Strona 90 z 507 PierwszyPierwszy ... 408081828384858687888990919293949596979899100140190 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 5065

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Skierniewice
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2.5 V6 2000r., jest Giulietta QV, jest Stelvio 280 KM

Domyślnie

Pytanie do posiadaczy Giulietty QV. Czy mógłby ktoś zerknąć na te zdjęcia i filmy i ocenić wstępnie czy wszystko jest ok? https://goo.gl/photos/iwEdWFDKbwBishAe9
    Będę jutro oglądał to auto w serwisie ale chciałbym mieć wiedzę użytkowników aby porównać. Martwi mnie to zapocenie silnika. O tyle dobrze, że to góra a nie dół ale jednak. Z góry dziękuję za pomoc

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar P@wol
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    Giulietta Veloce

Domyślnie

podobno sprawdzona i polecana może komuś sie przyda

allegro.pl/ShowItem2.php?item=6414344439

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    -

Domyślnie

Szybkie pytanie, oglądałem dzisiaj Giuliette 2011 1.4ma, samochód jest ściągany z Niemiec, jednak zauważyłem, że menu między zegarami jest po włosku. Czy może przy ingerencji w przebieg język powraca do włoskiego, a może to kwestia prostej zmiany w menu?

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Tak język się zmienia samemu w menu

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    chwilowo Stilo SW

Domyślnie

Dobra, można się ujawnić... Zakup dokonany (oferta nr 6006894129 z otomoto). Typowa włoska QV (w sensie masa "rysek" na zderzakach i lekkie rozdarcie podsufitki), zakupiona pod Żywcem. Tą z Łodzi, z Papisu, oglądałem, a nawet jechałem (DNA już działało). Kolego [MENTION=2971]mourning[/MENTION] -> radzę przyjrzeć się wiązkom w bagażniku i korozji w komorze silnika. Moja nie ma tyle korozji na silniku i elementach (mimo 0,5 roku dłuższego stażu). Wiązki w bagażniku - takie nowe... może się mylę, ale nie wyglądają na pięcioletnie. Ze spawu na tłumiku kapie woda... nie wiem, jaka przyczyna. Na "podstawce" akumulatora jest w cholerę piachu, co zastanawia. Ale faktyczną przyczyną porzucenia idei QVki z z Papisu było podejście "pana kerownika". W czasie, jak negocjowałem z Łukaszem (handlowcem, który prowadził mnie od początku kontaktów), tak, żeby zejść do 47kPLN (tyle byłem skłonny za nią dać), włączył się ogolony na łyso facet, mówiąc, że może QV "nie dla mnie", że to "samochód dla koneserów", itp. Facet był agresywny i z miejsca insynuował, że "skoro mi się cena nie podoba, to może poszukam gdzieś indziej". No to poszukałem i kupiłem za 44kPLN (czyli 5kPLN mniej) taką w Żywcu. Czy się opłacało? Zobaczy się... może moja się rozsypie (oby nie), ale prędzej obstawiam, że ta z Papisu zgnije (zaczynając od korozji przy zaczepie maski, która jest już dość poważna). Niby moja nie ma grzania tyłka i Bose, ale czy to warte 10% wartości auta? Całkiem niedawno na allegro chłopak z Wawy próbował sprzedać QV za 47,9kPLN (szarą) i chyba prędzej kupiłbym od niego, niż tą odpicowaną Papisu. Poza tym -> reflektory w tej z Papisu są nieco "zbyt gładkie", jak na 5 lat i ten stopień zużycia karoserii. Reflektory (według mojej oceny) były polerowane, a polerka zdziera z kloszy utwardzany lakier i przyspiesza dalsze matowienie kloszy. W pozostałych kwestiach (zapocenie silnika, lakierowany zderzak i maska oraz pęknięta i paskudnie klejona klamka wewnątrz) się nie wypowiadam, bo przez 10 lat pracowałem tylko w Magneti Marelli (dział oświetlenia), więc na tym akurat się znam, na reszcie nie bardzo. Ewentualnemu kupcowi QVki z Papisu życzę tylko cierpliwości i opanowania, bo panowie muszą trochę spuścić z tonu w kwestii ceny. A to wymaga, żeby auto "przesezonowało" u nich przez miesiąc, czy dwa. Moja też stała... na początku wyceniona na 52kPLN, potem na 47, a w końcu poszła za 44,5...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Skierniewice
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2.5 V6 2000r., jest Giulietta QV, jest Stelvio 280 KM

Domyślnie

@up. Na razie negocjuje cenę za tą QV w Łodzi. Co do samego samochodu to mam potwierdzoną historię serwisową z Danii za to auto, przez 2 serwisy w Polsce oraz wczoraj sprawdzałem ją mechanicznie w ASO. Auto było serwisowane do samego końca. Na pewno nie stało. Co do elementów które w komorze, jakieś blachy, mają korozję to trzeba wziąć pod uwagę, że to auto z Danii a tam inny klimat, więcej soli itd. Przegląd w ASO potwierdził wszystko to co wcześniej udało mi się dowiedzieć o tym aucie.
    Co do szarej z wawy to miałą robiony cały bok i właściciel to potwierdził. Oglądała tą QV siostra mojego kolegi. Co do Twojej to http://www.forum.alfaholicy.org/slas...odygowice.html

8002
    Gość

Domyślnie

nie wygląda to dobrze >>>>http://www.forum.alfaholicy.org/mito...t=#post1827226 pytanie czy coś sprzedawca "poprawił", że Romano555 zdecydował się na zakup...

mnie dziwi brak spryskiwaczy i to daje już dużo do myślenia, chyba, że można było kupić QV bez ksenonów i się tylko niepotrzebnie czepiam

pozdr.,

t.

* chociaż w ocenie aut mogą być różnice.. auto mojej Żony "badał" Osadnik podobno z kolegą, którego znał od lat a który okazał się być byłym pracownikiem Pol-Caru wyjątkowo słabym w interpretacji błędów z komputera, ale za to mającym swój własny warsztat i wynajętym na tą okoliczność przez Osadnika za 200 czy 250PLN morał ludzie piszą różne legendy i świat jest mały
    Ostatnio edytowane przez 8002 ; 23-08-2016 o 21:22

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kefir
    Auto
    GQV

Domyślnie

Cytat Napisał 8002 Zobacz post

mnie dziwi brak spryskiwaczy i to daje już dużo do myślenia, chyba, że można było kupić QV bez ksenonów i się tylko niepotrzebnie czepiam
    Na początku produkcji tylko za dopłata.

8002
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kefir Zobacz post
    Na początku produkcji tylko za dopłata.
    tylko, że to auto w ogłoszeniu ma rok modelowy 2012 czyli produkcja druga połowa 2011, a Giulietta pojawiła się w sprzedaży na początku 2010 czyli pytanie do kiedy ksenony były za dopłatą?

pozdr.,

t.
    Ostatnio edytowane przez 8002 ; 23-08-2016 o 21:45

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

w 2013 r w QV xenon wymagał dopłaty http://allegro.pl/alfa-romeo-giuliet....html#imglayer
    auto pewne więc wiadomo jaki wypas miało.