Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    A mają? Raptem 1 auto ( w porywach 2) na salon i to nie wszędzie. No bo kto w ciemno zamówi kompletnie inną wersję, której nawet nie może zobaczyć /dotknąć.
    Niech się najpierw porządnie przygotują, tym bardziej jak chcą podebrać klientele BMW.
    Jak będą gotowi to i z kampanią mogą ruszyć.
    Widze ze masz duzy kredyt zaufania do marki :}
    Czyja to wina ze w salonach maja po 1sztuce Giulii?
    Auto od 3miesiecy jest na rynku, benzyna od miesiaca jest w cenniku, ile potrzeba czasu zeby te auta dotarly do PL?
    Ile sprzedawcy musza sie przygotowywac do sprzedazy? (Szkolenia bylu ok 2miesiace temu)
    Ile musimy czekac na broszury, kampanie w mediach, jakakolwiek forme reklamy?

Idac twoim tokiem myslenia to bedzie najlepiej przygotowana promocja w historii motoryzacji, albo najwieksza klapa

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał alfons159 Zobacz post
    Belfer co do tego ze Giulia kreci lepszy czas od 911GT3 to mijasz sie z prawda.911 GT3(zwykla nie zadna RS) osiagnela 7;32 takze.......Giulia zrobila 7;39 i to odelzona o 100kg do tego na wyscigowych oponach(nie musze chyba dodawac ile daja opony).
    Zobacz sobie na oficjalną stronę (https://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/) bo wikipedia to żadne źródło wiarygodnej informacji... a zobaczysz, że nia ma żadnego 911 GT3 z czasem 7:32. Natomiast jest GT3 RS, który ma czas gorszy i to jest prawda.
    Jest też kilka innych Porsche z lepszym czasem od Giulii (w tym GT3 RS 7:33) ale mi chodziło o sam fakt, że 4 drzwiowy sedan potrafi takie "cuda"i jest na 47 miejscu!

Następny pojazd tego pokroju to dopiero miejsce 89 w wykonaniu WRX STI...
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 25-08-2016 o 23:01

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał adamku111 Zobacz post
    Widze ze masz duzy kredyt zaufania do marki :}
    Czyja to wina ze w salonach maja po 1sztuce Giulii?
    Auto od 3miesiecy jest na rynku, benzyna od miesiaca jest w cenniku, ile potrzeba czasu zeby te auta dotarly do PL?
    Ile sprzedawcy musza sie przygotowywac do sprzedazy? (Szkolenia bylu ok 2miesiace temu)
    Ile musimy czekac na broszury, kampanie w mediach, jakakolwiek forme reklamy?

Idac twoim tokiem myslenia to bedzie najlepiej przygotowana promocja w historii motoryzacji, albo najwieksza klapa
    Nic nie kumasz. Kolejne opóźnienie QV mogłoby być źle odebrane na giełdzie, Sergiowi miarka mogłaby się przebrać. Zaprezentowali QV, potem pokazali kilka szt diesla... dało im to kilka miesięcy więcej na przygotowania. To dużo. Patrząc na plany Chińsko-Amerykańskie oraz cennik Alfa liczy bardzo na silnik 2.0. Wydaje Ci się rozsądne atakowanie ludzi reklamami bez wersji będącej szansą dla tego auta? Pasowałoby, żeby pojawiła się również wersja 280HP, ale czy tak będzie wiedzą tylko 2 osoby. Sergio i Belfer.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Zobacz sobie na oficjalną stronę (https://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/) bo wikipedia to żadne źródło wiarygodnej informacji... a zobaczysz, że nia ma żadnego 911 GT3 z czasem 7:32. Natomiast jest GT3 RS, który ma czas gorszy i to jest fakt.
    Jest też kilka innych Porsche z lepszym czasem od Giulii (w tym GT3 RS 7:33) ale mi chodziło o sam fakt, że 4 drzwiowy sedan potrafi taki "cuda"i jest na 47 miejscu!

Następny pojazd tego pokroju to dopiero miejsce 89 w wykonaniu WRX STI...
    Panamera Turbo jest wyżej, ale samochód miał klatkę i inne bajery... Ogólnie warto oszukiwać, bo i tak nieliczni wiedzą, że auto było modyfikowane a wynik pozostaje. Alfa powinna zrobić dokładnie to samo co Porsche z Panamerą.

jersey
    Gość

Domyślnie

Chciałem coś napisać w temacie miejsca 77 na Nurburgringu i tego że zajmuje je przerobiony z seryjnego hatchbacka przednionapędowy hothatch, ale w sumie sobie daruję [emoji14]

