Ja natomiast mam też ten sam błąd wyświetlany tylko jest gorzej gdyż silnik całkowicie się wyłącza jest to mega niebezpieczne przy wyprzedzaniu co może być przyczyną???
Ja natomiast mam też ten sam błąd wyświetlany tylko jest gorzej gdyż silnik całkowicie się wyłącza jest to mega niebezpieczne przy wyprzedzaniu co może być przyczyną???
Czujnik położenia kątowego wału korbowego się kończy albo kłopoty z cisnieniem paliwa na listwie wtryskowej
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
dzięki za podpowiedź w poniedziałek podepne pod kompa
Pisałem to samo już w temacie EGR ale chyba mało osób tam już zagląda. Więc postanowiłem jeszcze tutaj wkleić.
U mnie pojawiła się dziwna przypadłość. Wywaliło na desce błąd MCSF, a na kompie P0404 EGR. EGR mam zaślepiony. Dziwne jest to, że błąd się kasuje. Potem odpalam po skasowaniu i błędu nie wywala. Natomiast pojadę gdzieś, zatrzymam się i zgaszę silnik, to błąd wywala przy kolejnym uruchomieniu. Czy jak jest spalony elektromagnes to błąd by się nie skasował? Co to może być?
Zapomniałem jeszcze dodać, że błąd nie ma żadnego wpływu na prace silnika i spalanie, ale jest irytujący.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
W roczniku 2004 nie można całkowicie zaślepić zaworu EGR, ani odłączać wtyczki. Owszem bład się skasuje do nastepnego uruchomienia silnika
AR156 1.6TS 2000
Coraz mniej postów w temacie czyżby wszyscy poradzili sobie z problemem MCSF. Podzielcie się sukcesami![]()
AR156 1.6TS 2000
informacje z pierwszej strony + kody błędów i wszystko wiadomo![]()
Czasami pół na pół w zasadzie... Czasami błąd lub niewlasciwe działanie jednego czujnika powoduje błąd drugiego...a to nie zawsze jest napisane...
Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF