A Weź nawet nie strasz bo już się nastawilem ze to musi być ta jedynaale na Boga nie z takim przebiegiem ;p
A Weź nawet nie strasz bo już się nastawilem ze to musi być ta jedynaale na Boga nie z takim przebiegiem ;p
W 4 lata ma 120 tys. km, potem kupuje to auto ktoś kto jeździ po bułki i przelatuje po 15 tys km rocznie. Nie jest to niemożliwe. Tak samo nie jest niemożliwe skręcenie przebiegu do 1XX kkm, po to by ładnie wyglądało. Inna sprawa, że nie jeden egzemplarz z przebiegiem 250 kkm jest w lepszym stanie niż sporo takich z 150 kkm.
Oj tam, mieszkam póki co (jeszcze w Krk) i mieszkałem na Hucie i dojeżdżając na drugi koniec Krakowa (czasem wypad do rodziny i teściów, regularnie) robiłem rocznie od 22 do 27 tys. A no i dojazd na uczelnie, pracy, naprawdę mieszany cykl. Ostatnie 2 lata po przeprowadzce (koniec studiów, rodzina itd.) i nie wiem czy przekroczyłem 15 tys. rocznie (uśrednione, nie liczyłem dokładnie), bo 20 to na pewno nie wyjdzie rocznie (na dwa lata które jeszcze nie minęły żeby napisać "tak, dwa lata pełne i wyszło tyle i tyle"). Więc zmiana miejsca zamieszkania/pracy, trybu życia(czasem autobus zamiast samochodu bo "znajomy wpadł dzień wcześniej i wolałem nie ryzykować), darowanie sobie spotkań gdzieś tam itd.(starość grubo przed trzydziestką?;D ) i w obrębie jednego właściciela mamy zmniejszenie generowanego przebiegu o ok. 50-60%.
Ostatnio edytowane przez Sowizdrzal ; 26-03-2015 o 19:35
Witam wszystkich, planuję żonce zmienić AR 147 na Brerę
wpadł mi w oko ten egzemplarz: http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-o...C35918357.html
jakieś spostrzeżenia?
dziękuje i pozdrawiam
Zgadza sie takie dwie skrajnosci. Suma sumarum ostatecznie oceniamy stan faktyczny auta a cyferki zostawiamy matematykom![]()
Wielu facetów potrafi zawstydzić jazdą samochodem, poza tym ma swój motocykl i czasami jeździ ciężarówką
ale nie o tym mowa
Witam,
nadal szukam ładnej i zadbanej 159... Mam pytanie o awarie skrzyni M32. W jakich rocznikach występuje najczęściej? Więcej w 8v czy 16v? Proszę o info , kto naprawiał i przy jakim przebiegu.
No masz rację oczywiście. Są i dobrzy kierowcy z kobiet. Miałem także z takowymi ("dobrymi") styczność ale na kilka okazało się po refleksji że to taka "skromna brawura". Skromna ale jednak brawura.
W ostatnich czasach z mnóstwem kamerek jednak przekonują się np. że wciskanie na chama to mimo wszystko wpychanie do kolejki i wymuszanie hamowania innego pojazdu.
No ale nie o tym temat, nie psujmy klimatu. Zona to żona, kup bezpieczny pojazd dla niej i otoczeniaBezpiecznej jazdy
![]()
Moim zdaniem tu rocznik ani wersja silnika raczej nie gra większej roli. Jest to bardziej czysta loteria, jedni pisali, że potrafiła szumieć od nowości, inni zrobili 250k i cisza. Myślę, że jeśli była odpowiednio traktowana, był wymieniany w niej olej co 50-70 k plus odrobina szczęścia to skrzynka będzie działaćZ drugiej strony proste łożyska i inne części po jakimś czasie potrafią się po prostu prędzej czy później zużyć. Jest pełno wątków dotyczących M32, prędzej tam znajdziesz odpowiedź.
Wpisz sobie jeszcze w foumową wyszukiwarkę nick użytkownika BelferMJZ, wyskoczy Ci parę dość ciekawych jego postów nt. tej skrzyni biegów.
Ostatnio edytowane przez łuk4sz ; 26-03-2015 o 22:11