Strona 98 z 406 PierwszyPierwszy ... 48888990919293949596979899100101102103104105106107108148198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 4054

Temat: Halo Halo PŁOCK?SIERPC?

Użytkownik Świeżak Avatar alfa_fan
    Mieszka w
    WZU
    Auto
    159 164 166

Domyślnie

Witam.

Panowie, potrzebuję, żeby ktoś z Płocka obejrzał te alfę http://allegro.pl/show_item.php?item=2112081683
    Konkretnie to podłączyć kabelek dla zweryfikowania przebiegu i jak macie miernik to również grubość lakieru.
    Nr VIN: ZAR93700005236577
    Ja już ją oglądałem, ale tak na szybko. Co zauważyłem to: tylne lewe drzwi ciężko zamknąć, na prawej stronie minimalna przycierka, na masce małe wgniotki i na prawym błotniku u góry. W komorze silnika osłona kolektora jakby pognieciona i czy te "mazy" na kielichach amortyzatorów to na pewno fabryczne są?
    To tyle co ja zauważyłem, a prosiłbym o zerknięcie Waszym bardziej doświadczonym okiem.
    Kilka zdjęć telefonem zrobionychKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SNC00145.jpg
Wyświetleń:	53
Rozmiar:	152.4 KB
ID:	46883Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SNC00146.jpg
Wyświetleń:	53
Rozmiar:	114.9 KB
ID:	46884Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SNC00147.jpg
Wyświetleń:	58
Rozmiar:	160.1 KB
ID:	46885Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SNC00148.jpg
Wyświetleń:	54
Rozmiar:	102.9 KB
ID:	46886Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SNC00149.jpg
Wyświetleń:	50
Rozmiar:	113.1 KB
ID:	46887Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SNC00151.jpg
Wyświetleń:	30
Rozmiar:	157.6 KB
ID:	46888Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SNC00152.jpg
Wyświetleń:	50
Rozmiar:	157.2 KB
ID:	46889

pozdrawiam
    mirek
    693889917
    pozdrawiam alfa_fan; ik@r 1063
    AR 145 bx
    - smoczyca(drago);
    AR 164 V6 - sokół millennium;
    AR 159 jtdm - mała czarna;
    AR 164 V6 tb - wściekła(furioso);
    AR 166 V6 sportronic - black lady

Kupię wzmacniacz i wiązkę DSP

Misiorator
    Gość

Domyślnie

Witam!
    Generalnie nie ma opcji zweryfikowania, podłączając kabelkiem sprawdzenia przebiegu tego auta. Tzn sprawdzenia czy była ingerencja w stan kilometrów. Na granicy czy w płocku są ludzie, ktorzy robią to tak profesjonalnie, że nie dowiesz się. Bo jeśli w Alfie zostaje takowa informacja w komputerze to i to jest tak zrobione że będzie się pokrywać z stanem licznika!!!
    Najlepiej sprawdzić w przeglądzie niemieckim TUV, czy Karpazie Belgijskim. Bo nie wiem skąd auto jest!
    Jeśli z Niemiec to jest szansa że była historia servisowa i serwis!!!
    Na kelichach to norma!
    A czujnik grubości lakieru. Hmmmm. Ciężko już znaleść auto nigdzie nie malowane!!! jestem pewny że sprzedający ma a jak nie on to koledzy jego napewno!!!

Użytkownik Romeo Avatar sebaaaaaaaa
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 KM Była Alfa Romeo 166 2.4 JTD Jest Alfa Romeo GT 1.9J

Domyślnie

Siemanko Panowie co tu tak cicho ?

Użytkownik Znawca Avatar maryszkens
    Mieszka w
    Będzin/Dąbrowa Górnicza
    Auto
    155 1.8 16v FL// BMW 1

Domyślnie

Cześć

Witam!
    Generalnie nie ma opcji zweryfikowania, podłączając kabelkiem sprawdzenia przebiegu tego auta. Tzn sprawdzenia czy była ingerencja w stan kilometrów. Na granicy czy w płocku są ludzie, ktorzy robią to tak profesjonalnie, że nie dowiesz się. Bo jeśli w Alfie zostaje takowa informacja w komputerze to i to jest tak zrobione że będzie się pokrywać z stanem licznika!!!
    Najlepiej sprawdzić w przeglądzie niemieckim TUV, czy Karpazie Belgijskim. Bo nie wiem skąd auto jest!
    Jeśli z Niemiec to jest szansa że była historia servisowa i serwis!!!
    Na kelichach to norma!
    A czujnik grubości lakieru. Hmmmm. Ciężko już znaleść auto nigdzie nie malowane!!! jestem pewny że sprzedający ma a jak nie on to koledzy jego napewno!!!

Trudno się zgodzić z kolegą- trudno nawet uwierzyć że na forum istnieją ludzie piszący takie bzdury.
    Wszystko da się sprawdzić- podpięcie kabelka nie daje 100% pewności ale coś tam pokaże. Przebieg może się różnić o 3% między wyświetlaczem a hodometrem- często zdarzaj się nieudane korekty, na kompie wyskakuje np. 0. Poza tym podpięcie pokaże Ci usterki lub błędy- np. ABS, sonda lambda,itp.

