@$#@ ! Z jakimi dziurami ?! Zapoznaj się z treścią poprzednich stron. Wszystko jest napisane kilkukrotnie. Przy takim ewidentnym lenistwie nie licz na odpowiedź.
@$#@ ! Z jakimi dziurami ?! Zapoznaj się z treścią poprzednich stron. Wszystko jest napisane kilkukrotnie. Przy takim ewidentnym lenistwie nie licz na odpowiedź.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
elektromagnes sam w sobie działa.
Odcinasz tylko spaliny zaślepką pełną.
Jeżeli masz zaślepiony i testy wykazują że elektromagnes działa w pełnym zakresie to ja nie widzę konieczności czyszczenia.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
z dziurami w przypadku- mjtd - wtedy jest ograniczony przepływ i wtedy trzeba przed zaślepieniem wytrzyścić egr bo on cały czas działa.......a ja pytałem o 8v jtd bo daje się pełną zaślepkę (i taką mam) i przepływu nie ma, więc egr "nie funkcjonuje"(?) i nie ma znaczenia czy jest wyczyszczony czy nie(?).........- tego się chciałem dowiedzieć( bo pisałem że mam śruby zapieczone i nie mogę go odkręcić),nie jest jednoznacznie napisane bo uzytkownicy piszą(w tym temacie) raz że przed zaślepiniem trzeba czyścić , a drudzy ze jak się zaślepia to pucowanie egra jest niekonieczne...........- z tąd moje wątpliwości,
Skoro zaślepiasz go całkowicie i jest on wyłączony z obiegu (tzn. nie działa), to czyszczenie jest zbędne moim zdaniem![]()
Ale nie masz jtdm. Nie masz 16V abyś potrzebował zaślepki z dziurami. Pisze o tym na samym początku jak byk. Co chcesz czyścić i po co ja nie działa, jak nie ma przepływu, jak fizycznie jest zatkany zaślepką ? Ale jak ci się nudzi, to sobie przeczyść...
I wszystko jest dokładnie napisane i to kilka razy. Właściwie co jakiś czas jest to poruszane. Do znudzenia. Nie ma żadnych niejasności. Tylko oczywiście ty nie miałeś czasu na czytanie (o czym poinformowałeś nas wprost). Prawdę mówiąc nawet czytać nie trzeba ale logicznie pomyśleć...
Dobra, kończę...![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Witam Kolegów,
Otóż dziś zaslepiłem całkiem EGR po czym wyskoczył mi od razu po przejechaniu 100m "Have Engine Checked"..podkreslam,że wczesniej przed zaslepieniem nie było zednego
problemu a nawet sam EGR nie był wogóle zabrudzony jak go rozebrałem..EGR jest OK bo sprawdziłem mu elektromagnes i chodzi bez problemu.
Czy winą jest to ze całkeim zaslepiłem EGR bo widzę z tego co sie tu pisze ze w Multijet-ach trzeba założyc z otworami..tylko ja sie pytam po co ta zslepka jak i tak jest w niej przepływ?
Dziurawa zaślepka zmniejsza przepływ spalin, a co za tym idzie spowalnia proces zabijania EGR sądzą![]()
Mierzy prąd przepływający przez elektromagnes.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
malin2k5 -z zaślepką z dziurami czy bez syf osadza się dokładnie tak samo. NiestetyTyle tylko, że zaślepka z poprawia niejako reakcję na gaz w dolnym zakresie.
Problemy z sygnalizowaniem błędów będą jeśli nie usuniesz egr-a w sofcie przed zaślepieniem. W starszych samochodach nie ma tego problemu.
Jeśli chodzi o to jak się ECU dowiaduje o problemie z EGR-em, to zależy to od konstrukcji. Albo za pomocą innych czujników, z odczytu prądu jaki jest podawany na elektromagnes EGRa albo z odczytu z czujników znajdujących się w EGR (selenoid regulacji EGR).