Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Maniak resoraków Avatar squadracorse
    Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto
    JEST: MiTO1.4 95KM, 156GTA, JEEP COMMANDER. BYŁA: 156 1.9jtd, 159 2.4JTDM , 159 2.4Ti. 159 1.9jts

Domyślnie

Cytat Napisał tedbear Zobacz post
    Sam też się zainteresowałem tym egzemplarzem, bo "razi" na allegro jak cholera... chciałem się jak najwięcej dowiedzieć przed zadzwonieniem, chwilkę poszperałem w google i patrzcie co znalazłem http://suchen.mobile.de/auto-inserat...199290186.html

Hmmmm... Czyli autko w Niemczech jest za 15tys € a PL jest wystawione za okolo 9tys€. Niezły interes...
    Jak myślicie, jaki to przekręt - zamawiacie auto a przyjeżdża w rzeczywistości inne?
    Squadracorse masz dostać wzór umowy? Jeżeli tak, to proszę podziel sie z nami nią jak dostaniesz. Jestem mega ciekawy o co tutaj chodzi.
    Wlasnie dzwonilem do komisu w niemczech gdzie alfa rzeczywiscie stoi ale jej cena to prawie 16tys euro.
    Bardzo mily sprzedajacy, zapewnil mnie ze nie ma opcji aby ktos ja odkupil za 9tys euro. Na auto nie ma zadnego kredytu jest wolne od wszelkich aktów prawnych.100% fabryka
    Podalem panu linka do polskiej strony ogloszenia.

Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto
    JEST: MiTO1.4 95KM, 156GTA, JEEP COMMANDER. BYŁA: 156 1.9jtd, 159 2.4JTDM , 159 2.4Ti. 159 1.9jts

Domyślnie

Sprawa zgloszona do prokuratury.Bedziemy probowac przyskrzynic mende na przygotowana zasadzke.

Użytkownik Romeo Avatar .Andrzej.
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    wiele

Domyślnie

Niezła zasadzka, skoro wszystkich informujesz o tym w necie

Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto

Domyślnie

raczej koles nie siedzi na forum chyba ze do niego zadzwonisz i mu powiesz

Dodano po 8 minutes:

Każdy jest mądry w gębie ale żeby ruszyć dupsko i robić coś z takimi degeneratami to nie ma nikogo. Nie chce aby ktoś był pokrzywdzony przez taką osobę, stać z boku z łapskami w kieszeniach to nie w moim stylu. Ludzie sa niestety naiwni ale skoro mozna im pomóc...przecież to nic nie kosztuje Wiadomo że pozbycie sie takiego typa nie zbawi świata internetu od fałszerstwa ale co jeden mniej to jeden mniej.Może nie trafi za kraty ale następnym razem dwa razy sie zastanowi czy warto.
    Ostatnio edytowane przez squadracorse ; 16-03-2015 o 21:16 Powód: Dodano

Mieszka w
    Opole
    Auto
    wiele

Domyślnie

tak, już dzwonię, podaj numer

Oczekujesz pochwał i oklasków? Skoro działasz to działaj, a się nie chwal że wyrwiesz chwasta.
    Tu ma dostęp każdy, bo widzę że tego chyba nie zauważyłeś.

[edyta]
    Poza tym takie coś to się zgłasza na policji, najlepiej od razu w PG, a nie na prokuraturze, bo w takim trybie zgłaszania, to koleś będzie jeszcze działać przez najbliższy rok
    Ostatnio edytowane przez .Andrzej. ; 16-03-2015 o 21:28

Użytkownik Rowerzysta Avatar BellaMia
    Mieszka w
    POMORSKIE
    Auto
    Alfa Romeo MITO 1.4 TB MA 135 KM TCT + LPG, Rosso

Domyślnie

Cytat Napisał squadracorse Zobacz post
    raczej koles nie siedzi na forum chyba ze do niego zadzwonisz i mu powiesz

Dodano po 8 minutes:

