tego jeszcze nie grali ...
tego jeszcze nie grali ...
..... powered by www.cinsoft.pl
Ja też o tym nie słyszałem,ale przy moim problemie tzn autko nie chiało jechać do 2500obr.postanowiłam wypróbować ten sposób,
dzisiaj rozebrałem przewierciłem dziurkę,wybiłem trzpień i i okazało się że jest cały zardzewiały, po przeczyszczeniu pastą do zaworów, przesmarowaniu, egr działa jak powinien a autko znowu hula aż miłoMożna troszkę pln zaoszczędzić , bo już miałem kupować nowy zawór.
plastikowa
Też widziałem ten opis na stronie opla i wyglądało to wszystko na robione z głową. Natomiast ja miałem problemy z wybiciem środka a ponieważ nie chciałem zniszczyć EGRu oddałem go do regeneracji. Śmiga.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
Alfa 166 2004 jtd 10v. Rozumiem że to jest zaślepka do tego silnika http://allegro.pl/3-zaslepka-egr-jtd...098151760.html
Montuję ją miedzy zaworem egr i kolektorem. Czy muszę coś jeszcze robić? Lepiej całowicie zaślepić czy częściowo?
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Po co zadajesz to pytanie? - odpowiadanie każdemu zasmieca ten wątek. Przeczytaj pierwszą stronę i bedziesz wiedział - jest też poradnik.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Panie i panowie potrzebuje szybkiej odpowiedzi na pytanie.. co prawda byla juz tu o tym mowa ale mam nieco inny silnik i nie do konca to samo chce zrobic..a mianowicie mam zamiar :
wywalic ten uklad recylkulacji spalin
zaslepic bezposrednio za kolektorem wydechowym
zostawic EGR zeby nie wyskakiwal bład
i zaslepic go bezposrednio
nastepnie polaczyc rurke ukladu chlodzenia bezporednio do termostatu.
wszystko bedzie wygladalo tak jak na foto :
i teraz pytanie czy to nie bedzie mialo jakis negatywnych skutkow ? ta " chlodniczka " miala ogrzewac plyn chlodzacy i chlodzic spaliny idace do egr ale skoro egr i tak zaslepiony to po co to ? rurke od ukladu chlodzenia dam dluzsza i poprowadze odrazu do termostatu bedzie to latalo ?
pomodpowie ktos ?![]()
wymiennik można zostawić, resztę wywalić, przy kolektorach zaślepki, zawór programowo wyłączyć...