Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 165

Temat: Zapytanie o kolizję

rafR1
    Gość

Domyślnie

ja mam nie miłe doświadczenia z Generali , wpadłem Gt w dziurę , droga ubezpieczona właśnie Generali, uszkodziłem zderzak ,felgę, nadkole, oponę, zawieszenie . Wypłacili 2800 gdzie sam zderzak 2000 , serwis 7200 bez zawieszenia bo muszą sprawdzić i wtedy stwierdzą co wymienić. Oczywiście napisałem odwołanie , że nei zgadzam się z wycena , naliczaniem amortyzacji i na nie oryginalne części . Zgodziłem się na bezgotówkową naprawę w Aso to wtedy wymyślili że zderzak miał uszkodzenia wcześniej chociaż rzeczoznawca na protokole stwierdził iż nic takiego nie miało miejsce . Czeka mnie sprawa w sądzie bo nie popuszczę tego, także nie jest łatwo . Znajomy adwokat potwierdził że jest bardzo dużo podobnych spraw i raczej sąd staje po stronie poszkodowanego.

odison
    Gość

Domyślnie

Witam dziś po zalogowaniu się na stronie PZU w końcu zauważyłem że statut mojej szkody już jest "Rodzaj szkody Szkoda częściowa"

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

To jeżeli im wpadła już do systemu ta wycena, zadzwoń i się dowiedz na ile oszacowali szkodę

odison
    Gość

Domyślnie

Witam dostalem wkoncu kosztorys nie jest zadowalający bo wyszło nie całe 3tys

- - - Updated - - -

W przypadku zastosowania w kalkulacji współczynnika odchylenia na materiały lakiernicze, uwzględniającego rzeczywiste koszty tych
    materiałów bez narzutów stosowanych przez zakłady naprawcze, to ewentualne wyższe koszty materiałów lakierniczych, maksymalnie do cen
    wynikających z norm naprawczych, zostaną uwzględnione po przedstawieniu faktur dokumentujących dokonanie naprawy pojazdu.
    W przypadku zastosowania w kalkulacji pomniejszenia cen części oryginalnych uwzględniającego dużą dostępność nowych części zamiennych
    i znaczne różnice w ich cenach, to ewentualne wyższe koszty części zamiennych, maksymalnie do cen wskazanych w kalkulacji jako
    maksymalne akceptowane ceny części, zostaną uwzględnione po przedstawieniu faktur dokumentujących naprawę pojazdu.
    W przypadku szkód likwidowanych z ubezpieczenia autocasco, koszty naprawy rozliczane zostaną zgodnie z zawartą umową ubezpieczenia.
    Ceny części zamiennych użyte w kalkulacji pochodzą od producentów i importerów pojazdów oraz od dostawców niezależnych
    (zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 8 października 2010 r. w sprawie wyłączenia określonych porozumień
    wertykalnych w sektorze pojazdów samochodowych spod zakazu porozumień ograniczających konkurencję). W obrocie handlowym
    na polskim rynku dostępne są również części pochodzące od innych dostawców niż wymienieni w niniejszym kosztorysie.
    EurotaxGlass's Polska Sp. z o.o. nie gwarantuje prawidłowego zamówienia części w oparciu o zamieszczone numery identyfikacyjne.
    Sporządzenie niniejszego kosztorysu nie przesądza o odpowiedzialności zakładu ubezpieczeń za zgłoszoną szkodę. Wypłata
    odszkodowania nastąpi po ustaleniu odpowiedzialności.
    Rodzaj materiału lakierniczego
    200 2-warstwowy
    Dodatkowe objaśnienia
    * - cena lub czas zostały zmienione ręcznie
    M - część zamienna z modułu MONEX
    Notatka
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	bez*tytułu.jpg
Wyświetleń:	133
Rozmiar:	100.0 KB
ID:	68742   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kosztorys.jpg
Wyświetleń:	317
Rozmiar:	109.5 KB
ID:	68743  

