Zastanów się nad EBC Ultimax- cena zbliżona a skuteczność sporo lepsza- dostępne na powerbrakes.pl
Jeśli nie ma na sklepie to w ciągu tygodnia ściągną z UK.
Naskrobane przez Galaxy S7 EDGE
Zastanów się nad EBC Ultimax- cena zbliżona a skuteczność sporo lepsza- dostępne na powerbrakes.pl
Jeśli nie ma na sklepie to w ciągu tygodnia ściągną z UK.
Które tarcze będą lepsze? Mikoda czy Rotinger? http://allegro.pl/tarcze-mikoda-gt-a...935840773.html http://allegro.pl/tarcze-rotinger-gt...261349685.html
Dodam od siebie - jezdze na klockach Textar, piszcza niemilosiernie podczas hamowania, a ze nie sa zuzyte nie bardzo mialem parcie na wymiane. Ale okazalo sie ze mam wygieta przednia tarcze, przez co ociera sie o klocek i tym samym tarcza/felga mocno sie grzeje - jajka mozna smazyc, w dodatku felga strasznie zasyfiona pylem. A zauwazylem to 'dzieki' piszczeniu w trakcie jazdy przy roznych predkosciach, wczesniej spradzalem/przesmarowalem zaciski itd.
Wiec z koniecznosci wymieniam - polecono mi tarcze ATE a klocki ATE/Hella Pagid.
Inne opcja z polecenia, drozsza, to tarcze Zimmermann (zwykle) i klocki Ferrodo DS.
Jak mam od 2tys.km tarcze Textar i klocki Ate. Zestaw ten hamuje lepiej niż Brembo/Ferodo który miałem wcześniej.
Do tarcz Brembo 330mm lepsze będą klocki Zimermann, czy Textar? Cena ta sama.
Lepiej Ferrodo lub Ate Ceramic
A jeśli już poszedłeś w tarcze Brembo to klocki EBC Green lub Yellow ew Galfer Sport
Nie widzi mi się wydawać 400zł na klocki. Chcę czegoś o dobrym stosunku ceny do jakości. Alfa ostatnio wystarczającą część wypłaty co miesiąc pochłania.
Zobaczę po ile mi zaoferują Ferodo
Tarcze Rotinger to śmieć, przynajmniej dla mnie.
Jak kupowałem na tył to pierwszy kpl miał zły wymiar(zła grubość pomiędzy piastą a kołem, niby 0 1,6 mm ale zawsze, za drugim razem przyszedł wadliwy odlew, trzecie było ok
Co do przodu kupiłem sobie nawęglane, nawiercane i nacinane do dużego Brembo.
Po założeniu i pierwszym hamowaniu zaczeły bić, w warsztacie gdzie mi zakładali powiedzieli że to może być piasta, wymieniłem więc obie, wyjeżdżam z serwisu i k... to samo, bicie nawet przy 80 km/h
Wymienili mi tarcze na nowe i jest lepiej choć nie idealnie, po rozgrzaniu również potrafią bić, a do tego przy otworach pojawiły się mikropęknięcia
Póki nie miałem tarcz wierconych i frezowanych (zwykle gladkie budzetowki założone przez poprzedniego właściciela) jeździłem 2 wymiany na klockach TRW i swoje zadanie spełniały. Przy normalnym użytkowaniu wytrzymywaly ok 20 - 22k km a cena nie była zbyt wygorowana
Ostatnio edytowane przez lesnik201 ; 01-08-2016 o 09:59