Strona 97 z 204 PierwszyPierwszy ... 4787888990919293949596979899100101102103104105106107147197 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MikoConAlfa
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Czarna jak diabeł Giulietta 2.0 JTDm2

Domyślnie

Cytat Napisał DeMoniq Zobacz post
    Serce mowi Alfa... rozum mowi Mazda... ehh...
    To moja 2 Alfa, pomimo kilku niedociągnięć (zwykłe niechlujstwo przy montażu - nie pozapinane przewody w klamry itp.) ani razu nie miałem żadnej awarii mechanicznej. 147'ką zjechaliśmy niezły kawałek Europy, teraz jeździmy Julką i jest wszytko OK.

Dbam o turbo, wlewam Selenie/Motul(z normą Fiata) - żadnych popularnych rzygów/wynalazków i jest pięknie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

jakbym miał się cofnąć do momentu zakupu dalej bym wziął Alfę

jeśli chodzi o wyposażenie to dodałbym jeszcze pakiet premium czyli B&M, bi-ksenony, czujki parkowania
    Alarm brałbym tylko fabryczny. wtedy dwa scyzoryki dostaniesz
    Dodatkowo regulacja lędźwiowa przyjemny dodatek

Oczywiście z białym kolorem świetnie się komponuje szklany dach. A jeszcze pakiet Sport 2 ma fajne fele o ile nie robi Ci różnicy 18 cali
    Ostatnio edytowane przez Ciastek C ; 26-03-2012 o 13:36
    1+1 = 69 czyli Wyższa Matematyka Stosowana

Użytkownik Rowerzysta Avatar chrzanek
    Auto
    Giulietta 1.4 MAir

Domyślnie

Cytat Napisał DeMoniq Zobacz post
    Rozwazam zakup Gulietty w wersjı Distinctive 1,4 TB MultiAir o mocy 170 KM z dodatkowym wyposażeniem w postaci :- białego lakieru pastelowego
    - czarnej tapicerki skórzano-materiałowej
    - Pakietu Sport 1 zawierającego felgi 17”, aluminiowe nakładki na pedały, lusterka zewnętrzne w kolorze satynowym, sportowe wykończenia zegarów, ciemne wykończenia wnętrza wraz z panelem deski rozdzielczej w ciemnym szczotkowanym aluminium, sportowe zawieszenie
    - koła dojazdowego
    - czujników parkowania z tyłu
    - auto alarmu

Co sadzicie o takım aucie? Czu powinnam dodac cos jeszcze? Mysle o manualnej skrzyni biegow - ale nie wiem czy nie korzystniej kupic automatyczna.

I na koniec: innym rozwazanym autem jest Mazda 3 2.0 Exclusive+. Gdybyscie mogli wrocic do moentu zakupu to co byscie wybrali (posiadajac juz doswiadczenie uzytkowanıa Alfy)? Wszedzie slysze o niezawodnosci i bezawaryjnosci mazdy....

Bede bardzo wdzieczna za Wasze uwagi.
    Mialem dokladnie taki sam dylemat i wybralem Alfe. Mazda rzeczywiscie jest bezawaryjna, ma bardzo dobrze spasowane elementy itp., ale dla mnie wygrala Alfa. Udalo mi sie uzyskac naprawde niezla cene za Julke i w wersji ktora mam ten samochod jest zdecydowanie bardziej zwawy niz Mazda. Poza tym Mazda jest jednak stylizacyjnie 'zwyklejsza', a ja szukalem czegos nietuzinkowego. Mysle, ze wszystko zalezy od indywidualnych priorytetow, ale ja po 5k km jestem z Julki bardzo zadowolony, widze raptem kilka niedociagniec, a radosc z jazdy tym samochodem naprawde jest duza. Z dodatkow to polecam dach panoramiczny (genialna rzecz) i auto alarm fabryczny.

DeMoniq
    Gość

Domyślnie

Chyba nie chce pakietu premium... jezdze glownıe po miescie a akurat tutaj bı-ksenony bardzıej przeszkadzaja. U ınnych kıerowcow jest to wrecz oslepıajace - dlatego z calego pakıetu wybralam tylko czujnıkı parkowanıa tylem.

