U mnie też słychać taki świst. Stawiam na to co napisał @pitman czyli na akustykę kwasówki.
Może niech jeszcze ktoś się wypowie, będzie większe porównanie.
U mnie też słychać taki świst. Stawiam na to co napisał @pitman czyli na akustykę kwasówki.
Może niech jeszcze ktoś się wypowie, będzie większe porównanie.
Jeszcze raz sprawdź dokładnie opaski, skoro ten świst jest bardzo zauważalny a auto jedzie jak powinno to gdzieś tylko minimalnie ucieka powietrze. Możesz zastosować szersze opaski.
Jest też opcja że może Ci sie wydawać i wszystko jest ok a to sprawa rury. U mnie też był świst ale dokrecilemi jest ok.
może jedna nie zamontowane jak trzeba, wystarczy mała nieszczelność i gwizda, radzę sprawdzić dokladnie połączenia, ewentualnie rozkręcić całość sprawdzić i skręcić na nowo.
Zestaw zamontowany , przestało lekko gwizdać , turbo dziura gdzieś się ulotniła .
Sent from my iPad
Witam,dzisiaj zacząłem zakładać rury w mojej 147-ce 1.9 jtd 8v. Górna poszła gładko,a z dolna mam kłopot. Przeszkadza mi będący tam w okolicy zawór ciśnienia doładowania ( czy jakoś tak podobnie). Czy miał ktoś też taki problem? Może trzeba to.przenieść w inne miejsce? Proszę o pomoc
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Rura zamontowana, jak podniose maske widok bezcennyjutro zrobie fotke I oczywiscie podziele sie z wami moją radością... pozostał tylko jeden problem w dalszym ciągu odcina turbine...
![]()
Ostatnio edytowane przez Matrix82 ; 14-07-2014 o 10:12
Czy do tej rury złączki są w komplecie czy trzeba zakupić osobno?
Jak tak to dajcie linka gdzie można zkupić![]()
WŚCIEKŁY ZA PODZIAŁ NA FORUM
Dolna rura zamontowana.
Teraz już nie pęknie. Chyba że łączniki, ale te Fimc to raczej są wytrzymałe.
Ajdacho zlaczki osobno, napisz do miśka on wszystko ci powie![]()