wlasnie chodzi o wymiennik głownie bo mi zawadza przy pewnej modyfikacji a wiec skoro piszesz ze " mozna " tzn. ze nie trzeba ? dzieki za odpowiedz. pozdrawiam![]()
wlasnie chodzi o wymiennik głownie bo mi zawadza przy pewnej modyfikacji a wiec skoro piszesz ze " mozna " tzn. ze nie trzeba ? dzieki za odpowiedz. pozdrawiam![]()
Witam.
Tak czytam o tym EGR i mnie zastanawia jedna rzecz. Fakt faktem problemów z EGR jeszcze nie ma objawów i myśląc aby uniknąć tego warto zaślepić go zanim coś się zacznie dziać. Auto stoi u mechanika i może mógłby tą czynność wykonać
Przeczytaj piewrwszą stronę - zaslepianie w AR159 jest zalecane przez serwis
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
pewnie było , ale przekopać się przez tyle stron....w 1.9 jtd 8v 115km , przy zaślepianiu trzeba czyścić egr? czy wystarczy sama zaślepka i egr wraca do swojej sprawności?
Już było, ale pisać po raz kolejny...
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
mam zaślepkę włożoną za egr pzez poprzedniego właściciela, pytam bo nie mogę odkręcić go za żadne skarby.....i z tąd moje pytanie czy jezeli mamy zaślepiony egr warto go też czyścić.....bo nie wiem czy mam dalej walczyć z zapieczonymi śrubami...z tego co wyczytałem jedni piszą ze nie trzeba bo jezeli jest zaślepiony to jest "jakby wyłączony" inni znowu ze przed zaślepieniem ma być wyczyszczony na glanc....pomóżcie....
![]()
Ostatnio edytowane przez wlodek02 ; 16-04-2013 o 12:01
Ale jak ci się tam zapiekły, mi poszły jak w masło.
tak się zapiekły że nie mogę go od spodu odkęcić (jak zresztą wszystkie śruby w stilo) i dać zaślepki przed egr,....., a co za tym idzie wyciągnąć go na spokojnie i wyczyścić....dlatego mam zaślepkę za EGR i jest on nie wyczyszczony.....dlatego pytam czy w moim przypadku gdy mam zaślepkę za egr konieczne jest czyszczenie? czy samo w sobie zaślepienie wyklucza z działania egr i nie ma znaczenia czy bedzie wyczyszczony czy nie....?(zaślepka pełna jtd 8v 115KM)nie znalazłem konkretnej odpowiedzi bo różnie ludzie piszą....bardzo proszę o pomoc![]()
Ostatnio edytowane przez wlodek02 ; 17-04-2013 o 12:20
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
wyklucza nie wyklucza.............rozumiem, ze w przypadku gdy jest zaślepka z dziurami egr pracuje....ale w moim przypadku nie mam pewności....