Yyy nie wiem o co Ci chodzi z tą nowością ale znam wiele różnic pomiędzy silnikami jtd bo miałem okazję przy nich pracowaćale człowiek może sobie sam sprawdzić jaki ma silnik otwierając maskę (co zapewne zrobił kupując auto), to nie jest taka sytuacja jak w vw z silnikami tdi gdzie były różne warianty mocy, a silnik wyglądał identycznie, w jtd ma na osłonie napis 16v to ma te jtdm i koniec.
1.9 jtdm 140 konny pojawil sie po lifcie wnetrza i jest tych aut stosunkowo sporo (przed pelnym liftem) biorac pod uwage ze byly produkowane tylko przez rok.
Sporo nie sporo, ale bialy kruk to nie jest, wklepac w allegro i jakies znajdzie.
P.S. Moc jest w dowod wbijana i nie latwo ja zmienic, a sens zmiany na wiecej w dowodzie jest mocno watpliwy (na zachodzie wieksze oc, u nas kupie bieganiny z papierami) wiec mysle ze mozna sie sugerowac tym co w dowod wklepane co do mocy seryjnej.
Wysyłane z mojego A953 za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio edytowane przez Ba._Ba. ; 23-09-2012 o 23:39
A 2,4JTDm też montowali przed pełnym liftem?
Nie słyszałem o takim przypadku.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
Kolego akurat nie mam zdjęcia komory silnika będę musiał potrzaskać kilka fotek... Ale na pewno to jest wersja 140KM wlew oleju jest po stronie kierowcy a druga rzecz to rozrząd by nie pasował do 116KM który wymieniałem i był kupiony do JTDm.. Nie wspomnę o takich pierdołach jak świece żarowe też się różnią.. Te silniki w sumie różnią się tylko głowicą bo tu masz jeden wałek a tu dwa rozrządu...
Troszkę wiem i nie dałem się zrobić w banbuko...
Białe kruki... Na allegro jest ich troche...
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-jtd...627753614.html
Ostatnio edytowane przez alek04 ; 24-09-2012 o 08:44
No pominąłeś chyba fakt, że jest też inna skrzynia biegów, bo 6cio stopniowa .