Moja V-ka w trasie mieści się w 11 litrach a po mieście ile wleję tyle wypije, a tak na serio to w mieście około 16 wysiorbie. Nie oszczędzam jej żeby się nie zamuliła i cały czas kręcę do czerwonego, wiem że ona to uwielbia.![]()
Moja V-ka w trasie mieści się w 11 litrach a po mieście ile wleję tyle wypije, a tak na serio to w mieście około 16 wysiorbie. Nie oszczędzam jej żeby się nie zamuliła i cały czas kręcę do czerwonego, wiem że ona to uwielbia.![]()
Wedlog komputera, (bo nie chce mi sie liczyc a z tym tankowaniem to roznie bywa)
moja Malutka pali:
spednio w miescie 14.8
w trasie 9.4
za to chwilowe przy 130 m/g pokazalo mi 25l/100km
moja bestia, przy jeżdzie mieszanej z chwilami zapomnienia 10l pożre, trasa 8 a miasto to nie wiem bo nie mieszkam w mieście i nigdy nie sprawdzałem ile mi pali, ale myśle że ze12l
no to moja bella w cylku mieszanym pije 12 litrow a na trasie miesci sie w 8...w miescie nie mieszkam wiec w korkach nie stoje i nie powiem ile zje w takiej sytuacji ale wiem i ze 17 litrow polknie...ale niewielka roznica mieszy V-ka a TS... :mrgreen:
bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
...i do płaczu
Yyogi22, myślałem że Tarnów ma status miasta :wink:
A co do tematu to moja w mieście 9-11l/100 (zależy od pory roku i długości korków) a w trasie 7-8l/100.
FORZA ITALIA !
Moja czerwona dziewczyna w trasie w dobrych nieremontowych warunkach zjechala poniżej 9/100, za to w mieście potrafi wychłeptać około 13/100 - jednak wszystko zależy od niespodzianek na drodze - sprawdzone w różnych warunkach, nastrojach, porach roku - to wartosci uśrednione - i tak na stacji benzynowej w pobliżu zamieszkania to ONI mówią pierwsi 'dzień dobry'.... i to nie z kurtuazji :mrgreen:
Panowie napisze od siebie tak, wróciłem z trasy właśnie, gdzie za około 2500km po autostradach moja bella spaliła 6,8 / 100 i but 140-160 non stop, sam wynik jest dla mnie szokiem, ponieważ w mieście nie zszedłem poniżej 10l.
Ale większym szokiem jest dla mnie cena paliwa, na tą chwilę na stacji BP w Bielsku-Białej koszt 1l Pb95 to 4,79PLN, wczoraj tankowałem pod Wiedniem na Shellu i zapłaciłem 1.449EUR a bank policzył kurs 3.22 co daje 4.66PLN / 1l, czyli wychodzi na to, że w Austrii litr paliwa jest/był tańszy niż w zajebistej Polandii.
ostatni test- 525km-44l benzyny 95 czyli 8,3 l 300km-trasa, reszta małe miasto
teraz zatankowałem 98 i zobaczymy
Tak jest, pare dni temu placilem 1,37€ za litr 95 na Shellu w Austrii, spalanie 6,4l na trasie.Napisał cysio
Ostatnio na trasie Kraków - Zakopane (przez Cz. Dunajec i innymi objazdami aby maksymalnie ominąć Zakopiankę) wyszło mi 6,9l/100km całkiem ładnie jak na Boxera
![]()
FORZA ITALIA !