Każdy jest mądry w gębie ale żeby ruszyć dupsko i robić coś z takimi degeneratami to nie ma nikogo. Nie chce aby ktoś był pokrzywdzony przez taką osobę, stać z boku z łapskami w kieszeniach to nie w moim stylu. Ludzie sa niestety naiwni ale skoro mozna im pomóc...przecież to nic nie kosztuje Wiadomo że pozbycie sie takiego typa nie zbawi świata internetu od fałszerstwa ale co jeden mniej to jeden mniej.Może nie trafi za kraty ale następnym razem dwa razy sie zastanowi czy warto.
    W 100% się z Tobą zgadzam!!!! Gratuluje odwagi, trzeba przeciwstawiać się takim naciągaczom i oszustom, złodziejom...

Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał .Andrzej. Zobacz post
    tak, już dzwonię, podaj numer

Oczekujesz pochwał i oklasków? Skoro działasz to działaj, a się nie chwal że wyrwiesz chwasta.
    Tu ma dostęp każdy, bo widzę że tego chyba nie zauważyłeś.

[edyta]
    Poza tym takie coś to się zgłasza na policji, najlepiej od razu w PG, a nie na prokuraturze, bo w takim trybie to koleś będzie jeszcze działać przez najbliższy rok
    Skoro jestes taki obcykany to sie tym zajmij osobiscie.Twoj post jest niedorzeczny szukasz dziury w całym.

Dodano po 7 minutes:

Cytat Napisał BellaMia Zobacz post
    W 100% się z Tobą zgadzam!!!! Gratuluje odwagi, trzeba przeciwstawiać się takim naciągaczom i oszustom, złodziejom...
    Tępić mataczy. Ja sprzedając samochód czy jakąkolwiek rzecz informuje co jest nie tak.Przedstawiam klientowi plusy i minusy towaru a to czy weźmie to juz jego indywidualna sprawa.Robić sobie koło dupska to nie dla mnie. Jak to mówia kłamstwo ma krótkie nogi dlatego ciagnie ch..a po ziemi.
    Ostatnio edytowane przez squadracorse ; 16-03-2015 o 21:39 Powód: Dodano

Mieszka w
    Opole
    Auto
    wiele

Domyślnie

Źle mnie odbierasz. Zwróciłem Ci tylko uwagę, że jeśli się szykuje prowokację, to się o tym nie infomuje osób które nie są bezpośrednio zaangażowane w sprawę. Słowo kluczowe to przeciek. Podając to co chcesz robić/robisz do publicznej wiadomości praktycznie informujesz tego przestępcę o tym co się "kroi". Tym sposobem na własne życzenie doprowdzić możesz do tego że cały plan spali na panewce, a cwaniak będzie dalej działać w innym miejscu, pod innymi personaliami.

Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał .Andrzej. Zobacz post
    Źle mnie odbierasz. Zwróciłem Ci tylko uwagę, że jeśli się szykuje prowokację, to się o tym nie infomuje osób które nie są bezpośrednio zaangażowane w sprawę. Słowo kluczowe to przeciek. Podając to co chcesz robić/robisz do publicznej wiadomości praktycznie informujesz tego przestępcę o tym co się "kroi". Tym sposobem na własne życzenie doprowdzić możesz do tego że cały plan spali na panewce, a cwaniak będzie dalej działać w innym miejscu, pod innymi personaliami.
    Teraz to juz sie raczej nie wywinie.komórka maile.rozmowy.wszystko w rękach naszej policji

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar tedbear
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio + Giulietta || 159 Ti była

Domyślnie

Cytat Napisał squadracorse Zobacz post
    Teraz to juz sie raczej nie wywinie.komórka maile.rozmowy.wszystko w rękach naszej policji
    Odkąd znalazłem to ogłoszenie to też się zastanawiałem jakby przyskrzynić tego gnoja... Widzę, że mnie uprzedziłeś. Brawo!!