Nie wierzcie ślepo w książki serwisowe itp- można to kupić za kilkanaście zł. na Allegro. Dobre oględziny auta zweryfikują opis sprzedawcy z rzeczywistością.

Miernik lakieru to dobry pomysł- grubość powłoki w Alfie to 100-120, chociaż dopuszcza się powtórne lakierowanie czyli w tym przypadku 200. Zawsze będziesz widział czy jest szpachla.

Użytkownik Świeżak Avatar alfa_fan
    Mieszka w
    WZU
    Auto
    159 164 166

Domyślnie

Witam.

Dzięki Panowie za zainteresowanie sprawą. Temat proszę uważać za nieaktualny, nie będzie dalszych manewrów z tym autem(serce jakoś nie bije do niej). Szukam dalej.

pozdrawiam
    mirek
    pozdrawiam alfa_fan; ik@r 1063
    AR 145 bx
    - smoczyca(drago);
    AR 164 V6 - sokół millennium;
    AR 159 jtdm - mała czarna;
    AR 164 V6 tb - wściekła(furioso);
    AR 166 V6 sportronic - black lady

Kupię wzmacniacz i wiązkę DSP

Użytkownik Ogier Avatar -snoop-
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1,9JTD Distinctive 2003

Domyślnie

Wie ktoś może gdzie w Płocku dobierają kolor lakieru Najlepiej taki, który nabijają w puszki do własnoręcznego malowania.
    Muszę pomalować ramkę do radia, bo te co są w sprzedaży nijak nie pasują do koloru deski rozdzielczej.
    Proszę o pomoc -snoop-

Użytkownik Romeo Avatar sebaaaaaaaa
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 KM Była Alfa Romeo 166 2.4 JTD Jest Alfa Romeo GT 1.9J

Domyślnie

Dobierają kolory na wolskiego, jak kiedyś było autko za 100 ml płacisz 10 zł, dorabiają i wlewają w taki pojemniczek plastikowy, a jeżeli chodzi o spreja to chyba na Jachowicza na samym końcu na przeciwko byłej mleczarni

Misiorator
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał maryszkens Zobacz post
    Cześć

Trudno się zgodzić z kolegą- trudno nawet uwierzyć że na forum istnieją ludzie piszący takie bzdury.
    Wszystko da się sprawdzić- podpięcie kabelka nie daje 100% pewności ale coś tam pokaże. Przebieg może się różnić o 3% między wyświetlaczem a hodometrem- często zdarzaj się nieudane korekty, na kompie wyskakuje np. 0. Poza tym podpięcie pokaże Ci usterki lub błędy- np. ABS, sonda lambda,itp.
    Istnieją ludzie, którzy np. handlują samochodami. Nie tylko ci, którzy przeżywają na forum swoje auto, które posiadają od 3lat. Nie wiem ile Alf przewinełem, nawet nie jestem w stanie policzyć, jak i inyych aut.
    Dalej twardo będe stał przy tym (doświadczenie i nie na 10autach), że cofa się liczniki u ludzi, którzy robią to tak że nie ma żadnej opcji w niezgodności w km po cofnięciu! Jedziesz do serwisu i nic ci nie mają prawa powiedzieć. Tak musi być to zrobione. Alfa to jeden z najprostrzych aut do cofnicia szafy!!! W Mercedesach nowych masz 4 miejsca w których zostaje ślad km! Patrz, kuźwa głupek taki jak ja z forum, mówi ci kolego! Niestety! Zaden serwis nic nie wykazał!!!!! Tyle że kosztyje to 350zł nie 50zł jak w Alfie!!! Trudno uwieżyć????!!! Hmmm. Całe życie się człowiek uczy i dowiaduję się czegoś nowego! Co za dziwy!?

Użytkownik Znawca Avatar maryszkens
    Mieszka w
    Będzin/Dąbrowa Górnicza
    Auto
    155 1.8 16v FL// BMW 1

Domyślnie

Cześć

Ja rozumiem i wiem jak działa rynek samochodów używanych w tym kraju- ale nie można pisać że pewnie kręcony i nic nie sprawdzisz, że mierniki to handlarze mają itp. Wielu ludzi kupuje z marszu a później płaczą na forach że auto się zepsuło, że ta a ta marka to do d... .

Trzeba kazdemu potencjalnemu kupującemu który się zwraca z prośbą o pomoc doradzić, powiedzieć gdzie zajrzeć, co sprawdzić. Trzeba także tępić takich handlarzy co sprzedają rozbitki poskładane na szybko w stodole lub 10 letnie diesle w kombiku z hakiem z przebiegiem 100 tys. km.

PZdr

groszekk
    Gość

Domyślnie

apropos samochodów "bezwypadkowych" zbadajcie to:

http://www.joemonster.org/art/19165/...r_auto_BMW_X5M