Ja jestem po wymianie tarcz + klocki z przodu oraz tarcze + klocki z tyłu (TRW), teraz jakieś 300 km na dotarcie wszystkiego i potestujemy jak chodzą. W każdym razie zniknęły wibracje przy hamowaniu i cichutko hamuje autko...
Oczywiście nie obyło sie bez problemów, ukręcili śrubę koła bo nie mogli jej ruszyć, 3 klucze sobie zniszczyli ale dali rade, urwali łeb, rozwiercili i musiałem wydać całe 3 zł na śrubę koła (rozmiar jakby ktoś kiedyś szukał to M12x1,25x25,5)
Pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Odkurzanie wnetrza, trzepanie dywanikow, mycie i konserwacja tworzyw oraz oczywiscie woskowanie![]()
Założyłem nowe ramki na 100-lecie które właśnie dziś doszłySą świetne
![]()
Oddałem turbinke do regeneracji, a mogły być za to fajne wakacje- ale będzie przyjemność jazdy od nowa
- oby
witam a ja dla swojej 'kruela de mon'(3.0 V6) wynajołem lokum, aby mogła spać spokojnie.
Nowe klocki na przód, dwa przewody hamulcowe wymienione, kolejne czekają aż hurtownia dostarczy odpowiedni miedziany.
A teraz mały spojler. Moja AR 155 prawdopodobnie w najbliższym czasie doczeka się znacznie młodszej koleżanki do towarzystwaWięcej, gdy/jeśli dojdzie do zakupu. To chyba będzie pierwsza taka wersja na forum
![]()
Alfa Romeo 155 1.9 TD '94 Verde Mirto - jedna z 15652 egzemplarzy
zaślepiłem EGR, wymyłem bellę, wypastowałem, a jutro malowanie zacisków na srebrno
A ja swoją odebrałem od jednego mechanika i postanowiłem jutro zawieźć ją do drugiego. Tym razem szlif wału i panewki...
Ale posiedziałem sobie, posłuchałem radia i naprawiłem zamek pokrywy silnika![]()
Ostatnio edytowane przez premek ; 09-07-2010 o 21:04
kupiłem i filtr palia(Man), oleju(bosch), powietrza(filtron), 5l oleju castrol 10w40. Kabinowego nie kupowałem. Pracuje w Auto-land ze zniżkami wynioslo mnie 160 zlotych. Jutro wymiana![]()