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    N który by zawierał milion wydumanych argumentów na temat "czemu 159 jest lepsze niż giulia"
    Nikt tutaj nie twierdzi, ze 159 jest lepsza niż Giulia, hamuj się troszkę w tym pisaniu bredni.
    Natomiast wiele osób twierdzi, że 159 jest ładniejsza od Giulii, oczywiście trzeba brać poprawkę na to, że debiuty obu aut dzieli więcej niż dekada.
    Miałem okazje dziś jeździć Giulią, diesel 180 KM. Drążek faktycznie drży w mojej 156 po lifcie tego zjawiska nie ma, to jest jakiś kosmos, aby w aucie za sto pięćdziesiąt tysięcy drżał drążek...
    Co do wrażeń z jazdy: poczekam na benzynę, tak w skrócie. Ostatnio w rodzinie pojawiła mi się benzynka, więc sentyment do czasów benzynowych się obudził... nie ma to jednak, jak większy zakres obrotów, można te biegi ciągnąć... wiecie zresztą, co tam będę pisał.
    Jazda Giulią w tej wersji była jazdą poprawną, przyjemną, ale nie wysiadłem z niej urzeczony. Obecnie produkowane auta naprawdę fajnie jeżdżą, w większosci, więc jakiegoś szalonego skoku jakości jazdy nie ma się co spodziewać.
    Wnętrze i ten wysoki tunel środkowy całkiem fajne. Ogólnie było miło, pytanie czy warto na to wydawać taką kasę. Autem ciekawszym stylistycznie pozostaje niezbyt ceniona przeze mnie Giulietta. No ale wysoki pasażer ma problem z lewą nogą, nie ma gdzie jej schować w Giulietcie w Giulii tego problemu nie ma.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał adamku111 Zobacz post
    W
    No nie, nie, ani jedno ani drugie. Chyba jest już jasne, że tym autem rynków się nie podbije, Giulia ma spełniać rolę forpoczty dla kolejnych modeli, gama ma być szeroka, wtedy Kowalscy zaczną może kupować. Nieudolności promocyjne związane są z wchodzeniem tego auta na rynek, przecież ono wchodzi cztery lata, to jest jakiś casus zupełnie niespotykany.
    Wierze natomiast ludziom z Top Gear, że wersja QV jeździ znakomicie. szkoda, że tak mało ludzi się o tym przekona. Nawet zahaczałem mojego "przewodnika" podczas jazdy, że może by sprowadzili QV... Tylko się roześmiał
    Ostatnio edytowane przez Anderson ; 25-08-2016 o 23:01

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    A mają? Raptem 1 auto ( w porywach 2) na salon i to nie wszędzie. No bo kto w ciemno zamówi kompletnie inną wersję, której nawet nie może zobaczyć /dotknąć.
    Niech się najpierw porządnie przygotują, tym bardziej jak chcą podebrać klientele BMW.
    Jak będą gotowi to i z kampanią mogą ruszyć.
    Podjedź sobie do jakiegoś ogarniętego sprzedawcy AR i powtórz mu te słowa...

Potem mu wytłumacz dlaczego i po co pracownicy byli tak dawno na szkoleniach, dlaczego auta już można odbierać z salonów, dlaczego ludzie widzą Giulię pierwszy raz przyjeżdżając po coś innego do salonu, dlaczego nie ma (gdzieniegdzie wcale a w niektórych salonach szczątkowe ilości) katalogów i profesjonalnych cenników na auta obecne fizycznie i w końcu dlaczego jesteśmy 3 miesiące za Europą, która też od razu nie miała i nadal nie ma innych wersji niż w Polsce (bo inna gama kolorystyczna to dla mnie nie jest inna wersja).

Jeśli trafisz na takiego z "cojones" to dowiesz się co myślą o polityce FCA Polska. Mi nie wypada cytować ich niektórych komentarzy obecnej sytuacji bo musiał bym się sam wymoderować.
    Żadna rozsądnie myśląca centrala nie pozwoliła by sobie na takie zaniedbanie. Nasi krawaciarze z BB mają "lepszy" pomysł na sprzedaż Giulii. Tym sposobem nie polepszą się statystyki sprzedaży w naszym kraju będącym i tak na szarym końcu.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

145Q nie kupuje tej teorii, Wypuscili diesla zeby zdobyc czas na jakie przygotowania? Co polityka sprzedazy w Europie ma do Chin i USA?

W cenniku jest wersja 2,0 200km czyli podstawowa benzyna ktora powinna byc filarem sprzedazy, raczej wolumenu nie bedzie robil 280konny samochod.
    Ostatnio edytowane przez adamku111 ; 25-08-2016 o 23:03

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    P

Jeśli trafisz na takiego z "cojones" to dowiesz się co myślą o polityce FCA Polska. Mi nie wypada cytować ich niektórych komentarzy obecnej sytuacji bo musiał bym się sam wymoderować.
    A szkoda, mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy. To ciekawe i pozwala pewnie wiele zrozumieć.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    A szkoda, mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy. To ciekawe i pozwala pewnie wiele zrozumieć.
    To nie jest już niestety tajemnicą. Sprzedawcy AR między sobą pukają się w głowę i robią co mogą, żeby te auta miały jakąś prezencję w przestrzeni publicznej. Jak można dopuścić do sytuacji, gdzie potencjalnemu klientowi trzeba dawać ksero cennika i broszury z wyposażeniem lub screen ze strony bo innych katalogów i broszur nie mają?
    Gdy chciałem wypromować to auto na kilku imprezach związanych z motoryzacją to nawet banery musieli niektórzy robić ze środków "własnych" salonu bo centrala śpi i czeka na cud...

Ile może taki marazm trwać? To działa deprymująco dla sprzedawców a przede wszystkim nie pomaga w wynikach sprzedaży.
    W Europie zachodniej do końca czerwca sprzedano prawie 1700 Giulii, ale oni promocję auta mieli już chwilę temu...
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 25-08-2016 o 23:21

Domyślnie

a to ciekawe, co piszesz, bo ja własnie dziś dostałem....ksero cennika i broszury)
    faktycznie, nie wygląda to optymistyczne.