Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 199

Temat: Przemyślenia spowodowane wolnym czasem.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Dziewczyny, ale po co te całe prowokujące temaciki? Jak komuś alfa nie odpowiada to pora zamienic na mniej zawodną marke np. mercedesa lecz tutaj musi sie liczyc z rudzielecem w dwuletnim autem co doświadczyłem osobiscie

- - - Updated - - -

Cytat Napisał SCHNNAZZI Zobacz post
    omron8 przestań tak płakać i sprzedaj tego złoma. Nie podoba cię się? To się go pozbądź. Po co się męczyć z czymś czego nie lubisz??
    Widocznie lubi, bo co innego dostanie w cenie roweru

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Dziewczyny, ale po co te całe prowokujące temaciki? Jak komuś alfa nie odpowiada to pora zamienic na mniej zawodną marke np. mercedesa lecz tutaj musi sie liczyc z rudzielecem w dwuletnim autem co doświadczyłem osobiscie

- - - Updated - - -

Widocznie lubi, bo co innego dostanie w cenie roweru
    Najwidoczniej.
    Ale w tej cenie może kupić Fiata Uno lub Punto I. Z obdukcji wiem, że to pojeździ na słabych zamiennikach i najgorszym oleju. Druciarstwo byłych właścicieli mnie nawet nie zdziwiło. Auta robocze nie do zajeb***a.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    WM
    Auto
    156

Domyślnie

Ja tam lubię swoją alfę 156, jeżdzę nią już 6 rok i jestem bardzo zadowolony.
    Zmieniłbym na polifta,ale jedynie V6. A takiego niestety ciężko już trafić.
    I niestety będzie trzeba kupić auto innej marki...

dajmond
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kripp Zobacz post
    Witajcie chłopcy i dziewczęta.

Przeczytałem wszystkie dotychczasowe posty i wychodzi na to, że żaden ze mnie alfaholik i powinienem zlikwidować konto na tym forum. Nie jestem przecież bezgranicznym wielbicielem AR, przeglądam ogłoszenia sprzedaży wielu innych marek. Swojej pierwszej Alfy nie kupiłem jako w pełni świadomy nabywca, prawdę mówiąc ktoś sprzątnął mi sprzed nosa inne auto, szukałem innego i wpadło mi w oko zdjęcie czerwonej 146 na śniegu, wyglądała nieźle a poza tym nie chciałem jeździć tym samym co 10 innych gości z bloku. Nie czytałem wcześniej opinii "znawców" na forach ani nie pytałem "zaprzyjaźnionego" mechanika. Zabrałem moja kobietę, pojechaliśmy, obejrzeliśmy i kupiliśmy. Nie raz i nie dwa "prawdziwi" alfaholicy jeżdżący 156 czy 159 dali mi znać co myślą o moim Alfiku (jak przezwała go moja żona) i o mnie próbującym ustawiać się w elitarnym gronie Alfisti. Równie miło podchodzą do mojego pojazdu użytkownicy innych marek. I wiecie co? Mam to gdzieś! I powiem Wam dlaczego:
    1. Pochodzę z rodziny pasjonatów motoryzacji, mamy oczy i głowy otwarte szeroko. Mam duże doświadczenie za kółkiem. W historii rodziny pojawiały się różne auta, ale nigdy nie zapomnę mojego zaskoczenia gdy pierwszy raz zawitałem Alfizną w rodzinnych stronach. Nie wiem czy sprawiła to pewna jej egzotyka czy urok osobisty, ale każdy się chciał nią przejechać. Tego wieczoru bardzo mnie tez zaskoczyła opinia, że TS, którego ja nie darzę wielką estymą ma piękniejszy dźwięk odcięcia zapłonu niż Vtec jednego z moich braci i zachwyty nad znaczkami z logiem marki umieszczonymi w różnych miejscach, ot taki smaczek, na który sam nie zwróciłem uwagi.
    2. Odniosę się do Skody przywoływanej wcześniej - posiadam jeden z najbardziej awaryjnych modeli marki, ma już 14 lat i jak porównuję ile ja na niego wydaję a ile kolega z biura na swoją Fabię to mi się gęba śmieje szeroko. A mimo jego wydatków i tak u Niego świeci się check engine non stop
    3. Jak już napisałem wcześniej, przeglądam ogłoszenia różnych marek. Powiększyła mi się rodzina i trzeba będzie niedługo kupić jakiś dzieciowóz z solidnym bagażnikiem i chcę się zorientować w rynku. Produkty AR odrzuciłem ze względu na mały bagaznik. Jednak za każdym razem gdy sprawdzam ceny jakiegoś modelu który mi wpadł w oko, wizytę na allegro kończę przeglądaniem ogłoszeń z Alfami
    4. Dla mnie Alfa nigdy nie była synonimem auta sportowego, była synonimem smaku, piękna i oryginalności (a weźcie i mnie teraz rozstrzelajcie jeśli chcecie!). W żadnym innym aucie nie czuję się tak u siebie jak za kierownicą 156'ki. Znam opinie o tym aucie, czytałem, słuchałem i pytałem gdzie się dało. Wiem, ze to auto zaprojektował kierowca dla kierowcy.
    5. Alfa przez te kilkadziesiąt Kkm zawiodła mnie raz, przez wadliwy pasek rozrządu (Contitech), który wytrzymał tylko 40 Kkm i niewiele wcześniej był kontrolowany w serwisie. Mieszkam w bloku i nie mam garażu, w którym mogę czasem dłubnąć pod maską. Wszystko co trzeba zrobić robię pod chmurka lub zlecam serwisowi i jestem zdziwiony i zadowolony z tego jak się moja 146'ka sprawuje. Jak na 14 lat, bliskie spotkanie z A3 i Navarrą sprawuje się naprawdę nieźle.
    6. Nie muszę się pod sklepem zastanawiać, które auto jest moje
    7. Mimo wylanego na AR błota coraz silniej rysuje mi się w głowie zamysł posiadania 2 AR na raz. Jednego SW do transportów rodzinnych i 75'ki 1.8 Turbo w zupełnie innych celach Plan jednak musi poczekać aż dzieciaki podrosną i nie będę musiał na każdy wyjazd zabierać takiej góry sprzętu.