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wrona
    Mieszka w
    Zielona Góra/Jeleniów
    Auto
    była 156 jest 166 2.4 jtd

Domyślnie

Odison myślę że sprawa pozytywnie została zakończona, można by coś jeszcze wyskrobać ale to dużo nerwów latania i srania

odison
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Wrona Zobacz post
    Odison myślę że sprawa pozytywnie została zakończona, można by coś jeszcze wyskrobać ale to dużo nerwów latania i srania
    myslisz ze to jest zadowalajaca kwota

- - - Updated - - -

kase oczywiscie dostane jak sprawca potwierdzi kolizje a co bedzie jak tego nie zrobi??

Szanowny Panie, informujemy, iż aktualnie oczekujemy na pisemne potwierdzenie okoliczności zdarzenia przez sprawcę (pismo do sprawcy wysłano w dniu 24.08.2012r). Decyzja w sprawie zostanie podjęta w ciągu 30 dni od dnia zgłoszenia szkody, pod warunkiem zgromadzenia przez nas kompletu wymaganych dokumentów i informacji.

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Jeżeli w terminie 7 dni nie potwierdzi szkody to jest uznana za odbyłą.
    Ale i tak jestem w szoku ... mówie u mnie umówiłem sie na ogledziny, pojechałem do PZU, porobili fotki, po południu miałem wycene a na nastepny dzien mialem juz kase na koncie.
    Jak mówiłem podopisuj tutaj śrubki plastiki nadkola - wyslij im to jako mejla. Jak nie bedzie chcial doliczyc to zglos to jako odwolanie.
    Kase powinno sie wyrwac jeszcze lepsza.
    147 powodów do zadowolenia

odison
    Gość

Domyślnie

7dni juz minelo a z tego co wiem to do sprawcy nie doszlo jeszcze zadne pismo

- - - Updated - - -

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    Jeżeli w terminie 7 dni nie potwierdzi szkody to jest uznana za odbyłą.
    Ale i tak jestem w szoku ... mówie u mnie umówiłem sie na ogledziny, pojechałem do PZU, porobili fotki, po południu miałem wycene a na nastepny dzien mialem juz kase na koncie.
    Jak mówiłem podopisuj tutaj śrubki plastiki nadkola - wyslij im to jako mejla. Jak nie bedzie chcial doliczyc to zglos to jako odwolanie.
    Kase powinno sie wyrwac jeszcze lepsza.

jak to napisac z tymi plastikami i srubkami

Użytkownik Alfa i Omega Avatar SzlendaX
    Mieszka w
    Kolno
    Auto
    156 Sport Wagon 1.9 JTD + Chip Madeno Citroen C5 X7 Tourer 2.0 16v

Domyślnie

mnie kiedys przychaczyl TIR na parkingu. Zbil tylna lampe i zrobil bardzo malutke wgniecenie. Alianz wyplacilo mi 800pln. A na kase czekalem 30 dni od dnia w ktorym byl u mnie likwidator. Niby tez czekali na potwierdzenie szkody przez sprawce. Nie wiem czy potwierdzil czy nie ale gdzies wycztalem ze ZU ma na wyplate 30 dni.

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Skąd masz wycene ? Wysłał ci emailem ?
    Jeżeli tak to napisz do likwidatora, że nie zostały tutaj uwzględnione następujące rzeczy, które ucierpiały w czasie kolizji - i tutaj wymień co. i bardzo ładnie poproś pana o uzupełnienie kosztorysu o te częsci - a jeżeli się na to nie zgodzi zapowiedz u niego, że zostanie skierowane pismo odwoławcze do PZU.
    Nie wiem - jak byłem sprawcą dostałem list z prośbą o potwierdzenie szkody z dopiskiem, że nie odesłanie tego w terminie 7 dni od daty nadania pisma skutkuje przyznaniem sie do winy i wyplaceniem odszkodowania poszkodowanemu.
    147 powodów do zadowolenia