Dzięki za potwierdzenie.
Też mi się podobają - te wypustki przypominają mi zegary Alfy.
Dzięki za potwierdzenie.
Też mi się podobają - te wypustki przypominają mi zegary Alfy.
Cześć,
czy te "zamienniki" felg są godne zakupu?
http://allegro.pl/17-felgi-360-alfa-...092512137.html
Szukam czegoś na 17', dymione-grafit lub nawet czerń i te były by idealne, ale nie wiem czy bezpiecznie da się na tym jeździć
Ktoś miał z nimi styczność?
![]()
Brat kupił podróbki felg turbin 17" do Giulietty, jeździ ponad 2 lata i nie ma z nimi problemu. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to do jakości lakieru.
Koleżanki i koledzy, szukam felg Ronal R46 18", na pewnej stronie znalazłem do zamówienia nówki, jednak czy są dostępne tego nie wiem. W parametrach tych felg jestem zielony, dlatego pierwsze pytanko czy będą pasować, czy jednak będę potrzebował dystnsów/rozwierceń itp.? Drugie pytanko to czy ktoś ma takie felgi ( nawet i z oponami ) na sprzedaż, oczywiście mówię o używkę, będę zainsteresowany.
Dokładnie . Miałem chińczyki 16" . Na dużym profilu przecież tego nie sposób pokrzywić ale lakier jakby sama baza . Co do tych 17" telefonów to mi się jak na 17cali widzą poza ceną ( 1800pln ).
- - - Updated - - -
Jak założy 225/40/18 to na Eibachu będzie większa japa w nadkolu niż na serii z dedykowaną oponą . Kto co lubi ale zejdzie mu -30mm na fedrach i z cent na oponie a wyglądać będzie jak koza . Tu masz 225/40/18 i badej te "spasy" przy -40mm. Druga fota to 235/40/18 na serii i można śmiało to nazwać 159 Crosswagon . Na upartego jeszcze te 235/40/18 do Eibacha bym założył ale to absolutne minimum dla mnie .![]()
Ostatnio edytowane przez Nazar ; 28-02-2017 o 15:25
ale 235/40R18 to juz opona o 2 "oczka" mniejsza od ori 235/45R18 a 225/45R18 to tylko o 1 oczko mniejsza. 225/45R18 jest akceptowalna zeby sie nikt nie czepial np w razie wypadku ale juz 235/40 R18 bedzie poza przyjetymi dopuszczalnymi zmianami (bodajze +-1.5 czy 1.8% przyjmuje sie jako prawidlowe zamienniki, o ile spelniaja indexy nosnosci i predkosci ori opony, a z tym tez mozesz miec problem bo jest 98W bodajze, a te mniejsze moga tego nie spelniac). gdyby ori rozmiar byl 225/45 to wtedy pewnie 235/40 bylaby dla niego akceptowalnym zamiennikiem, tyle ze ori rozmiar jest wiekszy. wiesz na tej zasadzie jak Ty interpretujesz to moglbys zalozyc kola od seicento do 159, bo ta jest zamiennikem tamtej, a tamtej jeszcze mniejsza, I tak dalej I tak dalej az zmniejszysz opone o 30%.
Tu masz dane z kalkulatora:
http://www.oponeo.pl/narzedzia/zamienniki-opon
![]()
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 01-03-2017 o 13:08
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.