poprostu liczniki były dobrze krecone i tyle
w mojej mam tak samo ale juz znam oryginalny przebieg.
Pozdrawiam
poprostu liczniki były dobrze krecone i tyle
w mojej mam tak samo ale juz znam oryginalny przebieg.
Pozdrawiam
Niekoniecznie krecone bo te nowsze sterowniki w ecu pokazywały jakies dziwne wartosci w programie FES. Auto jest od pierwszego własciciela z niemiec serwisowane do końca (nawet po zużyciu wnetrza widac, że raczej nikt tam nie dłubał). Słyszałem już o podobnych problemach w tych rocznikach 02-03r. z tymi sterownikami fes zbytnio sobie nie radzi.
alfadiag tez tego nie ogarnia, wiem bo mi tez tak pokazuje
nawet jak alfadiag pokazuje parametry bledu (obroty, temperatura, cisnienie doladowania, przebieg) to i tak jest 0
u mnie FES pokazuje na odometrze 170 tysi ,a przebieg mam 130...nie wiem czy wynik FES'a jest prawdziwy ,ale jestem przekonany ze na bank byl u mnie krecony licznik...
Mi pokazuje to samo co mam na wyświetlaczu 1:1.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
ja badałem dwie 147 2007r jtdm 8v i 16v , wydaje mi się że ten parametr nie jest miarodajny
jedna miała 5,000 a na blacie 70kkm
druga 10,000 a na blacie 150kkm
moja 1.8 ts pokazuje 130kkm a na blacie 196kkm
W TS'ach wynik jest miarodajny, różnica może być +/- 5%, jedynie w 146 może być problem bo u mnie na blacie jest 167kkm a FES pokazuje ponad 700kkm. Po przejechaniu 1 km na blacie FES pokazał jakieś ~4,2 km.
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
- w FES wersja 3.0 dodano miedzy innymi obsługę klimatronika w alfie.
- mam nadzieję że stronka i downolad już działa, wczoraj nie można było pobrać pliku.
p.s.
- dla 147 TS dalej nie ma żadnej opcji w obsłudze klimatronika dwu-stefowego.
Ostatnio edytowane przez bubu321 ; 09-06-2011 o 19:58
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Ja mam pytanie odnośnie tłumaczenia programu, co to jest "ilość gazolu, ogólna ilość gazolu i ciśnienie gazolu..."?
Wulkanizacja AG-MAR Jarząbkowo
serwis ogumienia, opony nowe i używane, fachowa obsługa, atrakcyjne ceny
http://wulkanizacja.gniezno.pl