No grill ma to do siebie, że jest najbardziej rzucającą się w oczy częścią w dziobie i nadaje tego wyrazu i kontrastu o którym piszeszCzarny kolor ma to do siebie, że można fajnie z tym wszystkim pokombinować, spróbować coś zmienić
Ja w swojej niestety wydaje mi się nie mam takiej możliwości bo zmiany tego typu raczej nie wyglądałyby korzystnie w finale
Powodzenia w dalszej realizacji pomysłów
![]()
Panowie przy wymianie "motylka" (logo AR) w 159 jest dużo roboty? I na jak długo ori powinien zachować kolor? Np. mój znajomy ma nową z salonu Octavię i po 2 lata logo Skody wyblakło. Ori motylek to koszt ok 170zł więc gdyby na 2 lata to można go przeżyć...
Przy wymianie logo z tego co pamiętam nie ma dużo pracy. Chyba 2 śruby … nie pamiętam dokładnie. Otwórz maskę a zobaczysz. Założyłem dwa lata temu oryginał i na razie nie ma na nim żadnych śladów zużycia. Wygląda jak nowy. Wystąpiłem z pismem do Fiata i dostałem zwrot 70% kosztów ... ale auto było wówczas serwisowane w ASO (przeglądy). Tylne logo tez wymieniałem. Na forum pisałem o tym , zdaje się że admin przeniósł to do forum ogólnego.
Roboty jest dosłownie na 5 minut. Odkręcasz chyba trzy śruby, demontujesz sam motylek i przykręcasz nowy.
Co do trwałości, to zależy jak szybko zostanie uszkodzona bezbarwna warstwa ochronna. Najczęściej dzieje się to na skutek uderzenia kamykiem. W miejscu pęknięcia dostaje się woda i w ten sposób logo zaczyna tracić swój urok.
Kup nowy i od razu zabezpiecz dodatkowo go zabezpiecz. Tzn naklej bezbarwną folię termokurczliwą, jak się uszkodzi to zmienisz na nową, a logo dalej będzie w idealnym stanie.
Pozdrawiam.
- Rafał
ja pier.....ale mnie tym kolego zszokowałeś
wygląda to zarąbiście
też tak chce
aż jestem w szoku
pięknie
kurde no
tylko że ja mam jednego wała
moj samochód ma taki kolor jak na zdjęciu
bodajże girgio titanio (sorry jak źle napisałem
) i zastanawiam się czy by to pasowało czarne tuby grill motyl i te listewki
ale myślę że czarny z tym by się tak nie gryzł a mogłoby wyglądać nawet dobrze
jak myślicie?
![]()
ale u Ciebie Alces wygląda to MEGA!!!!!!!!!!![]()
loco, też mam kolor grigio titanio i też się nad tym zastanawiałem czy kolory się 'poskładają'.
Zrobiłem sobie w photoshopie amatorską 'kolorowankę' na jakimś tam starym zdjęciu Belli, pomalowałem wszystko prócz ramek halogenów, bo zapomniałem, a też nie widać tego za bardzo.
http://i5.minus.com/iZEA2wSDek3t4.jpg
http://i1.minus.com/ibeoJ8dbVp9LL6.jpg
Kolor na pewno nie jest super odwzorowany, te elementy powinny być chyba jeszcze ciemniejsze, choć cholera wie jak to wygląda w takim świetle jak na zdjęciu. Niemniej moim zdaniem wygląda nienajgorzej i spróbować można, zwłaszcza gdzie taki preparat kosztuje z 50zł? W razie czego można go łatwo zerwaćNa wiosnę pomyślę nad tym u siebie, bo mam troszkę oszpecony grill przez odchodzący chrom.
Obecnie mam wszystko czarne, tak jak przedstawiłem na zdjęciach za wyjątkiem grilla, ponieważ uszkodziłem powłokę podczas mycia samochodu, więc zerwałem ją całkiem. Myślę, że najlepszym posunięciem okazało się pomalowanie tub reflektorów, bo tam tego "chromu" było zdecydowanie za dużo.
Kolor, przynajmniej ten, którego ja używałem to czarny mat.
Myślę, że tutaj nie ma się nad czym zastanawiać bo to jest niezła zabawa i za niewielką kwotę można sobie samemu definitywnie odmienić oblicze swojej Alfy, a co najważniejsze przywrócenie do stanu pierwotnego nie robi żadnego problemu
Pozdrawiam.
- Rafał