Nie piszę, że nie jest komfortowotylko, że będzie mniej komfortowo niż na 18". Druga sprawa, że u mnie jest kapeć tył ma szerokość 255, w Veloce jest chyba węższa opona - jeśli się nie mylę?
Jeśli mówisz, że jest ok to super, pewnie będę brał 19"
Nie piszę, że nie jest komfortowotylko, że będzie mniej komfortowo niż na 18". Druga sprawa, że u mnie jest kapeć tył ma szerokość 255, w Veloce jest chyba węższa opona - jeśli się nie mylę?
Jeśli mówisz, że jest ok to super, pewnie będę brał 19"
Ja mam akurat fabrycznie tył 255/35/19. Jest super.
Na zimę wybrałem opcję 225/45/18 przód/tył. Felgi 8x18 ET33 (Brock B38 w kolorze czarnym). Też jest ok, ale ja zasadniczo nie lubię jeździć na zimówkach.
A kto lubi?? Jak masz Alfe i lubisz zakręty to zimówki to zło konieczne![]()
Chyba zmienia, bo zamiennik 255/40/18 to 255/35/19, a dla 225/45/18 to 225/40/19, co raczej oznacza mniej opony na wysokość
co do komfortu, to większe znaczenie ma czy opona jest z RF vs. bez niż to czy zmienimy z 18 na 19 ale w obu przypadkach z RF. zaryzykowałbym nawet stwierdzeniem że 19" bez RF może być bardziej komfortowa niż 18" RF.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Pewnie tak. Najlepiej samemu sprawdzić.
Ja akurat lubię opony z twardą ścianką boczną, bo auto chętniej i lepiej skręca - opona nie podwija się tak bardzo w zakręcie.