Olej, filtry i 600 zł poszło się rypać. Co zrobić, jak mus to mus.
Olej, filtry i 600 zł poszło się rypać. Co zrobić, jak mus to mus.
wymiana klocków z tyłu + szlifowanie tarcz
Ja w tamtym miesiącu przeszczepiłem Mojej serce bo ze starego wypadł korbowód i reanimacja by nic nie dała![]()
U mnie zakup kompletu klocków przód i tył + tarcze przód i tył TRW (w poniedziałek montaż) oraz lakierowanie zderzaka tył i kilku innych elementów które tego wymagały wraz z polerką maszynową i ręczna całego nadwozia, teraz jest błysk, alfka jak z fabryki wygląda
Na wrzesień zaplanowałem wymianke kompletu wahaczy z przodu (tył już robiony)
Jutro kumpla do Ślubu wiozę wiec będzie zachwycony
Pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Wymiana osłony przegubu, wymiana maglownicy (niestety), nowe oponki Pirelli P7 Cinturato 205/55R16, diagnostyka zawieszenia no i jutro jadę wymienić końcówkę stabilizatora. Pensja poszła w pi^%% .
ja zrobilem niewiele , ale moja córeczka
By konrad1501 at 2010-06-30
Słodkie maleństwo
A u mnie - wymiana amortyzatorów z tyłu (KYB Excel-G) oraz remont hamulców - tylne tarcze, klocki (Mikoda GT+TRW), przewody elastyczne, płyn hamulcowy, wymiana jarzma, prowadnic, odzyskanie ręcznego po trzymiesięcznej przerwie, na deser założenie filtra kabinowego. Zawieszenie odzyskało twardość, a hamulce zdolność rozbicia czaszki pasażera o przednią szybę![]()
Ostatnio edytowane przez Rzmudzior ; 06-07-2010 o 10:54
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Skasowanie błędu poduszki, nowy filtr powietrza, serwis klimatyzacji i co najważniejsze - wymiana uszkodzonego (o czym nawet nie wiedziałam) przepływomierza, co spowodowało, że moja Alfa ma teraz co najmniej 50 koni więcej niż przedtem - przynajmniej ja tak to odczuwam
A na deser mycie, czyszczenie felg, malowanie zacisków i ogólna konserwacja a wszystko zakończone sesją zdjęciową![]()
Zdjęcia już wkrótce![]()
Z Alfą jak z kobietą - trzeba wiedzieć jak się z nią obchodzić
Stan licznika 204 000; polakierowałem maskę, zderzak i błotnik przedni (ten był lekko klepany po stłuczce), założyłem nowy znaczek, umyłem i podziwiam.