Ferric Grey BMW - czekają na założenie. Też policyjne![]()
Oba fajne. Za około 2 tygodnie wyślę ci fotę jak to wygląda na aucie.
Witam,
mam mały dylemacik bo mam zamiar kupić alufelgi i opony letnie na 159 sedan (srebrny/błękitny metalik) 1.8mpi i nic nie wiem o szerokościach i wymiarach zaciskach hamulcach itp..
Chodzi mi o połączenie elegancji jak i ekonomii; myślałem o 18" 225/50 czy to się zmieści i czy węższe nie będą lepsze (np. lżejsze) ?
na alledrogo znalazłem te turbiny
http://allegro.pl/felgi-18-5x110-alf...528529864.html
i jakie opony do tego?
A może te felgi są za szerokie i 225 będzie za wąska??
proszę o pomoc
Nazar te turbiny są wypaśne ale szerokie chyba, a mnie zależy żeby kapcie nie były za szerokie.
prezes01
ekonomia bo nie rozwalę felgi na dziurach, a elegancja ..bo będzie ładniejsza niż 16"
Wiadomo każdy by chciał mieć te 19" i jakieś cienkie gumki ale nie u nas..
Jest jakaś poważna różnica pomiędzy profilem 45 a 50 ?
Czy 18" + 50 będzie tak dużym kołem, że będzie trzeć o nadkola??
W firmowych 16" mam 205/50 to nie wiem czy 215 nie była by optymalną szerokością?
Ostatnio edytowane przez AlfaOne ; 10-03-2017 o 23:32
Dzięki dobrze wiedzieć, myślałem o wsadzeniu szerokości 215/45/18 wg tabeli http://www.nakole.pl/tabela-szerokos...gi-a-opony.php
7" było by optymalnie te 0,5" czyli 12mm x 4 więcej nie powinno jakiejś większej różnicy robić, choć imo może być odczuwalne w przypadku słabej 120km 1.9 v8.. węższe (lżejsze) koła to mniejsze opory toczenia - bardzo dobrze odczuwalne na przykładzie mojej byłej hondy gdzie miałem koła sezonowe szerokie na alusach a zimówki cienkie żyletki na stalówkach na których auto było odczuwalnie silniejsze i zrywniejsze (jeśli można tak mówić o benzynie 1.4)
Nie chcę powtarzać tego błędu przy ciężkiej belli - wolę większe koła ale nie za szerokie i felgi dopasowane do szerokości opony, gdzie znajdę 7,00 x 18 5x110 ET 34 bo przy 18 to raczej 8" to standard ?
ps.
Czy cena 2600 za turbiny z Julki 7,5 x 18" (podobno jak nowe po 20tyś km) to dobra cena??