A na koniec coś z ostatniego tygodnia. Na innym forum (zupełnie nie motoryzacyjnym) założyłem temat "Ciekawe auto - jaki to samochód według ciebie?", możecie wierzyć lub nie, ale mimo że na co dzień forumowicze jeżdżą innymi autami, jako te ciekawe najczęściej wymieniają Alfy. Musze nadmienić ze postawiłem warunek, że nie liczę na wpisy dotyczące supercarów, bo każdy potrafi napisać F550
    Bardzo mi się Twój post podoba. Ja AR nie mam , podziwiam ja z daleka i bliska i zarażam się nia powoli czytając Was wszystkich. Musze powiedzieć że w jednym masz na pewno rację : ten samochód wydaje się byc zrobiony dla ludzi ze smakiem i poczuciem swoistej elegancji i klasy. Moim zdaniem każdy samochód ma swoje wady, które trzeba łyknąć jeśli serce rwie do zakupu , chyba że silniejszy jest rozum . Wszystko zalezy od człowieka . nie krytykuje ludzi, którzy krytykuja alfę, za to na pewno podziwiam tych, którzy grubym portfelem nie grzeszą a idąc za sercem , wybierają Alfę na partnera w podróży. Trzeba mieć pasje. Czy alfocholizm pada? Nie wiem nie jestem długodystansowym obserwatorem zjawiska ale obracam się wśród ludzi równiez siedzącym w świecie motoryzacji, grzebiących w starociach, wskrzeszających to co wydaje się juz martwe, i doceniających oryginalność mimo trudnego charaktery a myśle że tak by mozna skwitować AR. Więc chyba jeszcze nie jest tak źle. A poza tym chyba od jakiegoś czasu mamy mode na różnego rodzaju reaktywacje wiec moze i tutaj się zdarzy. Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Panowie nie łapią o co chodzi w tym wątku??