A odnosnıe panoramıcznego dachu - rzeczywıscıe pıeknıe wyglada ale czy nıe jest to troche nıebezpıeczne? wıem ze jest belka przecınajaca go na pol, ale ı tak chyba w czasıe dachowanıa moze byc to nıebezpıeczne... np. jeslı ktos z tylu nıe zaponıe pasow... Co myslıcıe?

Czy 85 kPLN za opısana przeze mnıe kılka postow wyzej model to dobra cena?

Mieszka w
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

chcąc nie chcąc biksenony prawie za darmo w pakiecie wychodzą a fakt faktem Dobrze świecą
    WG. mnie B&M jest bardzo dobrą opcją do teg osamochodu dlategp oleciłem ten premium

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    MA TCT

Domyślnie

Jako użytkownik TCT polecam ci dodanie jej do listy, szczególnie do miasta. Co do pakietu to jest jeszcz coś takiego jak pakiet premium komfort ale nie ma go w oficjalnych cennikach koszt chyba około 2000 pln

+ Pakiet Premium Komfort (zawiera):
    - Elektrycznie składane lusterka
    - Blue&Me - system obsługi telefonu komórkowego, głosowo w języku polskim lub przyciskami na kierownicy
    - Lusterko wewnętrzne samościemniające
    - Czujniki parkowania tylne
    - Szyba przednia z pasem przeciwslonecznym
    - Czujnik deszczu (automatyczne wycieraczki)
    - Automatyczne światła (przełączanie ze świateł do jazdy dziennej na światła mijania gdy zapada zmierzch)
    - Złącze USB i AUX - do odtwarzania muzyki z pamięci przenośnych

Dodaj jeszcze regulacje ledzwi. W poprzednim aucie mialem i wydawalo mi sie ze nie duzo daje w rzeczywistosci poniewaz bylo to ledwo wyczuwalne i w alfie nie bralem tej opcji i teraz widze ze to byl blad i brakuje mi delikatnie tego podparcia na dluzszych trasach.

Co do ceny to w tych okolicach raczej powinnienes zmiescic sie z wersja ze skrzynia TCT i wybranym przez ciebie wyposazeniem jesli dobrze poszukasz czyli rabat na poziomie 15%. Na allegro jest pare alf od reki takze ze skrzynia tct.

Mieszka w
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

z takim wyposażeniem jakie sobie wybrała chyba nie dostanie czegoś ze stocku, tylko pójdzie egzemplarz pod zamówienie.

Plus ten pakiet chyba taki tani niebył a gdyby był to szkoda, że mi sprzedawca nie powiedział o tym komforcie...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

w takim zestawieniu ja kolezanka podaje to nie ma co sie zastanawiac, mazda 3 wyjątkowo niewygodne auto, pojezdziłem tym troche i naprawde w srodku jest tragicznie, no i cały aspekt estetyczny, no nie ma tu porownania, zdecydowanie giulietta, sprawa wizerunku, zdecydowanie kazda monika czy inna zofia bedzie lepiej sie prezentować za szybą julietty niz mazdy3, co jeszcze wazne to bezpieczenstwo, julietta ma tu dobre notowania, awaryjnosci sie nie obawiaj, nowe suto masz gwarancje,

staniszkis
    Gość

Domyślnie proszę o pomoc w wyborze Gulietty

Witam! Właśnie zarejestrowałem się na forum i potrzebuję pomocy w wyborze Gulietty. Mam zamiar zakupić żonie Guliettę-wyprzedaż rocznika 2011 14 TB 120 kM wersja Distinctive bez pakietów. Na jeździe próbnej jeździłem 170 kM i jestem pod wielkim wrażeniem. Moja żona nie zauważy pewnie żadnej różnicy w mocy, dla niej liczą się tylko względy estetyczne. Ja chętnie też pojeżdżę tym samochodem i nie wiem czy 120 kM to będzie wystarczające. Głównym kryterium jest w moim przypadku cena, miał być samochód do 50 tys ale Alfa jest piękna i trzeba dołożyć parę groszy (czego się nie robi dla kobiet...). Poza tym ma jeździć tym samochodem ok 5 lat i zastanawiam się czy znajdę amatora na wesję 120 KM (pewnie inna kobieta będzie musiała odkupić). Mam jeszcze opcję zakupu DEMO 170 KM 2-3 tys drożej od nowej 120KM. Proszę o info, pozdrawiam wszystkich posiadaczy tej marki

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Kup demo - będziesz zadowolony
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)