grach pracowało tak przez miej więcej 10 minut, zgasiłem i wyciągnelem ten wtrysk i pojechał do regeneracji trwało to jakieś 3 dni, gdy zamontowałem naprawiony wtrysk szczęśliwy że Bella zaraz będzie pięknie klekotała zaczynam rozruch i tu rozczarowanie nie che odpalić co się mogło stać przez te kilka dni?? czy komuś przychodzi coś na myśl??
Moim zadaniem układ paliwowy zapowietrzony.
Niedawno demontowałem kolektor dolotowy. Oczywiście wcześniej kolektor paliwa i pompa CR out. Po poskładaniu wszystkiego, przy próbie odpalenia- nic. Pompa paliwa w baku nawet nie pracowała.
Podpięcie pod kompa, błędy: ciśnienia na railu, i pompy w baku.
Kasowanie błędów- dalej to samo.
Posprawdzanie bezpieczników- bez uwag.
No i po kilkunastu minutach, próbach odpalenia/kasowania błędów pompa w baku ożyła.
Kilka "zapłonów" i układ się napełnił.
Po odpaleniu chwilka nierównej pracy, a następnie wzorowa praca silnika- układ odpowietrzony.
Nie doszedłem do tego dlaczego pompa w baku umarła, a później sama ożyła.
Myślę, że bez kasowania błędów można próbować i sto razy...
Mozna sprobowac odlaczyc akumulator...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Dzisiaj udało sie ożywić Alfę ale tylko na kilka sekundchodziła dosyć nierówno i zgasła, więc próbuję ponownie i to samo po kilkunastu próbach odpuściłem czy myślicie że jest zapowietrzona i powinienem dalej ją odpalać na te kilka sekund aż do skutku?
Kup/Pożycz od kogoś kabel, odczytaj błędy, bo dalej będziemy tu gdybać.