Od prywatnej zaplacisz pcc
Na fv nie placisz pcc
tak ale z tego co czytałem to na fakture vat marża robią ostro wałki, tj. sprzedają auta na v-marże poźniej zamykają firmę i po jakimś czasie okazuje się ze vat za auto nei został zapłacony i poźniej musi go zapłacić nabywca. czy zle rozumuje?
to looknij na toja do konca tego nie rozumiem...
http://www.forum.alfaholicy.org/pora...mochod-13.html
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sal...C36077934.html
szukam właściwie SW ale może takie coś. Widział już ktoś może ten egzemplarz?
Mi osobiście się podoba. Wyposażenie tez niczego sobie. Silnik by mi akurat odpowiadał i jeśli rzeczywiście to pierwszy właściciel i z polskiego salonu to warto chyba oglądać i sprawdzić autko.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tez widziałem to auto tylko ta benzyna nieszczęsna..
Prostując swoja wypowiedź, chciałbym zaznaczyc ,że silniki 1.9 Jtd 8v to doskonala konstrukcja majaca swój byt na polskim rynku.Jednak ma sporo słabości.Szukając auta ,,innego'' niż inne trafiamy na model 159. Czujemy się w pewnym stopniu wyjatkowi. Korzenie Ferrari, sport. niepowtarzalność, słowa Enzo Ferrari ,, zabiłem własną matkę'' To przywołuje Włochy , sport , papieża , tor Imola. Integrujemy się z alfą na poziomie duchowym.Ale czy napewno?? Kupując alfę 159 1.9 120Km to jak pojść na przyjęcie organizowane przez Cosmopolitan w garniturze Armaniego z za krótkimi nogawkami. Owszem blyszczymy na tej imprezie,to ja!!...Armani , marka i porządanie. Piękny uśmiech , gracja.Jednak po dalszych kilku godzinach mruczenia i zabawiania oligarchii zdajemy sobie sprawę , że przybyliśmy w dużym stopniu ograniczeni poprzez ubiór. Uśmiechy i estetyka wykonania schodzą na drugi plan.Zauważamy wówczas ,że ten tłum ludzi zagląda nam w skarpety, które nie przystoją do przyjętych standardów. Odrzuceni staramy sie wybrnąć z sytuacji.Udaje się to dzięki skrojonemu na miarę ubiorowi, jednak kolejne spokatnie w tym towarzystwie wymaga zmian .Nie zmienimy kroju, przecież to Armani mistrz nad mistrze a zatem co zmienimy?Nadamy nowy tręd? Nie...!!Nie doszywamy także 20cm materialu do nogawek, przecież to takie przewidywalne .Zatem ubierzemy wysokie buty!!!Taki jest nasz wybór...??Czy aby na pewno chcemy się w ten sposób przypodobać tłumowi??...To tak jak dać statule wolności prawo wyboru albo Manhatan albo powolna, zapomiana smierć w bazgrołach Pininfariniego. Nie zapiszemy się w pamieci jako godny gość pieczałowicie przygotowanej gali dla mistrzów stylu i osiągów.Tylko odpowiednie serce włożone w karoserie da nam chwałę i laur zwycięstwa.
Ostatnio edytowane przez squadracorse ; 01-03-2015 o 02:04
Tak tak silnik 1.9 JTDm 8v nie przystoi takiemu sportowcowi jakim jest 159.Zluzuj trochę , jedni potrzebują mieć 300 KM w aucie innym starczy te 120...
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione