Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał alfons159 Zobacz post
    Tez dzisiaj bylem na wierzbiecicach obadac Giulie;-)Myslalem ze bedzie gorzej.Czuje lekka poprawe w stosunku do mojej 159 pod wzgledem jakosci wykonania.Nie jest to F10 5tka,ale dla mie jest ok jak na segment D.Auto ladne.Co ciekawe jak ktos wczesniej wspomnial pan ktory byl w salonie otwarcie przyznal ze zainteresowania niema jezeli chodzi o kupno tej nowosci.I ciekawostka ceny maja sie zaczynac od 120tys.Wejda jakies tansze wersje.Teraz najtansza jest 2.2 diesel 150KM za 139000.A bedzie taniej o 20tys od poczatku przyszlego roku;-)Mysle ze sprzedaz nie bedzie tragiczna w PL jak wejda egzemplarze za 120tys(srednia kadra bedzie kupowac na firme)
    Nie ma takiej opcji, żeby któraś z wersji staniała o 20 tys. z nastaniem nowego roku. Oczywiście będą rabaty związane z wyprzedażą rocznika ale raczej nie na taką skalę a poza tym nie dla aut w wybranej konfiguracji tylko dla tych, które już są fizycznie w salonach.

Jedyne co mnie zaskoczyło i będzie pewnie dużym plusem dla tego auta to bardzo dobry leasing z Fiat Bank. 102 % raczej nikt się nie spodziewał

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał SliwusBuu Zobacz post
    Też wczoraj jeździłem Giulią i zgadzam się w 100% z tym co piszesz.
    Nie ogarniam jakim cudem ten drżący lewarek, hałasująca skrzynia przy zmianie biegów w górę i przednie czujniki parkowania przeszły obszar testów. Tyle wychwyciłem po krótkiej jeździe testowej, a Bóg wie ile jeszcze niemiłych niespodzianek jest ukrytych w tym samochodzie.
    Auto warte sto pięćdziesiąt tysięcy lub więcej... Oczekiwane przez wiele lat. Mające zbawić markę.
    Panowie, szykujcie się na los Saaba. Klient dziś jest wymagający i to czasem absurdalnie wymagający. Z takimi klopsami nie ma czego szukać. Szkoda.

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Nie ma takiej opcji, żeby któraś z wersji staniała o 20 tys. z nastaniem nowego roku.
    Nie ma opcji, żeby ktoś kupił za taką kasę taką niedoróbę. Na jakim Ty chłopie żyjesz świecie? zdejmij te okulary fana marki, przejrzyj na oczy. Zobacz co piszą tutaj ludzie, alfisti, członkowie forum, po jazdach próbnych. To jest jakiś dramat.

jersey
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Tak brzmi określenie osiągów Giulii w stylu Polaka - malkontenta. A można by było napisać w ten sposób:

"Samochód jest lekki i pomimo diesla pod maską jak na swoją moc ma rewelacyjne osiągi. Giulietta, która sporo mniejsza i lżejsza, do tego z silnikiem benzynowym o podobnej mocy, nie ma z nią szans na starcie do setki i to różnica jest naprawdę duża. Sedan klasy D w dieslu robi jak chce szybki kompakt w benzynie !!! Jestem pod wrażeniem ! "

I teraz pytane do Alfaholików - które stwierdzenie lepiej określa stan faktyczny ?
    Wg autora tekstu którego się przyczepiłeś jego - czyli szału nie robi, jest tylko ciut lepiej niż w kompakcie za połowę ceny.

Widziałem dzisiaj biała Giulię na ulicach Gdyni. W salonie w Genewie robiła większe wrażenie. Na ulicy skapowałem, że to Alfa dopiero jak zobaczyłem przód i scudetto. Tak to podziwiałem biała Mazdę 6...

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    No to kupuj BMW.
    To forum przez lata kupowania 3-letnich Alf za bezcen jest takie, jak ten sprzedawca. Przez całe życie upychał Pandy i Punto emerytom za ostatnie pieniądze, a teraz jest zdziwiony ceną Giulii i tym, że ja, który kupiłem w zeszłym roku Giuliettę, mogę się interesować w tym roku Giulią.
    Lepiej bym tego nie napisał.
    Prawda jest taka, że zdecydowana większość klientów na nową Giulię nie jeździ już Alfami bo od kilku lat nie miała czym, a mało jest takich entuzjastów których stać na auto za 200 tys ale w imię przywiązania do marki jeżdżą 7 rok 159. Oni od dawna są w innych markach. Ten procent który nie obejmuje ten opis jest nieistotny z punktu widzenia przyszłości Alfa Romeo.
    I niestety ale chyba widać, że sami sprzedawcy nie wiedzą jak do tego podejść i jak to sprzedać.

Jeśli dzwoni do mnie sprzedawca od dealera i zaprasza na jazdę dieslem, ja mówię "chyba poczekam na benzynę bo nie chcę sobie psuć smaku", a on wielce zdziwiony "no jak to, ten diesel jeździ bardzo dobrze ... " to ja nie mam pytań, bo on sam nie wie kim jest klient który deklaruje, że woli benzynę.
    Ja dokładnie wiem czego oczekuję od samochodu, a w szczególności od Alfy. To naprawdę nie wszystko jedno. Bo skoro miałbym kupić Alfę w dieslu to równe dobrze mogę kupić dowolny inny, konkurencyjny samochód (może nawet lepszy).

Jeśli myśleli, że jeśli tylko skonstruują Alfę RWD a klienci sami będą walić drzwiami i oknami ... to się pomylili. Potrzeba dużo więcej aby sprzedać samochód za 200 tys.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Auto warte sto pięćdziesiąt tysięcy lub więcej... Oczekiwane przez wiele lat. Mające zbawić markę.
    Panowie, szykujcie się na los Saaba. Klient dziś jest wymagający i to czasem absurdalnie wymagający. Z takimi klopsami nie ma czego szukać. Szkoda.
    ...i mówi to osoba jeżdżąca starą 156. Gdybyś jeździł kupioną w salonie Giuliettą QV lub innym samochodem za grubo ponad 100 tyś zł, to może wtedy bym ci uwierzył.

Domyślnie

Cytat Napisał studentmibm1 Zobacz post
    ...i mówi to osoba jeżdżąca starą 156. Gdybyś jeździł kupioną w salonie Giuliettą QV lub innym samochodem za grubo ponad 100 tyś zł, to może wtedy bym ci uwierzył.

nie musisz mi wierzyć, moja 156 nie jest stara, bo to przedostatni rocznik produkcji, poliftowy. Poza tym w rodzinie mam nowe auta i to dobre. Alfą jeżdżę sam, wyjazdy rodzinne to inne auto. Alfę mam bo jestem alfisti i serce mnie boli, jak widzę upadek tej marki. Poczytaj opinie tych, co jezdzili i widzieli, w tym wątku. Nikt się nie napala, nie podnieca, wskazywane sa raczej braki, niedociągnięcia. A cena wysoka. Tak się rynku nie podbija. Tak się z rynkiem żegna.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Alfę mam bo jestem alfisti
    "Alfisti" to liczba mnoga od słowa "Alfista", tak dla ścisłości, bo ciągle to można napotkać na tym forum...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170 KM

Domyślnie

... jak widzę upadek tej marki...
    aha.

Użytkownik Rowerzysta Avatar b0rn20wn
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 2001

Domyślnie

Cytat Napisał studentmibm1 Zobacz post
    aha.
    Pozostaje wyjść na ulicę w obdartych ubraniach z kartonem w ręce i wielkim napisem "koniec jest blisko" ...

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków/Brzesko
    Auto
    Stelvio / 75

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Ogólnie samochód robi dobre wrażenie, ale nie ma jakiegoś faktora "chcęto" (gwoli ścisłości, Giulietta też nieszczególnie ma, nie zrobiła na mnie takiego wrażenia, jak 147, chociaż bardziej się wyróżnia w klasie niż Giulia).
    No i kwiatek na sam koniec - Pan w salonie: "No fajny samochód, ale z ceną to przesadzili". Sprzedawca roku, wróżę sukcesy .
    Gosc powiedział prawdę... to samo usłyszałem od kolegi który pracował w Alfie w Krk. sprzedając te auta i przeszedł do Lexusa ze cena jest grubo przesadzona.
    W Sobote bylem z ciocia w Rzeszowie zamawiac nowa A klase bo na obecna sie jej leasing konczy.
    Jak wspomniałem o Giulii panu jako porównanie do C klasy(jechałem C200 4matic fajne autko) to powiedział ze premium sie nie boi i uśmiechnął sie z politowaniem.
    Ja Giuli nie widzialem jeszcze bo czekam az bedzie w Krk. I wtedy sie wypowiem ale z tego co czytam to narazie ten atak na premium to chyba pobożne życzenia...