Strona 91 z 204 PierwszyPierwszy ... 4181828384858687888990919293949596979899100101141191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

adadzio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Ja akurat BOSE odpuściłem (do audio-buków czy radia) poziom standardowy jest aż za dobry Jeśli chodzi o słuchanie muzyki to może ja mam coś z uszami - ale w salonie nie odczułem aż takiej różnicy by wydać 4500
    ja nie jestem melomanem z nie wiadomo jakimi uszami, ale RÓŻNICA pomiedzy zwyklym radiem i BOSE jest BARDZO zauważalna i warta wydania troche wiecej kasy!
    jeżdzę trochę moją Julką i chce mieć dobry dźwięk w samochodzie podczas jazdy. Slucham dużo muzy z CD oraz MP3 (niekoniecznie audiobook-i). Mam nadzieje, ze na jakimś spocie bedziecie mogli sobie porównać BOSE vs. normalne audio.

---------- Post added at 19:15 ---------- Previous post was at 19:12 ----------

Cytat Napisał Robal Zobacz post
    Witajcie!

W bialym autku szklany dach wyglada pieknie, w czarnym natomiast staje sie niezauwazalny.
    Z kolei szklany dach zmniejsza nam przestrzen nad glowa, co w przypadku podrozujacych z tylu zaczyna miec znaczenie.

W zwiazku z moimi dylematami poprosze Was o opinie dot. trwalosci lakieru bialego pastelowego vs. nero etna, oraz o trwalosc czerwonych juliowych skor.
    Czy w przypadku szklanego dachu jest mozliwosc jazdy z antena do CB na magnes? Chyba nie bedzie miejsca prawda?
    Zapewne wybiore auto z opcja trwalsza, a chcialbym poznac opinie tych, ktorzy randkuja z Julia juz dluzej.

Pieknie dziekuje i pozdrawiam!
    Witaj!
    miałem też dylemat czy biała czy czarna. rozum zdecydował i faktycznie nie widać szklanego dachu na czarnym kolorze... :/ jesli chodzi o miejsce nad głową-jest wystarczająco dla osób <190cm.

Robal
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adadzio Zobacz post

---------- Post added at 19:15 ---------- Previous post was at 19:12 ----------

Witaj!
    miałem też dylemat czy biała czy czarna. rozum zdecydował i faktycznie nie widać szklanego dachu na czarnym kolorze... :/ jesli chodzi o miejsce nad głową-jest wystarczająco dla osób <190cm.
    Witam ponownie,

Rozumiem, ze wybrales czarna ze szklanym dachem?
    Wiesz cos na temat trwalosci tego bialego pastelowego koloru? No i wciaz nie wiem, co z kwestia anteny do cb, chcialbym miec antene na magnes, zeby nie dziurawic auta.

Co do miejsca, to siedzac z tylu na srodku - wzrost 174cm, czulem jak moje postawione do gory wlosy szorowaly po podsufitce, a wlosy nie maja metra

Pozdro!
    Ostatnio edytowane przez Robal ; 13-11-2011 o 20:41

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

Mam biały pastel, samochód użytkowany od marca, 13 tys. km przejechane.
    Lakier trzyma się dobrze. Myję tylko ręcznie. Przed wakacjami porządnie go zabezpieczyłem dwoma warstwami wosku i jest OK.

Co do Bose... IMHO różnicę słychać, ale nie wartą tej dopłaty.

Wyslane z SGS2 przez Tapatalk.
    Ostatnio edytowane przez Sierek ; 13-11-2011 o 20:47

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

Co do miejsca, to siedzac z tylu na srodku - wzrost 174cm, czulem jak moje postawione do gory wlosy szorowaly po podsufitce, a wlosy nie maja metra

Pozdro!
    co do miejsca na głowę to moim zdaniem i w wersji ze szkłem jak i bez z tyłu jest mało miejsca nad głową...
    gdy porównywałem obie wersje to tak samo mi się siedziało z tyłu... w obu pojazdach muszę już się wyginać, żeby głową nie opierać się o podsufitkę 187cm wzrostu

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Ludzie, w tym aucie nie chodzi o ilość miejsca z tyłu... Są praktyczniejsze auta, naprawdę sporo.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Robal
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Ludzie, w tym aucie nie chodzi o ilość miejsca z tyłu... Są praktyczniejsze auta, naprawdę sporo.
    Moze i praktyczniejsze, ale i duzo brzydsze

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

...poprosze Was o opinie dot. trwalosci lakieru bialego pastelowego vs. nero etna, oraz o trwalosc czerwonych juliowych skor.
    ...
    Padło w tym temacie już stwierdzenie że lakiery pastelowe niespecjalnie nadają się do naszego klimatu. Dla mnie osobiscie fotele z tapicerką skóra+ materiał sa wygodniejsze niż pełne skóry
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Bacek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Padło w tym temacie już stwierdzenie że lakiery pastelowe niespecjalnie nadają się do naszego klimatu. Dla mnie osobiscie fotele z tapicerką skóra+ materiał sa wygodniejsze niż pełne skóry
    Już wcześniej pisałem, mam od 2,5 roku czerwone pastelowe MiTo (rosso giulietta) i nic się z lakierem nie dzieje. Od kilku miesięcy biała Julka i też się nic nie dzieje.

Co do skóry, to czerwona szybko robi się świecąca, jeździłem testówką z przebiegiem kilkuset kilometrów i już było widać. Na czarnym to też się pojawia ale mniej. No i kwestia jeansów... dzisiaj większość spodni pięknie farbuje Ta niebieska farba przeniesiona na czerwoną skórę może być trudna do usunięcia.

Kwestia pełnej skóry i połówkowej... to rzecz indywidualna. Mnie się wydaje że jeśli np. samochodem co jakiś czas jedzie dziecko to ze skóry łatwiej usunie się większość zabrudzeń niż z tkaniny która na dodatek ma trudną do czyszczenia fakturę.

budek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Sierek Zobacz post
    Mam biały pastel, samochód użytkowany od marca, 13 tys. km przejechane.
    Lakier trzyma się dobrze. Myję tylko ręcznie. Przed wakacjami porządnie go zabezpieczyłem dwoma warstwami wosku i jest OK.

Co do Bose... IMHO różnicę słychać, ale nie wartą tej dopłaty.

Wyslane z SGS2 przez Tapatalk.
    Też mi się tak wydaje, że za te pieniądze można zbudować coś lepszego.
    Pytanie jakie średnio spalanie ma kolega w QV, gdyż rozważam również zakup tej wersji Giulietty i czy jazda jest wystarczająco komfortowa na nierównej nawierzchni. Nadmieniam, że samochód będzie eksploatowała i wibracje nie zawsze są tolerowane .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Witaj,
    Widzę że masz takie same dylematy jakie ja miałem więc wtrącę swoje trzy grosze
    1. Też brałem szklany dach i też chciałem czarny kolor, niestety w takiej konfiguracji dach jest z zewnątrz niewidoczny. Oczywiście najładniej wygląda on z białym lakierem
    bo kontrast jest duży i czarny dach pięknie się odcina. Jednak w ogólnym rozrachunku moim zdaniem oczywiście całościowo ładniej prezentuje się czarna julka. Dodatkowo jeśli weźmiesz
    pakiet sport to masz ciemne tła w reflektorach i pięknie to wygląda w połączeniu z czarnych lakierem. Do tego satynowe lusterka - cud malina
    Ja chciałem żeby auto było mocno czarne więc wziąłem zwykły lakier czarny (nie etna) bo ten etna jest mniej czarny. Ale za to jest trwalszy. Zawsze coś za coś.
    Tak na marginesie widziałem niedawno czarną julkę QV z grafitowymi felgami 18 cali i i przyciemnianymi szybami - coś pięknego!

Co do skóry: też miałem dylemat i w końcu wziąłem czerwoną skórę. I nie żałuje, bo ona zdecydowanie najlepiej wygląda do czarnego lakieru. Skóra jakościowo jest świetna, po 4 miesiącach użytkowania auta
    kiedy do niego wsiadam wciąż czuję zapach skóry Jest miękka, wygodna, warto kupić jedynie dobre preparaty do konserwacji i czyszczenia.

Jeszcze co do dachu: ja mam 179 cm i jak siadam z tyłu tm mam około 1cm do sufitu. W punto miałem więcej
    Moim zdaniem nie jest tak że ten szklany dach zmniejsza wysokość, raczej zwiększa - warto się przyjrzeć jak on jest wpasowany w dach.

Podsumowując: ja wziąłem czarne z czerwonym i nie żałuję

Pozdrawiam
    Luke