Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Chyba zacznie się od 200tys, a z dodatkami ze 250tys pewnie spokojnie można liczyć. To prawie 300 koni w końcu.

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    250tys pewnie spokojnie można liczyć. To prawie 300 koni w końcu.
    I w takim momencie zdradzam alfę bez mrugnięcia okiem dla auta zza oceanu które nie sili się na marketing segmentu premium, ma wszystko co Giulia (może po za jakością wykonania) więcej mocy i nie mniejszą legendarną sławę.
    I bez łaski można kupić za mniej niż 200kzł .
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    I w takim momencie zdradzam alfę bez mrugnięcia okiem dla auta zza oceanu które nie sili się na marketing segmentu premium, ma wszystko co Giulia (może po za jakością wykonania) więcej mocy i nie mniejszą legendarną sławę.
    I bez łaski można kupić za mniej niż 200kzł .
    I nie masz spolszczonego interfejsu, a zeby wybrav numer przez bt musisz poslugiwac sie angielskimi zwrotami. Pozdro
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

I to ma być argument na nie? Tak całkiem poważnie? Przynajmniej język podszlifuję
    Giulia akurat do mnie nie przemawia, owszem podoba się ale tylko tak jak sporo innych aut. A to za mało żeby chwycić za serce.
    I w ogóle nie działa na mnie magia słowa premium, wręcz czuje się oszukany jak podpierając się legendą, paroma wodotryskami, i miękkim plastikiem żąda się takich pieniędzy za tak mało samochodu.
    Zawsze wybierałem samochody na zasadzie - w miarę unikatowy, w miarę sportowy, dla mnie ładny i z największym dostępnym w budżecie wolnossącym silnikiem benzynowym.
    Tak kocham jazdę samochodem że zwykłe przemieszczanie się jest katorgą. Musi być fun z każdego kilometra, bez względu na koszty i wyrzeczenia.
    Na razie nie stać mnie ani na Giulię ani na Forda, ale za parę lat na pewno nie będę brał pod uwagę Alfy, nawet QV (bo za droga) wolałbym widelca.
    Giulia - totalnie nie mój target, wielu tu wspomina że celują w "większość klientów" ja niestety do takich się nie zaliczam.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    No kurczę, gdyby w wersji produkcyjnej była taka ostra kreska jak na tym rysunku, to bym piał z zachwytu. Nie podoba mi się że giulia jest (jak to ktoś tu ładnie określił) "tak ładnie pozaokrąglana".

No ale jedyny przypadek przeniesienia prawie 1:1 wersji studyjnej do produkcji jaki znam, to RR evoque.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Cytat Napisał heliogabal Zobacz post
    No kurczę, gdyby w wersji produkcyjnej była taka ostra kreska jak na tym rysunku, to bym piał z zachwytu. Nie podoba mi się że giulia jest (jak to ktoś tu ładnie określił) "tak ładnie pozaokrąglana".

No ale jedyny przypadek przeniesienia prawie 1:1 wersji studyjnej do produkcji jaki znam, to RR evoque.

Brera tez niewiele odbiegala od konceptu

Na rysunku ja wiedze linie pseudo coupe jak CC i CLS, duzo blachy malo szyby, w sumie to nie byloby zle miec taka Alfe, moze tak bedzie wygladal starsza siostra Giulii wygladac...

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał heliogabal Zobacz post

Cytat Napisał adamku111 Zobacz post
    Brera tez niewiele odbiegala od konceptu

Na rysunku ja wiedze linie pseudo coupe jak CC i CLS, duzo blachy malo szyby, w sumie to nie byloby zle miec taka Alfe, moze tak bedzie wygladal starsza siostra Giulii wygladac...
    Przeciez na tym szkicu jest Giulia QV.. i nie jest to render tylko szkic, wiec wiernosci odwzorowania detali nie nalezy oczekiwac..

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

I w takim momencie zdradzam alfę bez mrugnięcia okiem dla auta zza oceanu
    Już serio myślałem, że jesteś na etapie wyboru auta i zaraz zamówisz Mustanga (i fajnie, bo auto mi się też podoba
    A za chwilę piszesz:
    Na razie nie stać mnie ani na Giulię ani na Forda, ale za parę lat na pewno nie będę brał pod uwagę Alfy, nawet QV (bo za droga) wolałbym widelca.

Sorry, ale zatem i tak nie jesteś/nie byłeś targetem dla AR, więc żadna strata dla marki.

Za parę lat to będzie lifting Giulii, inne wersje, pojawi się SUV, może coś jeszcze.
    A może będzie jeszcze mocniejszy Abarth 124 Spider ze stajni AR? Jest wiele opcji.
    Skąd wiesz, że nie będziesz brał pod uwagę żadne Alfy?

Niestety dużo(?!) osób na forum pisze podobnie, jak to oni są zawiedzeni i nie kupią sobie Giulii... za 10 lat... używanej...
    A przecież auto ma się sprzedawać tu i teraz.

Trochę wyolbrzymiam, ale tak to właśnie widzę. Najwięcej narzekają ci, którzy i tak nie planują podobnego zakupu.
    Pozdro,
    Bartas

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Już serio myślałem, że jesteś na etapie wyboru auta i zaraz zamówisz Mustanga (i fajnie, bo auto mi się też podoba
    A za chwilę piszesz:

Sorry, ale zatem i tak nie jesteś/nie byłeś targetem dla AR, więc żadna strata dla marki.

Za parę lat to będzie lifting Giulii, inne wersje, pojawi się SUV, może coś jeszcze.
    A może będzie jeszcze mocniejszy Abarth 124 Spider ze stajni AR? Jest wiele opcji.
    Skąd wiesz, że nie będziesz brał pod uwagę żadne Alfy?

Niestety dużo(?!) osób na forum pisze podobnie, jak to oni są zawiedzeni i nie kupią sobie Giulii... za 10 lat... używanej...
    A przecież auto ma się sprzedawać tu i teraz.

Trochę wyolbrzymiam, ale tak to właśnie widzę. Najwięcej narzekają ci, którzy i tak nie planują podobnego zakupu.
    Bardzo dobrze napisane, tez tak to widzę.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    ...

Domyślnie

A czy w Gulii jest pakiet/opcja aluminiowych/chromowanych klamek ?