Bo ja łapie.
    Przejedzcie się po mieście i mrygajcie, machajcie innym Alfom bez ramek. Zobaczymy czy z duma "Alfisty" wam odmrygaja, odtrabia czy odmachaja.

Tak jak już ktoś napisał AR stała się marka która kupują przypadkowi ludzie. I właśnie Ci przypadkowi ludzie o te samochody nie dbają i puszczają dalej wraz z zła opinia o AR.

Sama polityka Włochów tez nie jest zachęcająca. Całe dwa modele. samochody nie szczególnie urzekajacych z średnimi silnikami i spalaniem z kosmosu.

Mnie Alfa zaraził ojciec i tak już chyba pozostanie. Kolejne planowane to 159tbi i mito dla 2 połówki. A 147 pozostanie dopóki się nie rozpadnie rama.

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    Kolejne planowane to 159tbi
    A co 1300 GT Junior?...

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Bo ja łapie.
    Przejedzcie się po mieście i mrygajcie, machajcie innym Alfom bez ramek. Zobaczymy czy z duma "Alfisty" wam odmrygaja, odtrabia czy odmachaja.

Tak jak już ktoś napisał AR stała się marka która kupują przypadkowi ludzie. I właśnie Ci przypadkowi ludzie o te samochody nie dbają i puszczają dalej wraz z zła opinia o AR.

Sama polityka Włochów tez nie jest zachęcająca. Całe dwa modele. samochody nie szczególnie urzekajacych z średnimi silnikami i spalaniem z kosmosu.

Mnie Alfa zaraził ojciec i tak już chyba pozostanie. Kolejne planowane to 159tbi i mito dla 2 połówki. A 147 pozostanie dopóki się nie rozpadnie rama.
    Trafiłeś w 100%.
    Tu nie chodzi co kto miał wcześniej, tylko oto, czy wie co ma teraz.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    A co 1300 GT Junior?...
    Niestety ale plan upadł..

pablo ale to nie tylko Polska.. Gdybyś widział kto i jak jeździ AR..

Użytkownik Świeżak Avatar BeBe
    Mieszka w
    SG
    Auto
    159SW 2008

Domyślnie

...

...
    No w tym temacie to się z Tobą nie zgodzę, osbiście dostaję "piany" na ustach kiedy bezramkowcy "mrygają, machają i inne cudactwa". A swoi chyba udają, że nie widzą i to ja mam na każdym kroku (nie chodzi mi rynek miejscowy, cała Polska). Niech mi ktoś wytłumaczy to zjawisko, bo za cholerę nie potrafię tego pojąć. A moja żona już się ze mnie jawnie śmieje jak widzi "ramki", ciekawe skąd wie że oleją?

Klaustrofobia to lęk przed zamkniętymi pomieszczeniami. Na przykład gdy idę do monopolowego boję się, że będzie zamknięty.

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

To jest grubszy temat.
    U nas to jednak nie ta kultura świadomości alf.
    Wszyscy się mają za super alfisti ... a w PL to dupa nie alfisci.
    2 tygodnie spędzone na wycieczkowaniu się po Czechach, Słowacji, Austrii Węgrach - i nie zdażyło mi się, żeby ktoś nie zamachał i to pierwszy.
    Nad balatonem, bo tam spędzałem większość czasu - ludzie przejeżdżający koło naszego domku widzący AR na podjeździe trąbili i machali z daleka.
    Ludzie w spiderach wymachujący z daleka.
    To jest kulturka - i nie ma znaczenia czy ludzie jeździli 155 145 159 czy giulliettą - wszyscy po równo machali aż miło. Rodzina była w szoku ... Widząc co się dzieje w PL a za granicami.
    Jedna wielka alfowska brać - a widząc PL na blachach to już całkiem był banan na twarzy, że odmachiwaliśmy. Tyle pozdrowień co przez te 2 tygodnie to w PL jeszcze nie dostałem

- - - Updated - - -

Ogólnie mam wrażenie, że Węgry to druga ojczyzna alf tylu co tam to nigdzie nie widziałem.
    W tym roku w planach Włochy - zobaczymy jak tam ma się alfowska solidarność.
    147 powodów do zadowolenia